Prechod pre chodcov Tomášikova/Vajnorská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Lubos 19. mája 2015

Pri odbočovaní áut z ulice Vajnorská na ulicu Tomášikova (pri odbočovaní doprava) dávajú autá prednosť chodcom na prechode. Chodec, ak nechce zomrieť, musí často doslova utekať, dať prednosť autám, či užiť si vytrúbenie (najmä v prípade, ak chodec vstúpil na prechod ešte počas zelenej a počas chôdze na semafore začala svietiť červená - veľa vodičov nemá natoľko vyvinutý rozum, aby im to došlo..a preto trúbia).

Hlavný problém je s tým, že semafor s oranžovým panáčikom, ktorý upozorňuje vodičov odbočujúcich vpravo na prednosť chodcov, nie je na úrovni semafora, ktorý vodičom ukazuje zelenú v smere doprava - ale je až tesne pred prechodom, kde si ho už nikto z odbočujúcich nevšimne, sám ako vodič to môžem potvrdiť.

Druhý problém je, že ešte nikdy som tam nevidel schovaných policajtov (schovaných ich je vidieť iba tam, kde nejde o nič, tam kde ide o zdravie a život im to asi nestojí za to). Je potrebné pravidelne tam posielať skrytú policajnú hliadku. Aspoň by sa zlepšila bezpečnosť chodcov a mozno by sa zarobilo zopár €.

Problémové sú však všetky prechody v meste, kde keď vodič dobrovoľne zastaví chodcom pred prechodom, autá idúce v tom istom smere sa preradia do iných pruhov a vysokou rýchlosťou pokračujú v jazde, čo často vedie k nebezpečným situáciam, pokiaľ chodec už cez prechod prechádza. Pravidelné policajné kontroly by neboli na škodu.

19. máj 2015

Peter

Lubos - toto myslite ozaj vážne?
Ste rozmyslali co ste pisali?
´´Druhý problém je, že ešte nikdy som tam nevidel schovaných policajtov (schovaných ich je vidieť iba tam, kde nejde o nič, tam kde ide o zdravie a život im to asi nestojí za to). Je potrebné pravidelne tam posielať skrytú policajnú hliadku. Aspoň by sa zlepšila bezpečnosť chodcov a mozno by sa zarobilo zopár €. ´´
19. máj 2015

Peter

Podla Vás co pisete sa skryvaju tam kde ich netreba....potom napisete ze je potrebne tam posielat skytu policajnu hliadku? (to by malo aky ucel, keby ich nebolo vidno?). Tým sa podla vas zlepsi bezpecnost chodcov a zarobia sa eura na nejakom nestasti chodca???
19. máj 2015

Mária

Hej včera fizlici merali na príjazde od cintorína na dialnicu v Karlovke. Sledovali, či pred značkou dialnica stále máte 50 alebo Vám tachometer ťahá už na 70, lebo sa práve chystáte pripojiť k autám čo idú 90.....takže hej je to dosť vážne, hlavne ak niekto má na aute pomáhaj a chráň namiesto kasíruj a buzeruj
22. september 2016

Thomas T

Mna tam dnes skoro zrazilo. Vyhladu na prechod autam brania aj reklamy ktore su na plote. Blikajuci panacik by mohol byt aj pred prechodom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania