Röntgenova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
El Padre 05. októbra 2023

Po sidlisku nam vyrastli po zavedeni regulovaneho parkovania v zone Dvory taketo automaty, kde nie je mozne zaplatil parkovne mincami. Nie kazdy, najna dochodcovia maju platobnu kartu. Som zvedavy, ako mam zaplatit parkovne, ked automaty neprijimaju hotovost!! Ziadam o riesenie situacie. Dakujem.

05. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
06. október 2023

Ján

V dnesnej dobe nemaju platobnu kartu len ludia, ktori sa vyhybaju exekucii.
06. október 2023

Jakub

neviem co cakate, ze mesto teraz zacne menit automaty na mincove??? lebo vy ste vyfabulovali co ak, azda, vari, mozno ked sa najde dochodca co nema kartu ani smartphone ani pribuzneho co by mu pomohol ale ma zaroven auto a ide do zony v case ked sa tam plati a bude chciet listok? tie automaty maju denne minimalne trzby, ak by bola agenda s hotovostou, vyberat, zvazat vyuctovavat boli by to brutal naklady. Vyvoj ide do predu, platobne karty su tu dobrych 25-30 rokov. Ked niekto pred 30 rokmi bol dochodca a bral vtedy dochodok od postarky tak dnes ma cez 90 rokov a mozno kartu nema. Vsetci mladsi uz zrejme kartu maju lebo brali vyplatu na ucet. A kto ju fakt nema no smola...ak mas dochodcovsky vek, auto a obnovujes si vodicak tak vies aj platobnu kartu si vybavit.
06. október 2023

Jakub

a k vasej otazke "ako mam zaplatit ked automaty neprijimaju hotovost" no ked mate tuto apku, fotite, postujete skuste zostat konstruktivny a na tu hlupu otazku "ako" si odpovedzte sam.
06. október 2023

El Padre

Pan Jakub, ja vam vas nazor neberiem avsak v zmysle Clanku 39a odsek 2 Ustavy SR:
"Každý má právo vykonať platbu za nákup tovarov a poskytnutie služieb v hotovosti zákonným platidlom, pričom prijatie takejto platby možno odmietnuť len z primeraných alebo všeobecne uplatňovaných dôvodov."

Vidite niekde primerany alebo vseobecne uplatnovany dovod, aby parkovacie automaty nebrali hotovost? Vsetky ostatne automaty aj BPS v Starom meste aj v inych mestach su prisposobene na platbu v hotovosti.
06. október 2023

Jakub

vidite a ono to treba vnimat v kontexte ;) ku kazdemu zakonu existuje dovodova sprava a vyklad ako sa dane pravo/povinnost ma vykladat. A tu sa dozviete ze takym dovodom je napriklad bezpecnostny dovod alebo to ze automat na prijem hotovosti nie je usposobeny. To je pripad aj tu ze automaty boli objednane ked take pravo nebolo. Rovnako pravo nemozno vykladat ze hotovost musi byt vsade. V zonach sa nachadzaju aj kamenne predajna kde mozte kupit listok za hotovost. Pocet predajnych, automatov ich rozostupy ustava nedefinuje. Mam za to ze povinnost je splnena ak existuje predajne miesto prijmajuce hotovost aj ked to nemusi byt vzdy prakticke ;)
06. október 2023

Jakub

dovod je jednoduchy - technologicky pokrok. BPS tu bolo 30 rokov. Ani v londyne uz nie je samozrejmost ze by kazdy automat na listky MHD prijmal cash skor su posledne lastovicky a to je trend vo svete.
06. október 2023

El Padre

"V zonach sa nachadzaju aj kamenne predajna kde mozte kupit listok za hotovost." Viete mi povedat v ktorej predajni v zone Dvory sa da uhradit parkovne?
06. október 2023

Mira Toy

Tieto automaty su vsade, kde je PAAS, neviem, ako to bolo zdovodnene pravne, ale nikde neberu mince. Stazovat sa na jednu novu lokalitu nema zmysel, odpoved urcite dostanete (zamietavu), ale tak aspon snad so zdovodnenim.

Ak ste nasli aj pravnu medzeru, tak sa velmi obavam, ze (aj vzhladom na pragmaticke dovody ako hroziaci vandalizmus, nutnost zabezpecit vyber, atd.) vyhovene Vam bude nepriamo nejakym absurdnym systemom typu, ze budeme predavat v stanku PNS (vola sa to tak este?) predplatenu kartu, ktoru si mozete dobit v spolupraci s DPB podla potreby, neskor zistite, ze sa jedna o prepaid platobnu kartu v spolupraci s VISA, ci podobne.

Proste nakoniec zakonu bude vyhovene, ale nikto to pouzivat nebude. Ale je divne, ze sa zrazu treba vlastne prihlasovat, ze kto kedy kde a na ako dlho zaparkoval. Ak mu aj nepatri auto, tak asi plati svojou kartou. Tieto udaje potom zbiera mesto?
06. október 2023

Jakub

neviem, nefunguje mi mapa paas..napisal som v zonach vseobecne. Dvory bezia prve dni. Aj v inych to rozsirenie prislo postupne. Stary Ruzinov a Nivy sa spustali uplne bez automatov. Sa cudujem ze vam toto tak strasne vadi a mate potrebu hovorit za niekoho koho osobne nepoznate iba sa domnievate ze mozno existuje. Mne ovela viac vadi ze na zonach co ma Petrzalka v sprave nie su automaty ziadne a kedze nie som petrzalcan nemam si ani ako kupit parkovaci listok kedze sa to pre nerezidentov neda. Ale parkovanie v ustave nie je iba hotovost :-D
08. október 2023

Jano - Star9H6j

El padre, váš problém mohol byť vyriešený platbou cez SMS

magistrát by sa mal vyjadriť prečo pred voľbami do samosprávy klamal o tom že PAAS treba/a bude upravený o viacero návrhov obyvateľov (napríklad aj umožnenie platby cez "SMS lístok") a doteraz (rok) takmer nič z tých návrhov nezaviedol.
(btw. väčšinou tie isté návrhy, ktoré na osobných stretnutiach úradníci z Magistrátu označovali za nezmysli a pristupovali k požiadavkám/podnetom väčšiny prítomných ludi klasicky len povrchne)
07. november 2023

El Padre

mesiac neviete odpovedat na jednoduchu otazku? ci zas uplatnujete klasicku politiku progresivneho mlcania???
12. január 2024

El Padre

Bratislava komunikacne valcuje!!!
01. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

parkomaty na platobné karty boli zavedené z praktických dôvodov, sú oveľa bezpečnejšie, jednoduchšie na údržbu a nepotrebujeme ďalších zamestnancov na pravidelný výber hotovosti. Vzhľadom na to, aké množstvo parkomatov v zónach PAAS je, pri platbe v hotovosti by sa náklady výrazne navýšili. Pre malé množstvo ľudí, ktorí nemajú platobnú kartu, sme zaviedli možnosť úhrady parkovného v partnerských prevádzkach.

Kde sa nachádzajú, si môžete overiť na mape zón (https://paas.sk/mapa-zon/). Po vyfiltrovaní "partnerské prevádzky" sa Vám na mape zobrazia ikony domčekov a po zvolení konkrétnej z nich uvidíte aj prevádzkovú dobu a konkrétnu adresu danej partnerskej prevádzky.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. apríl 2024

El Padre

robite si zas z ludi srandu??? ukazte mi jednu partnersku prevadzku v zone Petrzalka.
01. apríl 2024

C K

El Padre, a preco nevyužijete predplatenú kartu, SKPAY, ale aj nejedná bežná banka takú ponúka - karta, ktorú si nabijete prevodom, vkladom na pošte, atp.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania