Bočná-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie predpisov


V riešení
meno
Jakub 06. novembra 2023

Dobrý deň,
Dňa 31.10.2023 boli na Bočnej ulici osadené značky Pešia zóna a smerom od Studenej aj značka zákaz vjazdu motorových vozidiel. V prvom rade chcem poďakovať za osadenie týchto značiek mestskej časti. V druhom rade sa chcem opýtam či riešili s políciou aj dodržiavanie danej značky? 02.11.2023 stála hliadka štátnej polície v mieste značky a otáčala všetky autá (pochvala pre pána policajta ktorý bol na mieste vyše 7 hodín a otáčal autá). 03.11.2023 prišli mestskí policajti asi na HODINU!!! a následne odišli. Po telefonáte na mestskú políciu aby situáciu riešili mi bolo oznámené, že pošlú hliadku opäť (nestalo sa). Odkedy tam nie sú policajti sa po Bočnej jazdí akoby tam žiadna značka nebola. Je možné aby mestská časť riešila dodržiavanie značky s políciou? 1/2

06. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
06. november 2023

Jakub

2/2 Ešte doplnenie. Neočakávam , že polícia vždy vyšle posádku ktorá tam bude stáť pri značke a otáčať autá ale možno vrámci nejakej preventívnej akcie postaviť hliadky na Bočnú ktoré budú upozorňovať (pokutovať) vodičov ktorí zákaz ignorujú (každý jeden vodič obíde retardér a spokojne ide ďalej) Vodiči reagujú veľmi vulgárne/agresívne keď ich človek upozorní, že sú v zákaze.
Ako možné riešenie by som videl aj v osadení dočasnej zábrany na cestu (a priľahlé štrkové parkovisko).

Ďakujem pekne za odpoveď
07. november 2023

Jana

Dobry den, mam otazocku, prosim vas z akeho dovodu od Studenej je zakaz vjazdu? Vdaka
07. november 2023

Jakub

Dobry deň, pokiaľ viem tak pred niekoľkými rokmi bola petícia občanov Bočnej, Strednej a zrejme aj Krajnej ulice za obmedzenie dopravy v týchto uliciach. Mestská časť možno aj vďaka tejto petícii osadila značky Pešia zóna a zákaz vjazdu. Za to patrí mestskej časti vďaka nakoľko dopravná situácia v týchto uliciach je neúnosná a takmer žiadne auto nedodržiava povolenú rýchlosť.
07. november 2023

Jana

Dakujem pekne za info Jakub. Tak budem chodit dookola.
08. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
08. november 2023

Jakub

Dobrý deň pani Bodláková,
Ďakujem za odpoveď. Ja chápem, že tu nemôžu stáť každý deň a celý deň ale minimálne by mohli tento úsek zaradiť na svoj zoznam. MsP som volal a oznámil neustále porušovanie dopravných predpisov ale žiadna hliadka sa nedostavila. Ak má MsP právomoc vyberať pokuty za porušovanie dopravných predpisov, tak tento úsek je momentálne zlatá baňa. Nielen, že sa porušuje zákaz vjazdu ale taktiež aj rýchlosť ktorou autá jazdia v obytnej zóne. (Písal som predtým o pešej zóne ale samozrejme predmetná dopravná značka označuje Obytnú zónu).
Ďakujem
04. december 2023

Andrej

ako je možné že sa zavrie ulica vo vlastníctve obce teda nás všetkých kvoli zahradkam v okrajovej casti mesta, ktora sluzila na prejazd? Tu snad prevysuje záujem celej verejnosti a nie záhradkarov, ktori maju v okoli pozemky? Dopravne predpisy sa masovo porusuju v celom meste a na mnohych 30kach a teraz sa bude zakazovat vsade vjazd? Dokonca sa osadia stlpiky pre zabranenie vjazdu? To si idem aj začat vybavovat pre nasu malu ulicu kde byvame aby mohli vojst len vlastnici nehnutelnosti.
04. december 2023

Jakub

Pán Andrej, na Bočnú je možný vjazd pre všetky autá (nielen pre majiteľov) od Galvániho ulice. Akurát ulica Bočná a Krajná už nie sú prejazdné. Dopravná situácia na týchto uliciach bola katastrofálna keďže tu každý jazdil ako na Rally Dakar a nejaké značky boli každému ukradnuté. Na oboch uliciach chýba chodník a na Bočnej aj osvetlenie takže ísť pešo po tejto ulici je životu nebezpečné (hlavne po tme).
V čom spočíva ten záujem celej verejnosti prosím? Že si skráti cestu o kilometer?
Práveže osadením značiek stĺpikov sa výrazne zvýšila bezpečnosť nielen obyvateľov ale všetkých ľudí ktorí po daných uliciach chodia peši alebo na bicykli.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania