Horská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Miloslav Jošt 10. novembra 2023

Prosím o info, či vozidlo idúce po Horskej ulici dáva v tomto úseku prednosť sprava vozidlám prichádzajúcim z tejto poľnej cesty (Vínna ulica?).

Zažil som kolíznu situáciu, nakoľko ja som bol presvedčený, že prednosť sprava nedávam, keďže to vyzerá ako poľná cesta, vodič vychádzajúci z tejto "ulice" bol zase presvedčený o prednosti sprava. Prosím o inštrukciu a prípadne aj dopravné značenie (ak je to naozaj križovatka, prosím o jej označenie). Podľa slov tohto vodiča sa to deje často a kolízne situácie nastávajú najmä s cyklistami.

10. november 2023

Michal

zazil som rovnaku situaciu, isiel som na Horskej na bicykli a pan ma z Vinnej vytrubil a este aj vynadal. Tiez mam pocit, ze ak tu je prednost sprava, mal by som davat prednost kazdemu kto vychadza z dvoru. Ale mozno sa mylim.
13. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie referátu dopravy.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
13. november 2023

Peter

Michal: výjazd z dvora križovatkou nie je (v zmysle vyhlášky), ale toto konkrétne križovatka je. Je to vidno aj podľa nákresu na mapke, kde je Vínna označená ako štandardná ulica/cesta/komunikácia. Druhá vec samozrejme je, že celá táto časť čo do komunikácii vyzerá ako poľné/účelové cesty bez akejkoľvek údržby :(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.