Farská-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Andrej 21. novembra 2023

Bezdomovci sa usídlili pod Univerzitnou knižnicou a s kostola Klarisiek si urobili toaletu.Tyristicky expinovane miesto zapácha výkalmi a obrovskou hanbou Bratislavy!!!
Prosím o okamžitú nápravu!!!

21. november 2023

Jakub

nechapem ako moze mesto toto tolerovat, ked niekto sedi na lavicke pri verejnych wc tam chodi a nerobi nic to je tolerovatelne. ale taketo individua treba budit a sikanovat kazde dve hodiny aby sa odpratali. nechapem ako je mozne ze v celom centre Varsavy nenajdete jedineho bezdomovca, zobraka - ale je to velmi prijemne pre slusnych ludi. Asi by sa chcelo informovat a inspirovat lebo riesenie evidentne je mozne
07. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za neskoršiu reakciu a ďakujeme za podnet. V rámci Starého Mesta pravidelne komunikujeme s Mestským terénnym tímom, ktorý sa venuje práci s ľuďmi bez domova. Ohľadom predmetného podchodu sme ich už taktiež kontaktovali. Je nutné podotknúť, že v prípade, keď sa človek bez domova nachádza vo verejnom priestore a nedochádza v danom momente k protiprávnemu konaniu, nie je možné vykázať akékoľvek osoby z verejného priestoru.

V takomto prípade, aký je popísaný v podnete, je najlepšie kontaktovať príslušníkov mestskej polície na bezplatnej linke 159, ktorí všetky oznámenia preverujú. Policajné zložky môžu následne v zmysle vyššie uvedených skutočností adekvátne zasiahnuť v závislosti od rozsahu a závažnosti priestupku dohovorom, pokutou alebo zabezpečením nápravy v priestore.

Pokiaľ ide o znečistenie samotného verejného priestranstva a ulíc, určite takéto podnety napíšte aj prosím na [email protected]. Týmto spôsobom vieme našich kolegov z Komunálneho podniku Bratislavy, ktorí zabezpečujú čistenie historického centra mesta, najrýchlejšie kontaktovať a na stav verejného priestranstva upozorniť.

Za Váš čas a pochopenie ďakujeme.
S pozdravom,

Samuel Zahradník

Odborný referent
Oddelenie komunikácie
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
www.staremesto.sk
10. december 2023

Haky

Tak čo robiť, aby ľudia bez domova (a žaľ nie len oni ) nevykonávali svoje biologické potreby v zákutiach a kríčkoch mesta? To, že raz za čas príde komunálny podnik dočistiť (za verejné peniaze) najhoršie miesta, problém nerieši. Možno viac WC prístupných zdarma pre ľudí bez domova? Lebo nik nebude strážiť a volať mestskou v okamihu, keď niekto znečisťuje verejné priestranstvo (a koná protiprávne). Navyše kým mestská príde, je po “potrebe”. Genetické testy z “nálezov” a následné stotožnenie viníka asi tiež nie je reálne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania