Staré mesto láka turistov na zrúcaniny

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
František 04. júla 2017

Skaza a zmar v centre centrovatom.
1. Obrovský nevyužitý potenciál mestských hradieb, prečo? Celá oblasť je tam kompletne zdevastovaná a odpudzujúca už roky, hradby neprístupné, prečo?
2. Má samospráva, ktorákoľvek úroveň, nejaké zákonné páky aby donútila vlastníkov takýchto pozemkov a objektov aby opravili / vyčistili svoj majetok? Ak má, prečo ich nevyužíva? Ak nemá, prečo okamžite nebojuje všetkými prostriedkami za zmenu zákonov aby mala?

23. apríl 2013

Mato

ziadny zakon neprikazuje majitelovi nehnutelnosti aku farbu a kedy ma vymalovat. bolo by to asi nie demokraticke keby taketo veci mohol stat urcovat ludom ci nie?
26. apríl 2013

Romanoff von Pressburg

Asi toto je právě to typické pro Bratislavu , čeká se až to nějaký poslanec koupí za fondy EU.....ale zatím se čeká až majitel natáhne brka .
14. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý už rieši staromestský stavebný úrad. Pracovníci úradu vykonali na budovách štátny stavebný dohľad. Keďže ide pamiatkovú rezerváciu, do konania s majiteľom nehnuteľnosti bol prizvaný aj Krajský pamiatkový úrad.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
04. júl 2017

Ján

Chátrajúci dom Farská - Kapitulská

Dlhodobo zdevastovaná fasáda domu na rohu Farská Kapitulská. nepekný pohľad na fasádu ,ktorá je v takomto stave už najmenej 30 rokov. Kto je zodpovedný za takíto stav a nedá to do poriadku. Magistrát hl. mesta by mal dbať na to , aby takéto fasády nekazili vzhľad nášho mesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania