Nebezpečný chodník pre chodcov zdieľaný s cyklotrasou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Magdaléna 22. apríla 2013

Chodník v blízkosti ulice Hálova pri Chorvátskom ramene (označené fialovou farbou), ktorý je určený ako cyklotrasa zdieľaná s chodcami nieje vhodná na takéto využitie. V prvom rade je veľmi úzka a nebezpečná hlavne pre deti, kedže cyklisti tam jazdia neúmernou rýchlostou a pri malej nepozornosti by môhlo dôjsť ku vážnemu zraneniu.
Nebolo by vhodnejšie zakázať vjazd cyklistom a presmerovať ich na protiľahlú cestu (označenú červenou farbou)? Mamičky s deťmi by potešilo, keby nemuseli mať oči na stopkách a strhávať dieťa pomaly hrobárovy z lopaty a mali bezpečný prístup na detské ihrisko.

23. apríl 2013

Jopo

Tak to je dobry podnet, chodim tadial behat a je to fakt uzke, taktiez mamiciek s detmi je tam hojne - a ked vidim ako si to razia tadial niektory cyklisti, tak sa len cudujem, ze uz k niecomu vaznemu nedoslo.
23. apríl 2013

Majka P.

Chodim na ihrisko pri ramene so synom a je to naozaj zla cesticka, syna nemam, kde dat ani pobehat - lebo na trave moze chytit "cokoladku" :) a na tejto cesticke ho moze niekto prizabit (uz som ho musela par krat doslova strhnut spod kolesa bicykla). Pevne verim, ze sa to nejak poriesi...
23. apríl 2013

Adam

a nieje jednoduchsie chodit po tej cervenej peso a tym padom sa vyhnut cyklistom a netreba ani nic zakazovat
24. apríl 2013

Martin

Ta cervena nieje vhodna pre kocik a v blizkosti sa nenachadza ziadne detske ihrisko... Adam skus si najprv prezriet lokalitu a okolie predtym ako vyslovis nazor...
24. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cyklistická trasa, ktorá je vedená na tejto komunikácii je v správe STaRZ. Tento úsek je opatrený zvislým dopravným značením, ktoré určuje ako sa majú účastníci (chodci a cyklisti) správať. Pre podrobnú odpoveď je potrebné požiadať STaRZ, podľa dostupných informácií v blízkej dobe plánujú kompletné preznačenie tejto trasy. Súčasný stav je taký, že niektoré úseky sú len cyklistická cesta (od stavadla pozdĺž Kauflandu až po Technopol) a niektoré sú pre vyznačených užívateľov (ako spomínaný úsek v podnete). Pôvodnou ideou preznačenia cyklotrasy malo byť zjednotenie tohto dopravného značenia tak, aby toto korzo aj naďalej ostalo cyklotrasou, ale aby bol chodec „nadradený“. Posledný návrh počíta s tým, že všetky značky cestička pre chodcov a cyklistov (resp. cestička pre vyznačených užívateľov) budú nahradené iba značkou B3 zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
29. apríl 2013

peter pan

majka p, hadam vyriesi a nie poriesi... lebo to je ako vysrat sa a posrat sa...
07. máj 2013

Martin

Peter ked si uz taky mudry, tak mi este vysvetli, respektive adminovi, preco maju podnet oznaceny ako "zaslany" a nie "poslany" - tiez je to ako zasrat alebo posrat.... Nemas to jedno? Tvoj koment len zbytocne zabera tabulku v databaze....
07. máj 2013

Jopo

peter pan, chod na diskusiu sme.sk, tam je vela takych kecalkov co hladaju chyby diskutujucich a ich prispevky su zbytocne a nemaju ziadnu vypovednu hodnotu. (FYI: vela ludi povazuje takych ako ty za hlupacikov, lebo sa nevedia vyjadrit ku danej teme tak zvolia cestu mensieho odporu.)
07. máj 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, vážení prispievatelia, prosíme o vecnú a korektnú výmenu názorov, bez osobných útokov. Ďakujeme.
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania