Nepokosený trávnik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Nepokosena trava popri ramene

09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Kosenie brehových porastov Chorvátskeho ramena zabezpečuje Slovenský vodohospodársky podnik š.p. Tento bol oslovený s požiadavkou na kosenie už začiatkom apríla 2018. Do konca 20. týždňa (t.j. do 20.5.) by mali byť pokosené brehové porasty na celom toku.

mestská časť BA-Petržalka
16. máj 2018

Peter Kočvara

Buďme radi, že sa besne nekosí všetko stále na anglický trávnik, ale má možnosť vzniknúť mestská lúka. Nech to dostane šancu trošku vyrásť, dajme šancu rastlinnému a hmyziemu životu. Stačí kosiť menej často. A to vravím ako alergik na peľ a zároveň psíčkar, hoci je množstvo kliešťov. Takto dokáže vyrásť množstvo zaujímavých rastlín. Zároveň je porast odolnejší proti vyschnutiu ako nízky trávnik, je to celé zelenšie a viac to ochladzuje okolné prostredie. A veľa rastlín aj pekne zakvitne ;-)
https://mytrnava.sme.sk/c/20825911/luky-v-meste-pomozu-prezit-hmyzu-aj-bojovat-proti-horucave.html?ref=tit
23. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Brehy Chorvátskeho ramena boli pokosené v termíne 11.5. 2018.

mestská časť BA-Petržalka
16. máj 2019

Jana P

brehy Chorvatskeho ramena neboli pokosene v celej sirke. Pri brehu ramena ostal nepokoseny suvisly pas asi meter. velmi by sme uvitali, aby to dokosili, 7.-8. juna mame na Chorvatskom ramene akciu (smetozber) v ramci projektu Nase mesto a ak to SVP nedokosi, mozme to zabalit, lebo prave pri krajoch bolo najviac odpadkov - a tie su teraz zarastene v polmetrove trave :-(
18. máj 2019

Jana P

ups... az teraz som si vsimla ze to bol podnet z roku 2018 :-D.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania