Šancová-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Stano 15. decembra 2023

V rámci pripravovaných úprav premávky na Šancovej ulici (spomalenia dopravy, vytvorenia 2 nových priechodov pre chodcov) navrhujem aj úpravu križovatky Šancová - Karpatská.
Bolo by treba znova umožniť odbočenie vozidiel zo Šancovej na Karpatskú,
lebo vozidlá, ktoré chcú ísť na Kolibu alebo do Rače, odbočujú o jednu križovatku predtým zo Šancovej na Jeleniu ulicu, ktorá je jednosmerná, úzka, je na nej Základná škola, pri vyústení ulice na obojsmernú Dobšinského je ostrá zákruta a pri napojení Dobšinského na Karpatskú je vždy zápcha.
Jelenia ulica nie je vhodná na tranzit vozidiel, je na nej veľká premávka, vozidlá nezastavujú deťom na priechodoch na križovatke s Palárikovou...
Pre zlepšenie tejto situácie by bolo vhodné na Račianskom mýte znova umožniť odbočenie zo Šancovej na Račiansku...

15. december 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? mesiac

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. december 2023

Tomáš

Ano odbocka na Jeleniu je nezmyselna a aktualny pocet tranzitujucich aut je obrovsky. Na druhej strane pridavanie dalsieho laveho odbocenia na uz tak pretazenu Sancovu tiez nie je stastne riesenie, osobne som za zrusenie oboch, funguje to tak na mnohych hlavnych tahoch nevidim dovod preco by to tak nemohlo byt aj na Sancovej ktora je najkritickejsou tranzitnou ulicou v meste.
04. január 2024

Ferdinand Paštúch

K Tomášovi - je to jediný spôsob, ako sa dostať na smer do Rače.
12. január 2024

Tomáš

Rozhodne nie je jediny a v skutocnosti nie je ani najrychlejsi, pretoze vacsiu cast prechadza prave cez obytnu stvrt namiesto hlavnej cesty.
16. január 2024

Peter Modricky

Ako si autor príspevku predstavuje vytvorenie odbočenia zo Šancovej na Karpatskú v smere od žel. stanice? Na úkor jazdného pruhu alebo na úkor autobusového pruhu? Už teraz si viem predstaviť ten zmätok šoférov pr ipreraďovaní. Pri odbočení na Jeleniu je samostatný pruh na semafóroch čo je bezpečné a neobmedzujúce. Ďalšia vec je že na Karpatskej je tiež základná škola, dokonca špeciálna a aj materská škola. Zvyšovať tam počet áut kde sa dá jazdiť relatívne rýchlo je pre deti a rodičov nebezpečnejšie ako keď autá idú cez Jeleniu kde musia jazdiť pomaly. Mimochodom Dobšinského sa na Karpatskú napája rovnako šikmo ako na Jeleniu. V prípade, že by po Karpatskej jazdilo ešte viac áut by bolo odbočenie doľava z Dobšinského na Jaskový rad ešte nereálnejšie a o to nebezpečnejšie.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

týmto by sme vás chceli informovať, že do budúcna sa plánuje preriešenie tranzitnej trasy cez ulicu Jelenia. Pri súčasných intenzitách dopravy sa za týchto podmienok avšak neuvažuje s vytvorením ľavého odbočovacieho pruhu na Karpatskú na úkor jazdného pruhu pre individuálnu automobilovú dopravu ani vyhradeného jazdného pruhu pre verejnú hromadnú dopravu osôb.

Odbočovanie na Jeleniu ulicu z smeru od hlavnej stanice je v súčasnosti "dávkované" cestnou svetelnou signalizáciou, ktorá v rámci dopravnej špičky umožňuje prejazd maximálne ôsmim až desiatim vozidlám v rámci sto sekundového cyklu signálneho plánu.

Komplexným riešením dopravnej situácie na Šancovej ulici je vybudovanie severnej tangenty, ktorá zníži intenzitu motorovej dopravy na Šancovej ul. a vytvorí priestor na zásadnejšiu zmenu organizácie dopravy bez negatívneho vplyvu na nové hodnoty intenzity dopravy.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania