Šuňavcova- vodorovne dopravné značenie- zle nakreslene

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
jana 29. decembra 2023

Na ulici Šuňavcova vodorovné značenie PAAS nezodpovedá projektu. Na projekte je naznačená šírka parkovacieho státia na oboch stranách cesty 2m a šírka cesty 3.46m. V realite je šírka parkovacieho státia v nami zvolenom bode na jednej strane 1.81m, na druhej strane 1.9m. Šírka cesty je menšia než 3m. Nastáva tak ulici viacero problémov: Zhoršený prejazd väčších vozidiel, napríklad požiarnickych áut či sanitiek. Vodičom sa horšie pozdĺžne parkuje, nedá sa naplno vytočiť do parkovacieho miesta. Vodič musí zaparkovať natesno k obrubníku, aby netrčal už do aj tak úzkej cesty. Aj napriek tomu, že auto je zaparkované natesno k obrubníku, stále sa nezmestí do úzkeho parkovacieho státia. Výsledkom sú rozbité späťáky. Pomohlo by čiastočné parkovanie na chodníku ako bolo pred zavedením PAAS.

29. december 2023

Martin Uváček

Súhlasím. Okrem toho autá stojace na ľavej strane zavadzajú vo výhľade z ulíc ako Americká, Ľubľanská a pod., nevidno autá prichádzajúce zľava.
30. december 2023

Gregi

Nesúhlasím, obrubníky sú na to, aby sa cez ne nejazdilo, aby sa chodec cítil bezpečne. Ak postačuje užší chodník, je potrebné rozšíriť cestu. Ak nie, parkovanie na jednej strane má byť úplne zrušené. Vodiči majú prednostne parkovať na parkoviskách, ulice by mali byť na krátke státie, zastavenie, umožniť obslužnosť objektov.
02. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie referátu dopravy.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
04. február 2024

jana

dobry den, prosim o vyjadrenie z referatu dopravy. dakujem.
01. marec 2024

Martin Uváček

Dva mesiace nestačia sa na zaujatie stanoviska?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania