29. augusta-Chýbajúca zvislá značka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Stano 03. januára 2024

Pri prebudovaní priechodu pre chodcov na ul. 29. augusta pri vyústení Poľnej ulice sa zabudlo na umiestnenie dopravnej značky "Priechod pre chodcov" zo smeru od Dunajskej ulice. Z opačnej strany tam značka je.
Žiadame o skoré pridanie značky na stĺp pred priechodom (foto).

Ďakujem

03. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. január 2024

Gregi

Zvislé značky priechodov pre chodcov sú v týchto dobre viditeľných miestach skôr vizuálny smog, nepodmieňujú platnosť vodorovného značenia.
03. január 2024

Gregi

Zvislá značka v opačnom smere, ktorá osadená je, je na nesprávnom mieste, príliš vzdialená od kraja vozovky a príliš predsadená.
03. január 2024

Stano

Keď je zvykom pred priechodom pre chodcov dávať zvislé dopravné značky, tak ich dávajme všade, kde sa to dá. Tu na to evidentne zabudli. Stĺpik tam je, náklady budú minimálne.
Mám tam zlú skúsenisť s ponáhľajúcimi sa vodičmi, skoro ma tam zrazilo auto.
Pôvodne som požadoval aj na šikmé nájazdy z kociek namaľovať biele trojuholníky, ale neuvetejnili mi to, tak som založil ďalší podnet, nech je takýto frekventovaný priechod čo najbezpečnejší.
04. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. január 2024

Gregi

Stano, nie je to všade, napríklad v križovatkách je to úplne zbytočné. Priechody sú práve vodorovne značené tak, aby boli veľmi dobre viditeľné už z diaľky ako značenie na vozovke, kde má vodič oči väčšinu času. V tomto mieste je samozrejme možné osadiť aj zvislé značenie - malo by však byť pri okraji vozovky, nie budovy. Ale dôvod, prečo Vás skoro zrazilo na priechode, ktorý je navyše za nábehom a v zákrute nevyrieši zvislá značka, hľadal by som iné riešenie.

Nerozumiem, prečo Vám nezverejnili podnet ohľadom značenia na nábehovej hrane, to by malo oveľa lepší efekt, i keď iba psychologický.
04. január 2024

Ferdinand Paštúch

Inac, je to neprehladnejsie, ako ked tam ten nabeh nebol. Vodic ten prechod z vozidla nevidi.
04. január 2024

Ferdinand Paštúch

A suhlasim s tým, ze osadenie znacky v opačnom smere je nesprávne osadené. Značky určené pre vozidlá a iných úcastníkov, ktorí sa pohybuju po ceste, sa osadzaju k ceste.
04. január 2024

Gregi

@Ferdinand, ak to naozaj nie je z auta viditeľné kvôli nízkemu posedu voči zvýšenému povrchu, recept, čo sa zviditeľnenia týka je priechod vybudovať široký. Tie priechody nemajú vo veľkomestách šírku aj 6 metrov, pretože by sa ľudia nevošli, ale aby boli veľmi dobre vidieť z nízkeho posedu a už z diaľky.

Mne nijako neprekáža, ak tam budú pridané zvislé značky, ale ako vodič vždy vidím značenie na zemi prvé, až potom zvislé. Výnimka je iba súvislo zasnežená vozovka, čo by v meste nemalo byť.
06. január 2024

Tomáš

Ked uz riesime priechod na danom mieste, preco tu nebolo vybudovane miesto na prechadzanie ale klasicky priechod iba pre chodcov, ked sa na vozovke nachadza cyklopruh a cyklotrasa pokracuje po Polnej? Ci ten cyklopruh tam je aj tak len na ozdobu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania