Antolská-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Antoan 18. januára 2024

Takto to vyzerá po rekonštrukcii mosta Antolská. Zvrchu cesta a chodník je zatiaľ v poriadku, ale z bokov a odspodu katastrofa. Trčia roxory , opadávajú časti betónu, Poškodené a opadané časti konštrukcie sú len zatreté farbou. Náter zábradlia , ktorý bol vykonaný v predstihu pred rekonštrukciou je natretý na pôvodný neodstránený náter. Chýbajú prechody pre chodcov pred a za mostom. Takisto tam chýba bezbariérový prístup na most .

18. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Sekcia správy a údržby ciest

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

týmto by sme vás chceli informovať, že oprava náteru zábradlí sa bežne realizuje odstránením len nesúdržných častí starého náteru, nakoľko odstránenie starého náteru z celej konštrukcie by bolo ekonomicky neúnosné a nehospodárne.
Ak chceme zabrániť zatekaniu spodnej časti konštrukcie a opôr, musíme najprv opraviť izolácie a povrch mosta, aby cez ne voda nepretekala, ako sme to aj minulý rok realizovali. Zostávajúcu časť - sanácie spodného povrchu, opôr a schodísk máme naplánovanú na tento rok - nevyhnutne však budeme musieť regulovať jednotlivé opravy podľa výšky pridelených finančných prostriedkov na opravu mostov a priorít konkrétnych opráv.
Bezbariérový prístup nebol pôvodne naprojektovaný, je umožnený v okolí mosta a preto sa s jeho realizáciou v súčasnosti nepočíta.
Prechody pre chodcov nie je možné realizovať na moste.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. apríl 2024

Antoan

Prechod pre chodcov môže byť umiestnený pred a hlavne za mostom na Antolskej . A ako majú hlavne za mostom vyjsť na chodníky vozíčkari ? Majú ísť po ceste , kde chodia autá autobusy a sanitky alebo kadiaľ ? Alebo tam pošlete niekoho z Magistrátu ,aby prevádzal cez cestu chorých a deti a pomáhal vyjsť na chodník invalidom na vozíku ?



Prosím preposlať samospráve aby nám vysvetlil ,ako sa to dá riešiť.
04. apríl 2024

Ján

To je absurdné ako sa Magistrát zbavuje zodpovednosti. Namiesto toho , aby ponúkli bezpečné riešenie, tak pár vetami to zmietnu zo stola .
A čo sa týka toho mosta ,tak taká polovičatá rekonštrukcia a následné dokončovanie to len predraží. Som zvedavý koľko rokov uplynie pokým sa to zrealizuje a či vôbec.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania