Šuňavcova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
jana 17. januára 2024

Rada by som sa opytala, ako sa bude riesit parkovanie aut policajneho zboru v okoli Prezidia. Prezidium lemuju ulice Legerskeho, Sibirska a Sunavcova. Na tychto uliciach (ale aj na inych uliciach) dlhodobo parkuju auta policajneho zboru a blokuju tak miesta pre rezidentov. Vozidla su oznacene povolenim ministerstva vnutra odvolavajuc sa na paragraf 140 ods.1 pism.b - tento paragraf hovori o vynimke zo zakazu vjazdu/statia atd vo vykone sluzby. napriklad v piatok 12.1. o 16.30 bolo takto v najblizsom okoli prezidia zaparkovanych cez 45 vozidiel - neratala som auta stojace na vyhradenych miestach pre PZ na Legerskeho ulici. Viacere auta su takto zaparkovane bez pohnutia niekolko tyzdnov.

18. január 2024

Martin Uváček

Pz nemá dostatočne parkovacie kapacity v budove prezídia.
18. január 2024

Jakub

Asi vsetci vieme ze sa to nebude riesit nijak.
19. január 2024

Martin

To ze PZ nema dostatocne kapacity nie je dovod ze niektore tieto auta parkuju na tychto uliciach bez pohnutia aj viac ako mesiac. Tak ked nie su vyuzivane nech parkuju na zachytnom parkovisku. Preco by mali brat miesta rezidentom, ktori si za to platia.
19. január 2024

Notimportant

RE:

Pz nemá dostatočne parkovacie kapacity v budove prezídia.

sorry, a je to problém rezidentov, že nemajú ?

45 áut, ako píše p.Jana, tak to je teda sila !
19. január 2024

Stano

Sluzobne policajne auta drzo odparkovali na verejnych parkovacich statiach pre rezidentov (kde bez pohnutia stoja kludne cele tyzdne), za skla si podavali nezmyselne cedulky, a na oficialne vyhradenych miestach pre PZ stoja sukromne auta panov policajtov ktorymi sa vozia do prace.. slovenska klasika
21. január 2024

Repo

Jana, odsek 1 uvadza, ze taketo povolenie je mozne vydat:

"V mimoriadnych a nevyhnutných prípadoch a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky"

Zodpovednost za podnet by malo s vyjadrenim teda prevziat samotne Ministerstvo, ktore povolenie vydava so zdovodnenim, preco 45 vozidiel v okoli ich budov na verejnych priestranstvach spada pod mimoriadne a nevyhnute pripady.

Podla infozakona je toto mozne ziadat aj od samotneho organu, napriklad kolkym vozidlam povolenia vydali a z akeho dovodu, ktory je zjavne mimoriadny a zaroven nevyhnutny. Pravdepodobne sa totiz jedna o porusenie zakona samotneho.
01. február 2024

jana

Šuňavcova-parkovanie-problémové

Rada by som sa opytala, ako sa bude riesit parkovanie aut policajneho zboru v okoli Prezidia. Prezidium lemuju ulice Legerskeho, Sibirska a Sunavcova. Na tychto uliciach (ale aj na inych uliciach) dlhodobo parkuju auta policajneho zboru a blokuju tak miesta pre rezidentov. Vozidla su oznacene povolenim ministerstva vnutra odvolavajuc sa na paragraf 140 ods.1 pism.b - tento paragraf hovori o vynimke zo zakazu vjazdu/statia atd vo vykone sluzby. napriklad v piatok 12.1. o 16.30 bolo takto v najblizsom okoli prezidia zaparkovanych cez 45 vozidiel - neratala som auta stojace na vyhradenych miestach pre PZ na Legerskeho ulici. Viacere auta su takto zaparkovane bez pohnutia niekolko tyzdnov. Prosim o riesenie tohto problemu.
01. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Ospravedlňujem sa za oneskorenú odpoveď. Podnet postupujem na riešenie referátu dopravy.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
03. apríl 2024

Martin Uváček

Vec sa už rieši na úrovni PPZ. ma sa využívať primárne parkovanie na filialke, najmä po bežnej pracovnej dobe. Snáď sem príde aj oficiálna odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania