Kuchajda - prehodnotenie zákazu venčenia psov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Katarína Lakatoš 27. januára 2024

Dobrý deň. Píšem ohľadom neadekvátneho zákazu venčenia psov na Kuchajde, jedine zelene miesto v okolo. Hlavne že sa platia dane a mesto si vyhradí takúto primitívnost preboha komu patrí zem a pôda všetci sa tu hrajú na stvoriteľov a pritom zeleň patrí všetky či je to decko alebo pes. Lebo že budú všade exkrementy???? Slušní ľudia sa vedia správať. Napr. veverička alebo potkan už exkrementy nemajú že??? a ak ma byt niečo zakázané chce to argument ktorý obstojí aj na súde. Toto sú fakt smiešne ľudské a hlupe pohľady :D som šťastná že sú tu medzi námi takto prezentujúci svoj názor - a hneď to dajú do zákazu. Najskôr si preverte či toto nie je len niekoho rozmar. Pretože vajnorske strkovecke rovnako prírodne jazero nema problém so psami ako je toto možné? Dajte jeden protiargument!!!!!

29. január 2024

Andrej

v spolocnosti a v meste je bezne, ze sa urcia funkcie a ucely vyuzitia urcitych miest. ludia maju napr. alergie na psy, boja sa psov a toto treba respektovat tiez. toto miesto je sportovo rekreacny oploteny areal v sprave mesta, ktore je za neho zodpovedne a stara sa o neho, teda ide o umele miesto, nie o prirodny areal (napr. ani v lesoch nie je povoleny spravcami volny pohyb psov). Su tu sportoviska, ihriska, vodna plocha, stravovacie zariadenia, podium, lehatka atd. Myslim, ze je rozdiel kacka, labut, mozno potkan a vevericka, co sa neda porovnavat s tisickami psov roznych povach a velkosti z celeho okolia a hlavne tie dosledky na areal by boli uplne ine a najma za stavu, ked v arealy nie je staly dozor nad dodrziavanim poriadku a pravidiel. Zakaz vencenia tu bol vzdy ako aj vstup na bicykli je zakazany. Na Strkovci je tiez zakaz vencenia pri brehu jazera. Zelena plocha je napr. oproti stanici Nove mesto teda hned pri arealy Kuchajda.
31. január 2024

Tomas Mahi

do potkanieho exkrementu som teda ešte nevstúpil, ale zato do psacieho niekoľko krát. tak ako majú psíčkari právo na priestory pre venčenie, tak isto má aj zbytok populácie právo na priestor bez psích exrekrementov. A áno je kopec vychovaných psíčkarov ale rovnaký kopec nevychovanych! Založte si občianske združenie a začnite psíčkarov učiť ako sa chovať a možno jedného dňa nebude treba zakazovať psíčkarov vstup ...
02. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet.
Podnet som preposlala na vyjadrenie kompetentným a týmto by som Vás chcela informovať, že v prípade Kuchajdy ide o uzavretý areál. Avšak chystajú sa tam koncepčné zmeny, bude sa otvárať aj prevádzkový poriadok, ktorý sa schvaľuje formou vzn a ľudia môžu k takýmto vzn zasielať svoje pripomienky, ktoré budú následne vyhodnocované.

Kuchajda je nateraz vedená ako prírodné kúpalisko a obyvatelia a obyvateľky ho využívajú najmä ako odpočinkovú zónu a na športy najrôznejšieho druhu, zatiaľ zákaz vodenia psov zrušený nebude.

Podnet navrhujem označiť ako uzavretý.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania