Záhradkárska-cesta-neposypaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Martin 23. januára 2024

Prosim o umiestnenie velkej nadoby s posypovou solou na roh ulic Zahradkarska / Svantnerova.

Zial, zimna udrzba nie je schopna vcas tuto strmu cestu posypat.
Tak ako aj dnes 23.1.2024

23. január 2024

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, umiestnenie nádoby preveríme s oddelením územného rozvoja. Aktuálne je prinajmenšom v celej Bratislave a blízkom okolí kalamitná situácia kvôli poľadovici a mnohé úseky, najmä v kopcovitom teréne, sú nezjazdné alebo dokonca aj uzatvorené políciou. Obdobná situácia je na diaľničných obchvatoch a diaľniciach v okolí Bratislavy, ktoré majú na naše pomery veľmi dobre zabezpečenú zimnú údržbu. Výstrahy vydávané SHMÚ sú určené aj obyvateľom a v prípade poľadovice je odporúčané sa nimi riadiť a prípadne odložiť odchod z domu na neskorší čas, kedy to bude bezpečnejšie.
Mestská časť má vonku všetku dostupnú techniku a vykonáva zimnú údržbu ciest a chodníkov. Na poľadovicou pokrytú cestu v strmom kopci (napr. Kajerka, K Horanskej studni, Strmé sady,...) má samozrejme veľký problém dostať sa aj naša technika, ktorá ju má posypať. Napriek tomu s maximálnym úsilím zabezpečujeme postupne posolenie všetkých ciest a chodníkov v našej starostlivosti.
Prípadné komplikácie pre obyvateľov nás mrzia, ale v zimnom období niekedy dochádza kvôli poveternostným podmienkam k dočasným obmedzeniam.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
23. január 2024

Martin

Dobry vecer, dakujem za rychlu reakciu.
Spominane nadoby so solou som si vsimol, ze mavaju v zime na Dlhych dieloch.
Mozu byt celkom napomocne v situaciach ako ste aj popisali. Ked sa este technike nepodari prist, tak mozu najhorsie useky posypat aspon obyvatelia danej oblasti.
14. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Nádobu so soľou sme tam koncom januára umiestnili.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.