Chrobákova-cesta-neposypaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Vladimir 23. januára 2024

ABSOLUTNE NEPOSYPANA ULICA CHROBAKOVA. Udrzba zjavne opatovne zlyhala!!! Vyhovorky ze sme nevedeli, nie su na mieste, kedze upozornenia SHMU boli zjavne a dopredu. Udrzba mala solit uz vcera vecer!!!
Obytatelia sa nemaju ako dostat do prace, skol,... Momentalne su zvezene auta, dole kopcom je niekolko dopravnych nehod, nie je mozne zastavit aj temer stojace vozidlo.
Takymto nezaujmom o Chrobakovu ulicu OHROZUJETE obcanov, sa nevedia hore kopcom dostat ZACHRANNE ZLOZKY!!!!
CISTY AMATERIZMUS ako to riadite. Nie je to prvy krat pocas tejto zimy. OKAMZITE ZIADAME O NAPRAVU. V opacnom pripade budeme postupovat pravnou cestou nakolko evidentne ohrozujete obyvatelov ulice svojim nekonanim!
ESTE ZE MESTKA POLICIA CHODI ROZDAVAT POKUTY ZA PARKOVANIE.

23. január 2024

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Aktuálne je prinajmenšom v celej Bratislave a blízkom okolí kalamitná situácia kvôli poľadovici a mnohé úseky, najmä v kopcovitom teréne, sú nezjazdné alebo dokonca aj uzatvorené políciou. Obdobná situácia je na diaľničných obchvatoch a diaľniciach v okolí Bratislavy, ktoré majú na naše pomery veľmi dobre zabezpečenú zimnú údržbu. Výstrahy vydávané SHMÚ sú určené aj obyvateľom a v prípade poľadovice je odporúčané sa nimi riadiť a prípadne odložiť odchod z domu na neskorší čas, kedy to bude bezpečnejšie.
Mestská časť má vonku všetku dostupnú techniku a vykonáva zimnú údržbu ciest a chodníkov. Na poľadovicou pokrytú cestu v strmom kopci (napr. Kajerka, K Horanskej studni, Strmé sady,...) má samozrejme veľký problém dostať sa aj naša technika, ktorá ju má posypať. Napriek tomu s maximálnym úsilím zabezpečujeme postupne počas dňa posolenie všetkých ciest a chodníkov v našej starostlivosti.
Prípadné komplikácie pre obyvateľov nás mrzia, ale v zimnom období niekedy dochádza kvôli poveternostným podmienkam k dočasným obmedzeniam.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
23. január 2024

Dano

Keď sa blížil východ slnka dňa 23.01.2024 ustal mrznúci dážď, ktorý spôsobil veľké problémy v Bratislave, kopcovité obytné štvrte trpeli navyše vďaka nižším teplotám oproti nižším lokalitám.
Treba však uznať, že okolo 11 hodiny prišlo posypové vozidlo so soľou, ktoré zvládlo boj s ľadovou cestou a to strmo do kopca.
Dnes bol výnimočný deň. Správy večer budú referovať.
23. január 2024

Viliam

zajtra rano si dame repete, v noci zase teploty okolo 0 a dazd
24. január 2024

Viliam

24.1. 6:30:nemrzne ale posypane, to je efektivita a pouzitie penazi obcanov

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.