Majoránová-Stále nefunkčné verejné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Kristian 04. júna 2015

Nerozumiem prečo je stále nefunkčné verejné osvetlenie na Majoranovej ulici. Od vybudovania tejto lokality tu osvetlenie nefunguje. Osvetlenie je vybudované, tak fakt nerozumiem prečo neni spojazdnené. V noci je tu totálna tma, vykrádajú sa auta a človek sa boji isť niekam večer po ulici.
Chápem, že na Slovensku niesu peniaze na nič, ale keď už je osvetlenie vybudované, tak aký je problém ho spojazdniť?

05. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Cesta na Majoranovej ulici bola vybudovaná pred 7 rokmi a v súčasnosti stále nie je skolaudovaná. Preto ani verejné osvetlenie nebolo odovzdané do správy mesta. Vstúpili sme do rokovania s investorom a urgujeme, aby sa situácia najrýchlejšie vyriešila. Postupujeme tento podnet na magistrát mesta. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
MÚ MČ Bratislava – Vrakuňa
05. jún 2015

Kristian

Ďakujem za odpoveď. Prosím vysvetlite mi, ako obec mohla skolaudovať rodinne domy skôr ako prístupovú cestu. Toto je problém Vrakune, a nie nás občanov, ktorí tu mame nehnuteľnosti a riadne platíme svoje dane. Niekto na stavebnom úrade "pochybil"?
7 rokov je už dosť dlha doba, aby to už niekto dal na poriadok.
08. jún 2015

Martin Nýdr

Toto nie je problém len tejto lokality. Investori väčšinou nerešpektujú podmienky hl. mesta pri budovaní verejného osvetlenia a svojvoľne si namiesto požadovaných svietidiel osadia "akože" rovnocenné náhrady, ktoré sú lacnejšie, no majú nízku účinnosť, nie su na ne náhradné diely a pod... Ak mesto aj takéto zariadenie nakoniec prevezme, pod rôznymi politickými tlakmi investorov, postupne sa musia tieto šmejdové svietidlá meniť za peniaze z nášho spoločného... A to nevravím o rozvádzačoch osvetlenia a káblových rozvodoch, uložení káblov a vyhotovení prác...ktoré sú často realizované neodborne a vzniknuté káblové poruchy tak musia byť následne opravované opäť zo spoločného rozpočtu. Tí čo kupujú domy/pozemky v tejto lokalite by si to všetko mali preveriť, aby bol investor nútený robiť inžinierske siete podľa požiadaviek mesta.
11. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za Magistrát hl. mesta sa nemáme ako vyjadriť. Osvetlenie na Majoránovej ul. nie je v našej správe, ani nám nebolo odovzdané. Dôvod vysvetlila pani Dvorská z MČ Vrakuňa.

Do odovzdania osvetlenia mestu a správcovi - Siemens do toho nemáme ako zasiahnuť, nakoľko je to vlastníctvo stavebníka / investora.



Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania