Šancová-priechod pre chodcov- kratka zelená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Barnabas Ninaj 31. januára 2024

Dobry den, posledny rok byvam pri Racianskom myte a pravidelne prechadzam cez prechod na Sancovej, vid obrazok.

Zelena pre chodcov na tomto prechode trva len priblizne 15 sekund, co je extremne kratko na to, ako je ten prechod casto vyuzivany, aky je dlhy a kolko ludi tam ide. V pripade starsich ludi, dochodcov alebo ludi s obmedzenym pohybom, kym pridu na druhu stranu, uz davno svieti cervena.

Ta situacia je extremne nebezpecna a uz som velakrat videl, ako tam takmer vletelo auto do chodcov, ktori na prechod vstupili ked skocila zelena a len nestihli prejst na druhu stranu.

Tu jednoznacne treba PREDLZIT CAS ZELENEJ pre chodcov.

Najlepsie by bolo TIEZ ZRUSIT ZELENU pre auta z Racianskeho myta smer Sancova (vid obrazok), ktora je v ROVNAKOM case ako maju chodci ESTE STALE zelenu. (!)

31. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
31. január 2024

Michal

15 sekúnd je veľmi štedrý čas pre priechod pre chodcov. Počas zelenej môže chodec vstúpiť na priechod pre chodcov, dokončiť prechádzanie môže samozrejme aj cez červenú. Nemusí vobec "šprintovať". Pokiaľ vstúpil cez zelenú, všetko je ok. Navyše na semaforoch je nastavený medzičas medzi červenou pre chodcov a zelenou pre autá. Pokiaľ tvrdíte, že dochádza k nebezpečným situáciám, asi bude skôr potrebné iné riešenie, ako predĺžiť zelenú.
01. február 2024

Michal K.

staci ak na zalenu vstupite na priechod, prejst mozete uz aj na cervenu,
01. február 2024

Barnabas Ninaj

Dobrý deň, vďaka za odpoveď.

Ja rozumiem, že vstúpiť na zelenú a prejsť úspešne na druhú stranu už aj na červenú je v poriadku. Z hľadiska bezpečnosti to je však veľmi nevhodný argument, keďže už som videl veľakrát a sám tiež zažil, ze
01. február 2024

Barnabas Ninaj

Dobrý deň, vďaka za odpoveď. (Preposielam plnú prvú ešte raz)

Ja rozumiem, že vstúpiť na zelenú a prejsť úspešne na druhú stranu už aj na červenú je v poriadku. Z hľadiska bezpečnosti to je však veľmi nevhodný argument, keďže už som videl veľakrát a sám tiež zažil, že som sa musel uhýbať autám, ktoré vyleteli počas ich odbáčania vpravo. Mne sa uskočiť podarilo. Chodí tu však veľa starších ľudí, ktorí to nevedia, a len o chlp sa vyhli tomu aby ich zrazilo auto.

Či už to bude úprava zelenej, alebo akékoľvek iné riešenie, ten prechod NIE JE bezpečný a je treba to riešiť.
02. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

križovatka prešla obnovou v roku 2020 a v roku 2022. Rozšíril sa ostrovček a aj samotný priechod, ktorý je plne bezbarierový. Pridalo sa odpočítavanie signálu pre peších, aby sa znížilo prebiehanie chodcov na červenú.
Dĺžka zeleného signálu je kompromis medzi plynulosťou pešej, automobilovej a verejnej dopravy. Ide o jednu z najvyťaženejších cestných križovatiek. Zelený signál pre chodcov tak momentálne nevieme predĺžiť bez toho, aby prišlo k zníženiu priechodnosti križovatky, ktorá by výrazne zhoršila pomery na Šancovej ulici.
Vzhľadom k nedávnym úpravám, neplánujeme aktuálny signálny plán meniť. Obrátime sa na políciu so žiadosťou o častejšie kontroly tohto úseku, aby sa obmedzilo nedodržiavanie dopravných predpisov.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? február 2024

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. február 2024

Michal K.

ak Vam auto pri odbocovani doprava neda prednost, tak Vam nepomozu ani dve zelene
04. február 2024

Peter Ondavsky

problem nie je v zelenej ale analfabetoch ktori soferuju a necinnosti policie... ale v zaujme ochrany chodcov, kedze cinnost policie sa nezlepsi a ani analfabecia nezmizne, tak spomalovac alebo zrusit kolizny plan kedy mozu ist auta krizujuce chodcov - nech su zapchy cez pol mesta, bud sa nauci policia pracovat alebo budu zapchy, bezpecnost ma byt na prvom mieste

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania