Drieňová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Common Ennemy 06. februára 2024

Každé ráno, kvôli pár ľuďom, ktorí nie su schopní prejsť 50m pešo je zápcha na Drieňovej.
Podľa projektu PAAS tam mal byť na kraji cyklochodník.
Takto tam stojí IAD, tvoria sa zbytočné splodiny pod oknami a ako bonus desiatky ľudí stoja v MHD a daľším desiatkam následne nevychádzajú prestupy, lebo niekto nie je ochotný zastať na večne voľnom parkovisku pri jazere a 5m prejsť pešo!
Prosím samosprávu aby sa v odpovedi vyhla fráze, že je potrebné zavolať MP, keďže kým prídu auto tam nebude a je to systémovy nie jednorázovy problém.

06. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. február 2024

Tomáš

Velmi dobra otazka, preco tam planovany pruh pre cyklistov nie je? Nie ze by pomohol vyriesit problem nepricetnych vodicov ale minimalne by taketo zastavenie bolo pokutovatelne. Pokial sa nemylim na ulici nie je zakaz zastavenia takze vodici aktualne neporusuju ziadny dopravny priestupok.
08. február 2024

Common Ennemy

Poväčšine stoja na chodníku, je tam PAAS zóna teda porušujú. A netreba tam ani policajtov, stačí aj niekoho kto kontroluje PAAS...
08. február 2024

Tomáš

Akym sposobom si takuto hliadku predstavujete? Snad neocakavate od brigadnika za minimalnu mzdu aby konfrontoval vodicov a udeloval im pokutu. Bohuzial arogancia ludi je v takychto situaciach naozaj vysoka a mohlo by to skoncit minimalne slovnym napadnutim alebo vyhrazanim.
09. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
09. február 2024

C K

Tomáš, takéto státie pokutovateľné je, na obojsmernej ceste je zo zákona potrebné ponechať voľný priestor široký pre obojsmernú premávku.
09. február 2024

Common Ennemy

Jak si to predstavujem. Rovnako ako to kontrolujú na sídlisku? Príde odfotí nalepí papier a odíde.
09. február 2024

Tomáš

Rozdiel je ale v tom, ze pri beznej kontrole sa vodic pri zaparkovanom aute nenachadza, takze do konfrontacie s nim nedochadza, to v tomto pripade neplati lebo ide o vodicov ktori tu stoja iba chvilkovo na vylozenie svojich deti. V takom pripade je pritomnost autority vo forme policajta dolezita.
11. február 2024

Common Ennemy

Nie poväčšine ešte ľudia prejdú aj s deťmi do školy. A ak by tam aj bol, rak prídem odfotím nalepím mu nálepku kým sedi v aute a nezáujem. Dovi poto. Preboha keď nič iné tak tam postavím policajta, ktorý ich pošle na Štrkovec…
11. február 2024

JR

Vsade inde na svete, kde funguju parkovaci kontroli maju ekvivalent postavenia verejneho cinitela.

System tiez funguje to tak, ze prvym krokom, ked na svojom zariadeni zacnu zaznam o priestupku je vyplnit evidencne cislo, po tomto kroku uz nie je mozne proces zvratit a kazdy to dobre vie. O spachani priestupku sa potom rozhoduje v konani, nie priamo na ulici, urcite nie nejakou konfrontaciou vodica s kontrolorom.

Kontrolori mozu byt vo dvojici. Ak je potrebne privolat aj Policajny zbor pre zabezpecenie poriadku pripadne pre spacifikovanie a zadrzanie pachatela nasilnej tresnej cinnosti, moze tak spravit kontrolor sam alebo aj okoloiduci.
17. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Parkovanie vozidiel na chodníku na Drieňovej ul. sledujeme. Zóna RU3, ktorej súčasťou je aj Drieňová ul., je zaradená do PAAS-u. Vodiči nesmú parkovať v zregulovanej parkovacej zóne po 01.10.2023 na chodníkoch, ak dopravné značenie neurčuje inak.
Parkovanie na chodníkoch je porušením § 25 písm. q Zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, za ktorý je oprávnený pokutovať výhradne orgán Policajného zboru v súlade s §139a, písm. 6b Zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Zákon nám neumožňuje sankcionovať tieto typy priestupkov a nám neostáva nič iné, len platný zákon rešpektovať.
Poprosíme o trpezlivosť. V súčasnosti sa pracuje na projekte organizácie dopravy, ktorej súčasťou bude cyklistický chodník. Do akej mieri ovplyvní cyklistický chodník parkovanie na chodníkoch, ukáže až prax.

Veríme, že sme ozrejmili uvedený stav a naše možnosti riešenia.

S pozdravom
Kto? Referát prevádzky parkovacej politiky

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania