Račianska- - vizualny spomalovač - nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
PRAVO REZIDENTA 10. februára 2024

Vizualny spomalovac
nepomaha spomalit alebo uplne zist z bicykla alebo kolobezky,
urazy a prekracovanie rychlosti na chodniku su na dennom poriadku
tento spomalovac nepomaha, obcania rezidenti ziadaju
zrusit cyklochodnik zmiesany s chodnikom
na opacnej strane ulice je funkcna a bezpecna cyklotrat
https://www.facebook.com/peticia.hlucnaelektricka/videos/403380348889722?idorvanity=2102917510047581

10. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
10. február 2024

Tomáš

Zavadzajuci podnet, s ktorym zasadne nesuhlasim. Je to na to viacero OBJEKTIVNYCH dovodov:
1. Vodorovne znacenie "Optická psychologická brzda (č. V 16)" ktore je v tomto mieste pouzite, bolo vypustene z dopravneho znacenia vyhlaskou 30/2020 Z. z. - Znacenie je stale mozne pouzivat, no nema nijaky pravny vyznam.
2. Aj za predpokladu, ze by platnym bolo znacenie je definovane ako:
"Značka Optická psychologická brzda (č. V 16) opticky, prípadne aj zvukovo vedie vodičov k zníženiu rýchlosti jazdy pred miestom, na ktorom hrozí nebezpečenstvo a je potrebné zvýšiť opatrnosť." - 9/2009 Z. z.
- Toto dopravne znacenie nijako nespecifikuje rychlost na aku je ucastnik premavky (v tomto pripade cyklista) nuteny spomalit. V zneni nie je ani specifikovane, ze tak musi urobit iba je k tomu vedeny.
3. Na opacnej strane ulice ziadna "cyklotrat" nie je a uz vobec nie funkcna a bezpecna. Nachadza sa tu iba uzky chodnik z betonovych panelov, ktory je explicitne oznaceny znacenim "Cestička pre chodcov". Ten nasledne usti na okraji parkoviska priamo do radu zaparkovanych aut.
4. Zadavatel hovori o prekroceni rychlosti na chodniku. Maximalna povolena rychlost je vsak specifikovana iba v pripade pesej zony na 20km/h, co za prve nie je pripad predmetneho chodnika a za druhe vacsina cyklistov aj tak v meste nedosahuje.
5. Pozadovane nutene spomalenie v danom mieste nema nijake opodstatnenie, chodnik kontinualne pokracuje bez zmeny rovnako ako predtym. Znacenie sluzi iba ako doplnkova informacia pre cyklistu o tom, ze sa blizi k miestu kde cyklotrasa konci a pokracuje svetelnym prechodom vlavo, nijakym sposobom nezvysuje bezpecnost chodcov.
6. Zrusenie zdielaneho chodnika a presunutie na opacnu stranu nema ani z pohladu cyklistu ani z pohladu chodca opodstatnenie.
- Z pohladu cyklistu by bolo nutne prechadzat parkoviskom, kde aktualne nie je zabezpeceny bezbarierovy pohyb a chodnik nema dostatocnu sirku na obojsmernu jazdu preto by muselo dojst k stavebnym upravam. Okrem jazdy cez parkovisko ktora je nebezpecna pre deti na bicykli, by bolo nutne krizovat vyustenie Jurskej ulice a vyjazd elektriciek z depa. Stav povrchu je pre jazdu na bicykli nevyhovujuci a bola by potrebna rekonstrukcia. Navyse by cesta koncila v predstanicnom priestore bez dalsieho napojenia.
- Z pohladu chodca by boli ovela viac ohrozeni ti smerujuci na/z vlakovej stanice, elektrickovu zastavku, chodci smerujuci na danovy urad, KDI alebo k bytovym domom, ktorych pocet je nasobne vacsi ako v pripade jedneho radu rodinnych domov.

Prosim z akej statistiky vychadzate, ze urazy na danom chodniku su na dennom poriadku? Osobne neevidujem, ze by sa v danom useku stal akykolvek uraz. Ak mate cas krivo slovne napadat a urazat okoloiducich, skuste nabuduce zachytit vami opisovanu situaciu, ak je to na dennom poriadku a ste rezidentom urcite to pre vas nebude ziadny problem. Este by som sa rad spytal, ci vam pan ktory neporusil ziadny dopravny predpis a ktoreho ste dourazali dal suhlas na zverejnenie prilozeneho videa. V opacnom pripade ste to akurat vy kto porusil zakon.

PS: Vo videu mate zachytenu inu cast useku 200m smerom k stanici.
11. február 2024

Martin Uváček

Hlavne že rezidenti a obyvatelia tejto časti ulice akosi stále nezaregistrovali zákaz parkovania a chodníkoch od 01.10.2023, keď dožadujú riešenia, ja by som požadoval nech aj oni parkujú vo dvoroch alebo tam,kde nie je chodník.
11. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
12. február 2024

PRAVO REZIDENTA

pan tomas vy ste kto?
rezident,
biker,
cyklokoalicia?
lebo tito maju taku reakciu k poziadavke pre bezpecnost..ak nemate osobne s touto temou nieco
ako sa mozete vyjadrovat...
ste Netri?
Peciar?
12. február 2024

Heroldim

Cyklotrasa na pravej strane Racianskej smerom do Race je cierna stavba. Magistrat ju vybudoval od polovice roka 2022 podvodom, pri jej budovani porusil prava ucastnikov konania / majitelov susediacich domov s chodnikom.
Cyklotrasu treba zrusit a uradnikov, ktori na cierne stavbe minuli peniaze z rozpoctu mesta treba odstihat pre trestne ciny: Porusenia povinnosti pri sprave cudzieho majetku a Zneuzitia pravomoci verejneho cinitela. To na margo prispevkov Tomasa a Uvaceka - z hladiska prava su to kaleraby.
12. február 2024

Martin Uváček

Heroldim - neviem kto ste čo ste, ale asi nemáte odvahu tu diskutovať pod vlastným menom. Neviem o akej cyklotrase hovoríte, na tejto časti Račianskej nie je žiadna cyklotrasa - ale zmiešaný chodník pre chodcov a cyklistov. Neviem o akých porušeniach zákona hovoríte, o akej stavbe? Trestným stíhaním sa vyhrážajte viete komu. Nato to máme iné orgány, nie ľudové súdy anonymov z internetu. A čo sa parkovania týka, keď domácim prekážajú cyklisti, tak mne ako chodcovi prekážajú auta na chodníku čo tu parkujú a ničia novú výsadbu - dokonca úmyselne. Keď si to nevšíma polícia, tak ich bude treba upozorniť. Zákon na platiť pre každého nie?
12. február 2024

PRAVO REZIDENTA

pan uvacek,
vy tam byvate ked ste chodec tej cyklochodnikovej situacie?...
komentujete ako rezident alebo ako cyklo aktivista?...
lebo ako chodec nereagujete...
tu vysadbu postavili ilegalne bez povolenia patricnych organov to viete preda ked ste asi priamy ucastnik tohot ked vidim ze viete co je problem..
viete co je problem ze?
cyklist ten spomalovac ighoruju idu do plnych do chodcov vychadzajucich z dvorov. boli nehody a obcania maju pravo o osobnu ochranu kedze su to vecsinou senieri.
to vy nie ste..
vyhrazate sa zakonom .. no pekne tan ten pan herold to pomenuva presne
protizanna stavba ma byt ako nabrezie zburana..
zakon pre kazdeho
12. február 2024

Heroldim

Oki moj zlaty
zmiesany chodnik pre cyklistov a chodcov je cierna stavba. Bola postavena bez stavebneho povolenia, bez vyjadrenia ucastnikov konania , zasiahla do prav ucastnikov konania - vlastnikov prilahlych nehnutelnosti. Su to trestne ciny: Zneuzitia pravomoci verejneho cinitela, Porusenia povinnosti pri sprave cudzieho majetku a ak to bola vybudovana z penazi EU tak aj Poskodzovanie financych zaujmov EU. Takze ano policia bude upozornena. Ty ako chodec mas akurat pravo tisko tadial prejst. Howg
12. február 2024

Martin Uváček

Další internetový odvážlivec ktorý sa skrýva za pseudonym. Ja som Račan, chodec, cyklista aj vodič. Poznám tuto časť Račianskej veľmi dobre. Chodievam tadiaľ aj ako cyklista aj ako chodec.
Vidím že Heroldove znalosti práva a podstaty trestnych činov sú na úrovni kpt. Semafora. K tomu sa ťažko vyjadrovať. Naštudujte si prosím, čo je v zmysle aktuálne platného zákona stavba
Stavba je stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu. Pevným spojením so zemou sa rozumie
a) spojenie pevným základom,
b) upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú stavbu,
c) ukotvenie pilótami alebo lanami s kotvou v zemi alebo na inej stavbe,
d) pripojenie na siete a zariadenia technického vybavenia územia,
e) umiestnenie pod zemou.

Akosi mi tam nesedí chodník na ktorom sa opravil existujúci asfalt, pridalo sa pár zvislých a vodorovných značiek.

Takže pani, nabudúce si naštudujte predpisy a terminológiu, než tu začnete verbálne šermovať s pojmami ako “nelegálny, porušenie práva, trestný čin, čierna stavba a pod”
12. február 2024

Heroldim

Ano môj zlatý presne ako píšes
Stavba je stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu. Pevným spojením so zemou sa rozumie
a) spojenie pevným základom,
b) upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú stavbu,
c) ukotvenie pilótami alebo lanami s kotvou v zemi alebo na inej stavbe,
d) pripojenie na siete a zariadenia technického vybavenia územia,
e) umiestnenie pod zemou.
Na Cyklochodníku Račianska boli presne tieto práce spravené a niveleta chodníka zvýšena miestami až o 20 cm.
Dosledkom je, ze v uvedenej časti Račianskej ulice bol vo viacerých prípadoch znemožnený odvod vody od domov do verejnej kanalizácie na ceste a boli vytvorené pri domoch bazény kde pri daždi voda stojí a tieto domy trvale poškodzuje.
V uvedenej časti bol tak isto znemožnený prístup vozidiel na pozemky vlastníkov domov a to ca od čísla 94 po číslo 148.
Boli vykonané stavebné úpravy, ktoré vedú k poškodzovaniu podvozkov vozidiel vlastníkov domov pri prejazde na vlastne pozemky.
Takze trestná kvalifikácia je správna akurát neviem presný objem ale odhadujem to tak na 200.000,- bude teda spadať asi pod kriminálku a nie miestne obvodné oddelenie.
12. február 2024

Heroldim

ps
ak by si chcel tak ti fotograficky material tykajuci sa zvysenia nivelety chodnika a jeho poskodenia spodkami aut mozem sem poslat - ale v principe si to moze mrknut aj sam ked pojdes tadial do Race. Termin "oprava chodnika" bol zjavne uradnikmi z oddelenia na Magistrate vymysleny z dovodu snahy obist zakon. Ak by sa tam bolo skutocne nieco opravovalo a malovalo tak by to bolo OK. Ale 20 cm nasyp nie je oprava to je novy chodnik - naviac ked sa zasahovalo do prav vlastnikov okolitych nehnutelnosti. A na novy chodnik malo byt stavebne konanie a stavebne rozhodnutie. Chapes? .
12. február 2024

Martin Uváček

Nebudem sa prieť. Keď to teda tak je, tak veľa šťastia s tým oznámením . Ale podľa mojich osobných a právnych skúsenosti by som to videl na rozhodnutie podľa parag. 197 Trestného poriadku, buď pism d alebo a. Skúste si pozrieť.
12. február 2024

Heroldim

:-) Toz, ja by som to videl na iny postup; je tam predsa len (odhadujem do) 50 poskodenych vlastnikov, ale treba sa nechat prekvapit co s tym spravia zodpovedne organy. Podstatne je, aby sa na to pozreli. Myslim si, ze by si nebol nadseny keby si si kazde rano musel davat pozor kolko si mozes dat na ranajky, aby si nahodou neutrhol vyfuk ked pojdes na hlavnu :-)
12. február 2024

PRAVO REZIDENTA

Krajská prokuratúra Bratislava
Vajnorská ul. 47
812 56 Bratislava 1

Co:
08.02.2024.
Vec: Podnet na vydanie Protestu prokurátora
Úprava chodníka pravej strane Račianskej ulice v Bratislave
1.
Na základe miestneho zisťovania dnešného dňa na Račianskej ul. v Bratislave zvolaného pánom Petrom Ondrisom si Navrhovateľ dovoľuje obrátiť sa na vecne a miestne príslušnú prokuratúru a požiadať o vydanie Protestu prokurátora vo veci stavby:
Chodník a cyklotrasa na Račianskej ul. v Bratislave.
2.
Od cca polovice júla 2022 zahájili subjekt Hlavné mesto SR Bratislava, práce na chodníku a cyklotrase od železničného podjazdu po križovatku Pekná cesta v Bratislave.

Úpravy chodníka obnášali
- výkopové práce, zemné práce
- asfaltovacie a stavebné práce
- vytvorenie žlabov pre zeleň na kraji cesty
- vyznačenie cyklotrasy / dopravné značenie

V uvedenej časti mesta bol znemožnený odvod vody od domov do verejnej kanalizácie na ceste a boli vytvorené pri domoch bazény kde pri daždi voda stojí a tieto domy poškodzuje.
V uvedenej časti bol tak isto znemožnený prístup vozidiel na pozemky vlastníkov domov a to ca od čísla 94 po číslo 148.
Boli tak isto zlikvidované parkovacie miesta vlastníkov domov.
Obligatórne postupy podľa zákona č. 135/1961 Zb. neboli realizované.
3.
Podľa neoverených informácií Chodník a cyklotrasa na Račianskej ul. v Bratislave koliduje aj s generelom, kde je zachytené prepojenie s Bojnickou ul.
4.
Navrhovateľ je teda toho názoru, že je nutné obrátiť sa na vecne a miestne príslušnú prokuratúru, ktorou je Krajská prokuratúra Bratislava a požiadať, aby vec preskúmala a vydala podľa § 23 a nasl. zákona č. 153/2001 Zz. Protest prokurátora voči všetkým úkonom týkajúcich predmetnej nelegálnej stavby s názvom:
Chodník a cyklotrasa na Račianskej ul. v Bratislave.
12. február 2024

Martin Uváček

Protest prokurátora a trestne oznámenie sú dve rôzne oprávnenia prokuratúry. Ale ok, som zvedavý na ich reakciu, či to budú nejak riešiť.
12. február 2024

Tomáš

Pan Rezident je uplne irelevantne kto som, ja vystupujem pod svojim krstnym menom, ale ked uz sa pytate tak som slusne pracujuci clovek s vysokou skolou, od narodenia Bratislavcan, ktory tu odvadza dane a zaujima sa o svoje mesto. Co sa tyka dopravnych preferencii tak mam sukromne auto ktore pravidelne vyuzivam, a ked pridem domov tak ho mam zodpovedne odparkovane na sukromnom parkovacom mieste. Ano vlastnim aj bicykel, ktory rovnako rad vyuzivam, no nepreferujem jeden sposob pred druhym kazdy ma svoje vlastne uplatnenie. A neuverite obcas som aj chodcom, kto by to bol povedal. Rozhodne sa vsak nepovazujem za cykloaktivistu, nie som clenom ani prispevatelom ziadnej organizacie pre udrzatelnu mobilitu.

Ako sa mozem vyjadrovat. Svoje vyjadrovanie povazujem za slusne a uctive voci vsetkym stranam, a svoj komentar zakladam na faktoch ktore su nepopieratelne. Pokojne ma opravte ak sa v niektorom bode mylim. Chodnik je pod spravou hlavneho mesta a sluzi verejnosti cize komukolvek z nas, mne rovnako ako Vam.

Opatovne by som Vam rad pripomenul, ze sa nejedna o spomalovac ale o opticku psychologicku brdzu, vizualny DOPLNOK na zvysenie bezpecnosti nie len chodcov ale aj cyklistov. Taktiez by som Vas rad upozornil na to, ze negativne zovseobecnovanie spravania istej skupiny je proti pravidlam portalu OPS. Ako prilezitostny cyklista si dovolim povedat, ze nie je v zaujme ziadneho cyklistu do iducich chodcov narazat, koniec koncov, v pripade zranenia je v takmer 100% pripadov uznanym vinnikom prave on aj ked za mnohe kolizie moze nepredvidatelny pohyb chodca. Nehovoriac o tom, ze by tym ohrozoval aj svoje vlastne zdravie a poskodenie bicykla.

To ze mesto alibisticky riesi "budovanie" cyklotras osadenim znaciek zmiesaneho pohybu na existujuce chodniky a povazuje situaciu za vybavenu, samozrejme nie je v poriadku a netesi ma rovnako ako Vas. To je vsak dosledok investicii a dlhorocnej prioritizacie automobilovej dopravy na ukor ostatnych foriem, tema ktora je vsak daleko nad ramec tohto podnetu. Odstranenim znacenia vsak situaciu nezlepsite pokial v danom useku nebude zabezpeceny alternativny bezpecny pohyb cyklistov. Az potom budu v bezpeci chodci, cyklisti a v neposledom rade aj motoristi ktorym sa nik nebude pliest do cesty.

Na margo Heroldima, samozrejme spochybovanie a vysetrovanie pravoplatnosti stavebneho povolenia je uplne v poriadku, nic to ale nemeni na tom, ze na danom useku sa nachadza dopravne znacenie ktore je potrebne respektovat.
13. február 2024

Heroldim

Pani, ako sa vravi: Bolo mi ctou a potesenim si moct s vami vec rozdebatovat.
Dole su snimky poskodenia chodnika od spodkov aut ked sa zdvihla niveleta chodnika o 20 cm
13. február 2024

Martin Uváček

Inak niekto demontoval všetky zvislé značky na tejto ceste/chodniku. Čiže momentálne je akosi neriadený, ani cyklo ani zmiešaný chodník.
14. február 2024

Heroldim

Tak nakoniec asi Magistrat hodil spiatocku .
Fajn
Aj to je riesenie
14. február 2024

Tomáš

Mam podozrenie, ze v pripade odstranenia znaciek neslo o pracu magistratu ale zrejme samozvaneho aktivistu. Podnety tykajuce sa dopravneho znacenia podliehaju schvalovaciemu procesu a nie je mozne ich vyriesit za 2 dni. Ak by to tak aj bolo, dostali by sme odpoved a podnet by bol uzavrety co sa do tejto chvile nestalo.

Prosim magistrat o preverenie situacie preco sa znacky v useku uz nenachadzaju, v pripade poskodenia o opatovne osadenie.

Taktiez by som sa rad spytal pana Heroldima ako je mozne, ze ste odrazu s aktualnym stavom spokojny, odstranenim znacenia sa predsa ani jedna z Vasich pripomienok nevyriesila.
15. február 2024

Heroldim

Zdravinm, to je omyl - budem spokojny az bude na svete rozhodnutie prokuratury, stavebneho uradu a policie a zodpovedni magistratnici budu potrestani, Predsa nie je mozne aby obchadzali platnu legislativi a sa im to prepieklo.
15. február 2024

Martin Uváček

Tiež si myslím, že značky niekto úmyselne demontoval a nebola to asi samospráva
15. február 2024

PRAVO REZIDENTA

vidim tomas a uvacka,
ze sa nezaoberaju problemom s cyklotrasou ako takou
nebezpecnou
ohrozujucou rezidentov
s urazmi a obmedzenim obcianskych prav
ale iba situaciou okolo nej, typickym videnim nezaujmu sluzby obcanovi...
ale iba cykoo videnie sveta...
preto treba razne a zakonne zakrocit
15. február 2024

Martin Uváček

Rázne treba zakročiť aj voči samozvancom čo tam stavajú kolobežky do stredu chodníka, že pán rezident? To nebolo ohrozenie života a zdravia minuly rok?
15. február 2024

Heroldim

Nuz kolebezky su tak isto problem Magistratu, rozumej ze nespravia s kolebezkami poriadok. Veru cloveku rozum zastavuje kam su to kolebezkari schopni "odstavit". Kazdoapdne vsak cela cyklotrasa na Racianskej je cierna stavba nema tam co robit a ked chcu cyklisti po Racianskej jazdit nech laskavo idu na cestu alebo na druhu stranu kde je DPB. Howg.
15. február 2024

PRAVO REZIDENTA

ved kolobezky sa maju odstavovat na urcenych miestach a nie ledabolo.. co tym uvacek myslite.. samozvany...vam asi ako dietatu zobrali cumel a teraz sa vyvrsujete na spolocnosti okolo...nuz uz asi cumel vam nikto nevrati. co uz..
15. február 2024

Martin Uváček

Zaujímavé že kolobežky tam boli takto postavené krížom cez chodník, niekoľko dní po sebe a “náhodou” v tom čase ako sa ohľadom tohto chodníka začali ľudia búriť proti “cykloteroru” a nie jedna a hneď niekoľko. Aj keď autorom je váš neobľúbený pán, aj takto sem dám ako ukážku “práva rezidentov” na Račianskej.
15. február 2024

PRAVO REZIDENTA

vidim zaujem riesit problem s kolobezkami..
toto asi uzivatelia pochopili ako recesiu.
treba s nimi nieco urobit...
vy asi stale nechapete. ze tam ti ludia su ohrozovani denne
ked bolo stretko s viceprimatorkou a starostom ani jeden biker nezastavil ked videl huf ludi.
to je nenormalne spravanie..

pan netri je aj magistratom neoblubeni a vyjadrenim tk poskodil magistrat svojim svojvolnym konanim. takze aj magistrat vidi problem v CYKLOAKTIVISTOCH...
15. február 2024

Tomáš

Samozrejme bezpecnostou sa zaoberam a jej stav ako aj moj nazor som podrobne rozobral. Ak mate zaujem bezpecnosti riesit aj Vy je v prvom rade potrebne napisat podnet ktory neobsahuje zavadzajuce tvrdenia, neporusuje zakony a nezaklada sa na svojvolnom preklade dopravneho znacenia.

Nakolko s mojim postojom nesuhlasite viackrat som Vas vyzval k reakcii, bohuzial k ziadnej z Vasej strany neprislo.

V ramci odpovedi vznikli viacere temy a preto sme si na ne ja aj pan Uváček dovolili reagovat. Svojvolne odstranovanie dopravneho znacenia, nebezpecne parkovanie aut a aj kolobeziek taktiez samotnu bezpecnost ohrozuju nehovoriac o tom, ze ide aj o nelegalnu cinnost.
16. február 2024

PRAVO REZIDENTA

tomasovi, nelegalna je ta stavba od prveho pismenaka realizacie,
takze to prve a podstatne
zenuzitie pravomoci je nebezpecne
tie ostatne situacie su asi vyvodenie dosledkov ...
nic viac...
16. február 2024

Heroldim

Toz zakladom je ta nebotycna drzost spravit bez vedomia a suhlasu vlastnikov domov cyklotrasu pred ich domom. Pripada mi to ako ten pripad na strednom Slovensku ked majitelovi nehnutelnosti spravili na pristupovej ceste zvodidla a tvrdili, ze tak bol projekt
https://www.noviny.sk/slovensko/460489-jozefovi-pred-dom-osadili-zvodidla-denne-ich-musi-preliezat-slovenska-sprava-ciest-ma-na-to-ale-vysvetlenie
18. február 2024

Tomáš

Ako som povedal, vysetrovanie pravoplatnosti stavebneho povolenia je v poriadku, tuto temu vsak rad prenecham odbornikom, nakolko je potrebna odborna znalost pravnych predpisov.

Rovnako suhlasim s Vami, ze aktualne riesenie nie je vhodne, avsak svojvolne odstranenie znacenia alebo umyselne umiestnovanie kolobeziek do cesty je velmi zufalym a neodbornym riesenim.

Ak naozaj chcete prispiet k bezpecnosti na danom useku je v prvom rade je potrebne tlacit na budovanie segregovanych cyklotras, az vtedy budu v bezpeci vsetci. A to je potrebne bez ohladu na to ci jazdite na bicykli alebo ste ich odporcom.
18. február 2024

Heroldim

Suhlas
18. február 2024

Martin Uváček

Konečne tu niekto s niekym súhlasí 🙂
18. február 2024

Heroldim

Toz ked ma niekto pravdu tak to je realita a normalny clovek nebude o tom spekulovat.
Btw. Dnes islo podanie na Krajsku prokuraturu Ba spolu s dokazmi, vyjadreniami poskodenych ... takze raz sa dozvieme, ktory nazor je spravny.
19. február 2024

PRAVO REZIDENTA

som rad ze vsetci tahame za jeden povraz...
jednym smerom
dakujem.
sice dlhsie to trvalo ale verim,ze bude dobry koniec vsetkeho..
19. február 2024

Tomáš

No vidite a pritom som len zopakoval predchadzajuce tvrdenia, mozno si ich len stacilo lepsie precitat 🙂
20. február 2024

PRAVO REZIDENTA

osobna konzultacia s panom Skyvom na stretnuti primatora s ruzinovcami,
dava skutocny obraz cykloaktivistov o tejto teme, uviedol,
ze odstranenie tejto zmiesanej cyklochodnik situacie nadalej nie je temou dna,
nadalej budu oznacovat vyraznesjie trasu s podoknutim, ze tato cyklotrasa je tu uz 30 rokov..

po odchdode podciarkol jeho cykloaktivisticke videnie veci a presiel na cervenu na semafore..

https://www.facebook.com/peticia.hlucnaelektricka/videos/2331444557049539?idorvanity=2102917510047581
25. február 2024

Heroldim

Zjavne trasa vadi obyvatelom Racianskej a lezie im na city

Takze dalsia UKAZKA CYKLOTERORIZMU V PRAXI.
Bude asi treba iniciovat hnutie za odstavovanie kolobeziek do cyklopruhov pod heslom "Odstav kolbezku tam kam patri / nie na chodnik, nie na cestu"
25. február 2024

Heroldim

V piatok mi napisali z Krajskej prokuratury, ze zistili ze celu lotrovinu na Racianskej ma na triku MC Raca. Na poslednom rokovani na mieste sa vsak pan Drotovan tvaril tak ako by s vecou nic nemal a "pozorne pocuval" staznosti poskodenych obyvatelov. Nuz politik ...
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

ziadame vybudovat spomalovace
a to niekolko po 5 metroch tak ako to byva
zvykom v inych castiach mesta a obci..
05. marec 2024

Martin Uváček

To je fotka odkiaľ, niekde z Balkánu? V Bratislave som spomaľovač na chodníku teda ešte nevidel.
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

uvackovi.. ivanka pri dunaji..

https://www.autoviny.sk/novinky/121460
05. marec 2024

Martin Uváček

Tak toto je iná absurdita. Tiež by som sa pozrel na legálnosť takéhoto riešenia v Ivanke. Okrem toho, posledné roky sa v meste upustilo od týchto čierno žltých spomaľovačov cez celu šírku v prospech spomalovacich vankúšov
05. marec 2024

Peter Oravec

Spomaľovač presne tohto typu je aj na spoločnom chodníku a cyklochodníku pri Dunaji v Hainburgu.
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Poucenie: Poskytnutie nepravdivej alebo nepresnej informacie alebo bezdovodne neposkytnutie informacie je priestupkom podla zakona c 327/90 Zb. sa tresta sa na navrh Opravnenej osoby zakazom cinnosti na dva roky a pokutou do vysky 1.659,- EUR.

Povinna osoba
Magistrat hl. mesta SR Bratislava
Primacialne nam 1 811 01 Bratislava

Vec: Ziadost o informacie
Vazene damy a pani,v zmysle §§ 14 nasl. zakona c 211/00 Zz. si dovolujem obratit sa na Vas a zdvorilo vas poziadat o predlozenie nasledovnej informacie :

Z1: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Vlarska ulica

Z2: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Molecova ulica

Z3: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Racianska ulica
V jednom vyhotovenie v scane na emailovu adresu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania