Magnetová- chýbajúca zvisla značka spomaľovač

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Matus 16. februára 2024

Dobry den,na magnetovej ulici chyba dopravne znacenie na spomalovac v oboch smeroch.spomalovac je zle viditelny nema reflexne farby

17. február 2024

C K

Ten priechod je predsa viditelny velmi dobre, na priechode sa ma spomalit, ak je zla viditelnost okolo. Nehovoriac o tom, ze na Magnetovej je tazko poznat rozdiel medzi beznou vozovkou a spomalovacom.
17. február 2024

Jakub

To na rozbombardovanú Magnetovú nabúšili ešte spomaľovače? :D To je dobrá sila
17. február 2024

Matus

C K priechod ma dopravne znacenie ale spomalovac nie preto pisem o spomalovaci na ten ked niekto nabehne +-30km/h tak odtrhne olejovu vanu a pochybujem ze mesto mu zaplati skodu.
17. február 2024

C K

Jakub, ten spomaľovač je tam zrejme na zamedzenie predbiehania autobusu na zastávke v plnej rýchlosti, ešte k tomu v blízkosi priechodu. A pri tomto scenári by spomínanú pridanú značku po pravej strane i tak vodič nevidel.
17. február 2024

Matus

CK mne sa zda ze ten autobus co chodil cez magnetovu uz davno zrusili
18. február 2024

C K

Ak tam už nechodí 58čka, tak aj ten priechod je tam zrejme zbytočný. A kvôli nemu by som hádal, že sa pridal spomaľovač. Je možné, aby MČ uviedla dôvod osadenia spomaľovača práve na toto miesto?
18. február 2024

Peter Ondavsky

znacky č. A 6 a/alebo č. IP 8, dnes uz neexistuju, neni mozne ich osadit, tzv. su nulitne:)
takze nezmyselny prispevok... pozaduje neexistujuce znacenie...
a teda okrem tejto formality, zmysel spomalovaca je aby arogantni vodici spomalili a davali pozor na cestu, kto si toto nevsimne, ten neprisposobil rychlost porusuje zakon, alebo ma zly zrak, opat porusuje zakon, lebo nie je zdravotne sposobili... to je pointa, tychto a v zahranici to bezne volaju pasci na arogantov co porusuju zakon... a nie im to este oznazovat nezmyselnou znackou
18. február 2024

C K

Neviem o tom, že by sa vertikálne spomaľovacie prvky neoznačovali, len sa to harmonizuje do podoby vodorovného značenia, hlavne pri kombinácii s priechodmi by to pre vodiča bolo značné prekvapenie. Je úplne bežné toto vodorovne zreteľne značiť.

Podnet je úplne v poriadku, upozorňuje na zlú viditeľnost a neexistujúce dopravné značenie, nie je podstatné, aké presne, ani zadávateľ nemusí poznať aktuálne alebo historické označenia z vyhlášky.

O žiadnu pascu nejde, v tomto prípade je to dokonca nezmyselné, pretože pomedzi tie spomaľovacie vankúše je žiaľ možné prejsť plnou rýchlosťou, ešte to motivuje toho tzv. arogantného vodiča porušiť zákon aj tým, že sa bude preraďovať v priestore priechodu pre chodcov. Treba zvoliť iný typ spomaľovača.
23. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Táto komunikácia nepatrí do správy MČ BANM, spomaľovacie vankúše aj dopravné značenie osádzal Magistrát, preto postupujem zodpovednosť za riešenie podnetu na Magistrát hl. mesta.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
23. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa platnej vyhlášky sa pri umiestení spomaľovacích vankúšov nemusí osádzať zvislá dopravná značka.
V tejto časti ulice je zavedená zóna 30 a spomaľovacie vankúše boli osadené z dôvodu ochrany peších na priechode pre chodcov.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania