Račianska-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobrý deň, mohli by ste zvážiť dodatočný priechod pre chodcov, tak aby bol dostupný priechod zo začiatku ale aj konca zastávky. Uvedomujem si že v okolí už sú 2 prechody, ale pravdepodobne nie sú dostatočné. Ak by ste si spravili analýzu tak by ste boli svedkami toho, že cez miesta ktoré som označil na foto bohužiaľ prechádza dennodenne veľké množstvo ľudí často krát aj dôchodcovia. Je to nebezpečné a dodatočný priechod by určite pomohol všeobecnej bezpečnosti a skrátil by výrazne cestu množstvu ľudí. ďakujem

19. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. február 2024

Peter K

presne to iste sa riesi aj tu. velke mnozstvo ludi prechadza cestu na vlastnu zodpovednost tam kde nemaju.

co sa vyrriesi dalsim prechodom ked v tejto krajine auta nezastavuju na prechodoch ani tam kde maju?

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/181228/nabrezie-arm-gen-ludvika-svobodu-chybajuce-zabradlie
19. február 2024

PRAVO REZIDENTA

je to zamer Znepokojneych matiek. zastavit tepnu dopravy
pana asi ukoluju tieto panie
19. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
20. február 2024

Martin Uváček

Lenže dnes už jie je take ľahké vybudovať niekde nový priechod. Musí byt bezbarierovy, osvetlený a to značne predražuje jeho realizáciu. A v týchto miestach si to osobne neviem veľmi predstaviť, najmä na sýtené smerom k parku. Tam by križoval tri jazdné pruhy.
20. február 2024

Peter K

Martin, nikto tam prechod budovat nebude ked o par metrov uz desatrocia jeden je aj so semaformi.
Mesto tu nie je na to aby riesilo lenivost a prevychovavalo nezodpovednych obyvatelov. Ak tam niekto prechadzat chce tak to robi na vlastnu zodpovednost.
21. február 2024

Tomas Mahi

Nesúhlasím, nejde o lenivosť, ide o frekventovanost. Bratislava má vo všeobecnosti príliš málo priechodov pre chodcov. V oblasti žiju deti a dôchodcovia. Príklad je úplne nereálne očakávať od dieťaťa že si bude nadchádzať 300m aby prešlo na druhú stranu cesty do obchodu. Mesto má povinnosť zabezpečiť bezpečnosť svojich obyvateľov, keď to nevedia tým že Šancovu a Račiansku zákopu pod zem do tunela tak by to aspoň mohli spraviť priechodmi.
23. február 2024

Michal

Peter K, pri novovybudovanej električkovej zastávke pod hradom medzi Chatam Sofer a Mostom SNP sú priechody už z oboch strán zastávky, na konci aj na začiatku. Takže si myslím, že mesto už pochopilo dôležitosť týchto priechodov na zastávky, aby ľudia neprebehovali cez cestu. A ešte spomínaš, že je tam priechod aj so semaforom. Pre mňa v pozícii chodca sú semafory na priechodoch najväčšia blbosť, spomaľujú pohyb. Semafor na priechode nie je výhoda ale strata času. Nehovoriac o prípadoch, keď utekáš na električku. Chodec má byť úplne najvyššie postavený v cestnej premávke, ja s podnetom súhlasím.
05. marec 2024

Sused ;-)

Kto sa ponáhľa, nech skôr ráno vstane !!! Ja by som tam dal mestskú políciu a nech pekne platia chodci čo nechodia po prechode pre chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania