Gercenova-chodník-rozkopaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

pred G1 je rozkopany chodnik bez frezovania. prosim dohliadnut aby sa doplnil obrubnik a zarezal asfalt. verim ze na to bolo vydane povolenie

22. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Pôvod prác už preverujeme u kolegov a kolegýň.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? február 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
27. február 2024

Stefan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. zle oznacena rozkopavka bez reflexnych prvkov stale neupravene
12. marec 2024

Stefan

prosim admina nech posle samosprave ako je mozne ze sa asfaltuje do travy v roku 2023? kde su obrubniky? vyzera to otrasne.
19. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kolegovi v teréne sa predmetné miesto nepodarilo nájsť, zároveň neevidujeme žiadosť o zabratie verejného priestranstva a rozkopávka nám hlásená nebola. Prosíme o upresnenie lokality - ani podľa vyznačeného miesta na mape v podnete sme nedokázali konkrétne miesto identifikovať/lokalizovať. Prosíme o doloženie kvalitnejších fotografií aj so záchytným bodom.

Ďakujeme za spoluprácu.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
19. marec 2024

Stefan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. prikladam fotky. asfslt hrbolaty. bez obruvniku, v travniku chyba zem a vyrovnat teren. pevne verim ze viete kto ziadal rozkopavku.
02. apríl 2024

Stefan

stale bezo zmeny a nápravy.
03. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.


Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Pracovník referátu dynamickej dopravy dnes rozkopávku úspešne objavil, šlo napokon o lokalitu Gercenova 7, ktorá nebola v podnete správne označená.

Túto predmetnú rozkopávku na Gercenovej 7 evidujeme, je na ňu vydané platné rozhodnutie pre Západoslovenskú distribučnú, a.s., z dôvodu opravy poruchy (na NN káblovom vedení), riadne ohlásenej, vykonanej a opravenej havárii.

V tomto momente je potrebné si uvedomiť, že vykonávateľ opravy nie je povinný vykonať opravy nad rámec stavu, ktorý bol na predmetnom mieste pred haváriou. Ako uvádzam, v našom rozhodnutí vždy požadujeme opraviť miesto do stavu pred haváriou.

Pokiaľ sa na miestach havárie nevyskytoval ABO (ďalej len „obrubník“) pred vykonaním výkopu kvôli havárii, vykonávateľ opravy nie je povinný osadiť nový obrubník medzi ním novoopravený chodník a zeleň, v tomto konkrétnom prípade zhotoviteľ prekryl starý povrch asfaltu s novým, aby nedošlo k uvoľňovaniu, následnému rozpraskaniu a podmytiu vodou. Nový asfalt sa nedrolí, pásky sú natavené správne - nie sú nikde uvoľnené a netvoria nijakú prekážku, ani pri prejdení nohou.

V našich rozhodnutiach požadujeme od vykonávateľa opravy – poruchy, aby predmetné miesto rozkopávky opravil a „vrátil“ do pôvodného stavu pred haváriou.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? apríl 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania