Karloveská-návrh na zrušenie PAAS v KV

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
PRAVO REZIDENTA 22. februára 2024

chodnikovou novelou
rezidencnou zonou na parkovisku oproti cez elektrickovu trat
sa obmedzili moznosti zaparkovat v okoli parkoviska
Karloveska 24-30

mesiace a roky rezidenti ziadaju o vybudovanie parkovacich moznosti
nic sa nestalo dokonca pripravovany projekt Paas bude este viac redukovat parkovanie v tomto okoli a ludia budu pokutovani ako zonach kde je PAAS uz zavedeni,
Obcania ziadaju o zrusenie Paas KARLOVEJ VSI PRE JEHO NEPRIPRAVENOST

LEGITIMNE MA BYT
KOLKO PARKOVACICH MIEST JE TOLKO REZIDECNYCH PARKOVACICH POVOLENI MA BYT VYDANYCH!
ziadame o zrusenie pripravovaneho Paas projektu pre *Karlovu Ves

22. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
22. február 2024

Common Ennemy

Ja, ako spokojne parkujúci rezident v zóne s PAAS, žiadam o urýchlené rozšírenie PAASu do čím viac lokalít. Ide to veľmi pomaly. V zónach ktoré ste zaviedli sú autá konečne upratané z chodníkov a ciest a citeľne sa zlepšilo parkovanie 24/7. Ďakujem.
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

panovi spamajucemu podnety , ktore sa ho netykaju navrhujem
odist z podnetov , ktore hejtuje
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

segnerova vecer
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

kempelenova vecer
22. február 2024

Common Ennemy

Na teba už reagovať nebudem, každopádne, kto spamuje na celom internete si ty, nie len tu,ale aj na fb a pod.
Drvivá väčšina ľudí z môjho okolia je rada, že má kde zaparkovať a nemá čas vypisovať po internete, chodiť na stretnutia s primátorom a pod. ak je toto tvoj zmysel života kľudne. Je tam vyjadrenie občana, rezidenta, majiteľa vozidla, že s parkovacou politikou ktorú mesto rozbieha je maximálne spokojný. toto nie je príspevok, kde niečo navrhuješ, ako to vyriešiť, len hejt na Valla,. Ak by tu Vallo staval nemocnicu tak je tu príspevok ze okolie zahltia hlucne sanitky a chorí ludia budu roznásat virusy.tak nech tu je aj opačný názor. dovi dopo príjemnú šichtu na internete.
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

PRIPOMIENKY REZIDENTOV NEBOLI KOMPLET ZAPRACOVANE IBA CIASTOCNE
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

donnerova, kempelenova a fadruszova parkovanie
22. február 2024

Common Ennemy

Všetky tieto zle zaparkované vozidlá vyrieši zavedenie PAASu. Rovnako ako sa to vyriešilo v iných zónach, kde už autá neparkujú na zeleni. resp. dostanú za to pokutu. Tieto fotky len dokazujú akútnu potrebu zaregulovania parkovania v danej lokalite.
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

zle spocitane a tym vyssim projektom rezidentov podciarknute...nebude kde parkovat...vypocet magistratu nesedi
22. február 2024

Common Ennemy

Parkovacie miesto nieje že ústave. Zabezpec si ho. Mesto ma obmedzene kapacity. Ak si kúpim helikoptéru a nebudem ju mať kde zaparkovať ozdaj mi nebude miesto riešiť mesto. Ale zatiaľ to všade kde sa dalo zrátali dobre napr. na strkovci je miesta viac a kľudne by mohli nejaké miesta aj zrušiť
22. február 2024

Common Ennemy

Miloš ako by si si predstavoval riešenie tohto problému s parkovaním na Dlhých dieloch napr. alebo na Trávnikoch. A prosím riešenie, postaviť 20 parkovacích domov nie je riešenie. Stojí jedno parkovacie miesto cez 20k € - ozdaj nebudú sa na to skladať všetci obyvatelia, aj tí čo nevlastnia auto, alebo nebývajú v daných lokalitách. Lebo veď predsa ty nebicykluješ a nechceš sa podialať na výstavbe cyklotrasy - máme si to platiť z toho čo sa zarobí na parkovnom pre bicykle. Tak používam rovnakú logiku.
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

ja nie som tvoj milos

mna sanepytaj na to mali 2-3 volebne obdobia plateni experti a ich vallo poslanci.
zamerne nic nevybudovali
v karlovke som im ponukal adamiho strechu garaz domu a opacnu stranu pri elinach co tam vyrastlo.. psie parkoviska...
terz vsetko stoji aj 5 krat viac.. takze teraz vsetko platiti a argumentovat ze je to drahe je take smiesne a provokujuce na defenestraciu ..
22. február 2024

Common Ennemy

čakal som že nevideš. nemali tri volebné obdobia. :D :D preboha veď ani nevieš jak dlho tam je
22. február 2024

PRAVO REZIDENTA

cahojova?
22. február 2024

Common Ennemy

sry klasicky som myslel že vinníš valla ;-) ospravedlňujem sa.
22. február 2024

Jan Jednislav

V BA je 417000 aut a 477000 ludi....takze na to parkovanie sa nesklada az tak vela cyklistov ;-) tiez som za zrusenie PAAS, lebo je postavene na obmedzeni pracujucich ludi a na boji proti autam a mimobratislavcanom
23. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. marec 2024

Rastislav

Miloš, ako si to predstavuješ realizovať, vydať len toľko rezidenčných parkovacích povolení koľko je v zóne parkovacích miest ? Počet parkovacích miest nie je možné fyzicky zvýšiť, maximálne tak len o zopár miest. Čiže podľa tvoje logiky potom niektorým rezidentom v zóne nebude vydané žiadne povolenie. Čo ak by sa práve tebe neušlo ?

PAAS nie je ideálny, ale rezidentom v danej zóne určite zlepší parkovanie, tak ako sa to deje v každej zóne kde ho už zaviedli.
05. marec 2024

Common Ennemy

Problém je že ideálne by bolo ak by mal rezident právo parkovať na chodníkoch. Zároveň ale nikto iný nemal právo využívať cesty inak ako jazdením s autom. Napr. cyklisti, kolobežkári a pod. Takisto na Harmincovej je problém, že rezident nemá právo jazdiť po nových pruhoch, keďže sú vyhradené pre MHD.

Vychádza mi to tak, že malo by byť právom rezidenta, zaparkovať a jazdiť hocikde.
05. marec 2024

Rastislav

Endstand, ale toto univerzálne právo jazdy a parkovania hocikde by mali výlučne rezidenti bytovky Karloveská 26-30, rezidenti ostatných ulíc nie. :-D
07. marec 2024

Common Ennemy

On ti to na ten tvoj komentár dal ešte aj palec hore :D :D :D
10. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Sam primator si svojim SUVECKOM PARKUJE KDE CHCE..pardon auto je na pani manzelku
10. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Suvecko parkujuce mimo a dlhsie ako sa dovoluje..toto je vysledok netolerantnosti primatora a jeho rodiny v Bratislave..info odpolicie ktora ma kontaktovala na tuto foto zdielanu na soc.sietach
10. marec 2024

Common Ennemy

Čo to ma spoločne s podnetom? Iba dávaš najavo že tebe nejde vôbec o zlepšenie parkovania len o politiku - dúfam že ta aj niekto za toto platí a nemyslíš to vážne.
10. marec 2024

C K

Už som videl všeličo, ale parkovať pri Panda markete (za Donnerovou 3), kde vlastne ani nevedie cesta je asi rekord, čo ste zachytili na fotografii.
10. marec 2024

C K

Myslím, parkovať na schodoch - fotografie pridané 22.2.
11. marec 2024

Common Ennemy

Podľa logiky niektorých rezidentov by sa mali autá zakázať, lebo ste našli fotku niekoho kto porušuje dopravné pravidlá...
11. marec 2024

C K

Neviem, či sa to týkalo môjho komentára, ale ak áno, nič také som nenaznačoval. Jednoducho podnet znie, že treba zrušiť PAAS, ale fotky z tej lokality ukazujú, že to už presiahlo únosnú mieru, čiže reguláciu to naopak potrebovalo. Možno nie je dokonalá, ale bez nej sa potom už parkuje aj na schodoch. A skutočne si nemyslím, že keď je niekto rezident, tak by mal mať možnosť parkovať si na schodoch v blízkosti bydliska.
11. marec 2024

Common Ennemy

Nemyslel som vás. Ale tu ma niekto výplň času takú že jazdí po meste a hľadá priestupky cyklistov a kolobezkarov a ptm vypisuje že to treba zakázať. Touto logikou ak niektonzaparkuje na schody tak by sme mali zakázať autá
30. marec 2024

Martin

Dobrý deň,
pripájam link na online petíciu proti tejto nezmyselnosti
https://www.peticie.com/kv2
prosím zdieľajte
ďakujem
15. apríl 2024

Common Ennemy

Petícia typu blbosť Miloš Aktívna Iniciatíva.
Parkovanie rped garážou? Je to váš po zemok? Prečo by ste mali mať právo parkovať pred svojou garážou?
Znižuje počet parkovacích miest? Kopec z toho kde parkujete nie sú parkovacie miesta, ale len vodiči zavadzajú iným osobám v prachode cez chodník, cyklistom a pod.
Negarantuje možnosť parkovania? No áno to v žiadnom meste.
Pre návštevy máte vyčlenených 100hod. parkovania.
A áno systém má diskriminovať domácnosti, čo majú viac áut... máte na prevádzku 3 áut máte hádam aj na parkovné. Ak by mali všetci tri autá, tak čo? Zrušíme všetky zelené plochy aby bolo kde parkovať?
15. apríl 2024

PRAVO REZIDENTA

pan admin common ucelovo hejtuje podnety
,ktore mu neprinalezia komentovat..

ziadam admin vymazat jeho prispevok...

nie je k veci a zbytocne uraza zaujem obcanov,
stihomansky sleduje aktivity moje nas a obcanov ,
ktori su ineho nazoru ako on a jeho plateni blogeri

ani tu nebyva
16. apríl 2024

Common Ennemy

Miloš na rozdiel od teba, ja komentujem k danej téme. Ja stihomansky komentujem tvoje podnety? mám aj veľa iných.
Je to priestor pre diskusiu. Ja som napísal fakty. Priestor pred garážou je mestský. Nie je to súkromný priestor, ako parkovacie miesto vo dvore RD. Takže nie nemôže byť vyčlenený na parkovanie pred vlastnou garážou.
Čo sa týka rušenie parkovacích miest, opakujem sa, nikdy to parkovanie miesta neboli. Na chodníku sa nikdy nemalo dovoliť parkovať, bolo to zlé rozhodnutie, keďže nik neriešil parkovanie v mestách, tak sa vymyslelo toto úplne zlé riešenie. Chondíky sú pre chodcov, rovnako ako ja sa nejdem posadiť so stoličkou na cestu kde blokujem IAD, MHD a cyklistov.
Ak chceš mať garantované miesto na parkovanie, existuje jednoduché riešenie. Kúp si garáž, alebo parkovacie miesto. Momentálne sa ceny pohybujú okolo 30k. Nič strašné, za vyriešenie tohto neskutočného tvojho problému.

Takže áno pod príspevkami, ktoré považujem za zlé bude a chcem diskutovať. Či iný názor ako tvoj nesmie byť vyjadrený? Toto sme tu už pokiaľ viem mali.
17. apríl 2024

Admin KV

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne urážlivých, vulgárnych a ironických komentárov inak pristúpime k uzavretiu diskusie.

Ďakujeme,

Admin
[email protected]
17. apríl 2024

PRAVO REZIDENTA

ziadam admina
aby common enemy komentare vymazak a profil zablokoval
... provokuje nemieste a zbytocne aj vo viaceych inych podnetoch...

dakujem
18. apríl 2024

Common Ennemy

Miloš: ja diskutujem, len zdá sa mi, že teda nemáš žiadny argument.. píšeš tie príspevky a petície pocitovo... alebo sa mýlim?
19. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

to, že niektoré motorové vozidlá doteraz niekde parkovali, neznamená, že tam boli parkovacie miesta. Parkovacia politika jednoznačne určuje, kde je a kde nie je možné zaparkovať. To pomôže vodičom zaparkovať správne a v zmysle zákona. Parkovacie miesta vyznačujeme len tam, kde to povoľujú normy. Pri návrhu parkovacích miest sa však snažíme čo najefektívnejšie využiť priestor ulice a počet parkovacích miest maximalizovať.

Nakoľko sa počet áut v Bratislave za posledných 20 rokov zdvojnásobil, máme dnes problém zaparkovať aj tam, kde bývame. Nie je v silách mesta a mesto ani nemá toľko verejného priestoru, aby pre neustále rastúci počet áut na území Bratislavy zabezpečilo verejné parkovacie miesto. Aby doprava v meste neskolabovala úplne a aby všetok verejný priestor nebol obsadený len parkujúcimi autami, je potrebné pohyb áut aj ich parkovanie regulovať. Preto mesto pripravilo jednotné pravidlá celomestského regulovaného parkovania, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo a aktuálne sú zavádzané do praxe v zónach. Regulácia parkovania je (podobne ako v iných mestách) založená na rezidentskom princípe - jedným z hlavných cieľov je zlepšiť dostupnosť parkovania pre rezidentov v okolí ich bydliska. Čiže v tomto prípade sú uprednostňovaní rezidenti, ktorí v zóne trvalo bývajú.

Prax ukazuje, že tento princíp parkovacej politiky funguje, a ľudia v zónach majú menší problém s parkovaním ako pred zavedením. Parkovacia politika má podporovať aj vo zvýšenej miere používanie MHD, alebo iné druhy dopravy. Taktiež si je potrebné uvedomiť, že sa nejedná o súkromné parkovisko, ale o verejný priestor, na ktorom si mesto stanovilo pravidlá parkovania z dôvodov, ktoré sme uviedli vyššie. Situáciu v danej lokalite budeme, samozrejme, sledovať aj po zavedení regulácie a v prípade potreby bude možné upraviť jej podmienky.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. apríl 2024

PRAVO REZIDENTA

nic ste za 20 rokov nevybudovali,
tieto vyhovorky a umyselne poskodzovania prava obcana zo suflika
cyklo a eko povazujeme za zamer a ucel magistratu a jeho poslancov jednej politickej strany..
rusite 70 parkovacich moznosti
doteraz ste nic pre obcana nespravili
v karlovej vsi sa 9 rokov trapime zamerom vasej viceprimatorky a vyhovorky ze to paas osetri co je dalsi nezmysel a politicky manever..
vasa praca pokus a omyl je na dennom poriadku ,
ste amateri a nebezpecni este aj plateni z nasi dani...
19. apríl 2024

Common Ennemy

Kde je napísané právo na PARKOVANIE? Ak potrebuješ niekde zaparkovať svoju motorku, kúp si garáž.
Nevieš čítať, alebo tam je nejaký iný problém. Napísali ti to aj oficiálne. Nerušia 70 parkovacích možností. 70x sa nejakým spôsobom doteraz porušovali zákony, predpisy, normy. Stavím sa ak by ti vyhorel byt, lebo by sa hasiči nedostali okolo zaparkovaných áut, ty budeš prvý ktorý bude nadávať, že niekto má ísť do basy. To boli autá, ktoré parkovali na chodníkoch (ktoré patria chodcom - zaujímave, že ty obhajuješ že cesta patri autám (aj keď to nie je ani nikdy tak vo vyhlaske nebolo), ale auta mozu parkovat vsade).
Po ďaľšie bude menej zaparkovaných áut, keďže mimo bratislavské autá a autá nerezidentov tam parkovať nebudú. Všade kde sa to zaviedlo, sa prkuje ďalej normálne.
Nebezpeční si tu akurát ty a tvojimi 5 petíciami týždenne.
19. apríl 2024

PRAVO REZIDENTA

admina ziadam eliminovat komentare
ennemy
19. apríl 2024

Common Ennemy

Miloško, veď ja sa snažím, len aby si pochopil skutočnosť, že ty tvrdíš, že sa rušia miesta, keď sa zavádza PAAS. Všetci ti píšu, že to nikdy miesta neboli. Bolo to státie na chodníkoch, kde ste s plechovkami zavadzali invalidom, kočíkom, boli to státie v križovatkách, kde bol kvôli zaparkovaným autám zhoršený výhľad do križovatiek, boli to autá, ktoré blokovali smetiarov, sanitky, hasičov, boli to autá, ktoré stáli nebezpečne blízko pri prechodoch a ohrozovali rozhľad na menšie deti, ktoré spoza autá není vidno. Bezpečnosťou chodcov sa oháňaš pri svojich petíciách. Ale bezpečnosť chceš zvýšiť len na úkor obmedzenie cyklistov, zdieľanej mobility a pod. Autá, ktoré zhoršujú bezpečnosť chodcov ti nevadia. Šípim, že ti nejde ani tak o bezpečnosť chodcov, len vytváraš petície proti aktuálnemu riadne a opätovne zvolenému primátorovi a proti zvoleným poslancom. Aspoň to priznaj. Ja priznávam, že som fanúšikom momentálnych zmien v meste, ktoré vyzerá krajšie, je otvorenejšie voči ľuďom, ktorí sa chcú presúvať aj inak ako autom. Ja mám kde parkovať aj v práci, mám zabezpečené parkovacie miesto a aj tak 3x v týždni využívam v lete bicykel. Lebo cestou sa viem zastaviť v pekárni, na pivo. To sa autom nedá. Skús to, nemusíš autom, skús sa prejisť :)
19. apríl 2024

Admin KV

Dobrý deň,

samospráva poskytla svoju reakciu na podnet a na jej základe podnet uzatvárame.
Diskusia bude uzavretá, ak sa objavia hrubé, urážlivé a vulgárne komentáre.

Admin
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania