Poškodená stromová alej na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 11. januára 2016

Pokracovanie nerieseneho pribehu psov, ich exkrementov a obyvatelov, ktorym to vadi a snazia sa proti tomu bojovat.
Stromy sluzia pre psie exkrementy alebo znackovanie? Uz niektore aj vyschli...

V Karlovej Vsi nefunguje ochrana zivotneho prostredia, nefunguje hliadka MsP, resp. boj proti arogancii majitelov psov. Do kedy, ake su plany na napravu, co sa udialo za posledny rok?

13. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

V Karlovej Vsi je naozaj velke mnozstvo psov, ktori maju smolu na majitelov. Tiez si myslim, ze MsP nefunguje uplne dobre, ale tu asi represia nema sancu a lepsia by bola prevencia. Mestska cast by mohla zvazit nieco taketo:

http://www.dawgtree.com/

aspon na tie najohrozenejsie stromy.
13. január 2016

Ľudmila

Prevencia je vzdy lepsia ako represia. Pes je zviera. Nekona ako clovek. Za vychovu psov su zodpovedni majitelia.
14. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

uplne super.. napad.. ja som chcel navrhnut tvrdsiu metodu.. s ostnatym drôtom..
ale toto sa mi tiez pozdava..
14. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedomujeme si, že problém so znečisťovaním verejných priestranstiev psími exkrementmi sa týka celej Bratislavy, nielen Karlovej Vsi. Miestne zastupiteľstvo schválilo do rozpočtu na rok 2016 financie na zakúpenie vysávača na psie exkrementy, čo veríme, že situáciu zlepší.
Problémom sú však majitelia, ktorí si neplnia svoje povinnosti a po svojom psovi neupratujú.

Čo sa týka stromoradia na priloženej fotografii, na mieste sme vykonali obhliadku, na základe ktorej bolo potvrdené, že dané dreviny sú v zdravotnej kondícii primeranej svojmu veku a mestskému prostrediu, v ktorom rastú. Niekedy sa po vysadení drevín môže stať, že slabšie jedince, ktoré nemali dobre vyvinutý koreňový systém, po čase na stanovišti uhynú, pretože sa na mieste neuchytili. Tieto okolnosti sú do veľkej miery ovplyvnené kvalitou vysádzanej dreviny, pôdneho zloženia na stanovišti, poveternostných podmienok po bezprostrednom vysadení, množstvom zrážok počas roka a mierou zasolenia v mestskom prostredí. Nie je explicitne jasné, že vyschnutie akejkoľvek dreviny majú za dôsledok psie exkrementy. Niekedy sa dreviny v dôsledku veľkého sucha a vysokých teplôt (aké pretrvávali aj počas uplynulého leta) zatiahnu a zhodia casť lístia, napriek tomu však o rok nanovo vyrašia. Uvedené dreviny budeme teda sledovať aj počas nastávajúceho vegetačného obdobia.
Ďakujem za porozumenie.

--
S pozdravom

Ing. Tatiana Páleníková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
[email protected]
15. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pozdravujem oddeleni zivotneho prostredia..
mam skusenosti viac ako 40 rokov so zivotnym prostredim a tvrdim opak..
stromy su poskodene denno dennym ochc...psami prcom ine polievanie im ni eje dodane.. takze je poskodena ochranna kora a tym padom aj pravidenna zalievka..

takze skusenost pani z oddelenia mi nedava korektnu odpoved...treba posudenie inej institucie..
08. december 2016

Lucia

Vy Ste dobrý. Samospráva nemôže obmedzovať ľudí, aby nemali psov, alebo aby im zabraňovali špiniť na stromy. Keď máte problém so psíčkarmi, tak posielajte podnety na nich. Čo má urobiť úrad, dať okolo každého stromu plôtik? Sa spamätajte..
09. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pani licinde... ano v kazdej vyspelej spolocnosti .. aspon zariadia opatrenia na ochranu stromov.. aj plotiky sa robia aby sa nespalovali kys. mocovou kmene.. je to evidentne popalenie kory.. ak nevidite.. a davate prednost tejto skutocnosti .. tak ak mate pesa. tak si ho dajte o nabytok popalit.. ks ks..
19. január 2017

Lucia

Nemám psa, zaujímalo by ma, či by Ste boli spokojnejší, keby samospráva, narozdiel od normálnej údržby zelene, začala oplocovať tých neviem koľko tisícok stromov len v Karlovej Vsi :D veď to je smiešne. Ale nerozčuľujem sa, vidím, že ani písať neviete, tak sa dá tušiť, ako Ste na tom s rozmýšľaním..
02. august 2019

Martin Uváček

Ako mne sa nezdá že by tie stromy nejak extra trpeli. Zelené sú a pribudla aj nová výsadba.
05. august 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

panovi martinoviU.....keby vas denne ochcavali psy tak by ste mali tiez olupanu kozu na lytkach...
02. november 2023

PotPalo

K tým vyschnutým stromom:. V poslednom čase sa naokolo objavuje časté otrávenie stromu pesticídom. Keď je na strome navŕtaná diera alebo viac dier, tak uschol preto že bol otrávený. Psi sú v tom nevinne, spôsobil to človek.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania