Sokolská-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Boris 28. februára 2024

Dobrý deň,

pochopil som správne, že ste práve zrušili 9 parkovacích miest (projekt: svetločervená dole)?

V lokalite kde aj predtým bolo pre rezidenta a držiteľa parkovacej karty extrémne tažké zaparkovať???

Kde prísť večer unavený autom znamená ďalší stres a čakanie?

Kde je nemožné cez deň ísť si niečo autom narýchlo vybaviť, lebo to pre stratu miesta a večné kruženie znamená že to nebude na rýchlo?

Ďakujem(e).


Takto si prácu pre obyvateľa určite nepredstavujem.

29. február 2024

Tomáš

Mohol by som sa opytat z akeho projektu vychadzate? Dakujem
29. február 2024

Klára

Dobry den, dnes vsak pribudla znacka ZONA rezidenti, tak ak spravne rozumiem, rezidenti mozu parkovat kolmo na Sokolsku 1. Mestska cast zverejnila info na stranke, aj s projektom https://www.staremesto.sk/sk/news/view/sokolska-ulica-a-okolie-sa-budu-vyznacovat-pribudne-rezidentske-parkovanie Uz len aby to v realite aj tak vyzeralo a fungovalo … Ale suhlasim, ze posledna vec po celom dni, co vsetci chceme je hladat este miesto na zaparkovanie. Snad odstrania aj ten vrak a privesny vozik …
29. február 2024

Dávid

Odkedy sa parkovacie miesta pre nálepku Staré Mesto označujú "REZIDENTI"? Táto dodatková tabuľka sa vždy označuje "PRE VOZIDLÁ S PLATNOU PARKOVACOU KARTOU MÚ BA STARÉ MESTO". Takto to môže pôsobiť zmätočne a niekto si môže myslieť, že ide o iné podmienky, než s nálepkou (napr. len rezidenti okolitých budov). Druhá vec...je tam zákaz zastavenia platný od 26.2. ktorí všetci ignorujú. Je tam za účelom nakreslenia nových parkovacích boxov a sú tam už vymerane a predsprejovane značky. Som zvedavý, ako sa takýmto spôsobom namaľujú tie čiary (museli by odtiahnuť asi 15 áut, z čoho tam niektoré dlhodobo stoja, vrátane vraku s výzvou na odstránenie). Takže uvoľnenie všetkých miest len pre držiteľov parkovacej nálepky, bude asi nadlho.
29. február 2024

Boris

Vychádzam z projektu zverejneného na webe MČ.:
https://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/74/74207/POD%20Sokolská.pdf

Áno, parkovacie miesta na foto od Kláry hore budú po novom pre rezidentov s parkovacou kartou staré mesto.

Avšak parkovacie miesta na pravo od križovatky s Hlbokou sa zrušia a nebudú nahradené - doteraz tam bolo 9 parkovaích miest pre rezidentov.

Projekt na linku hovorí jasne, svetločervená/oranžová=odstrániť dopravné značenie na ceste, tmavočervená= nové značenie.

Čiže to vyzerá tak, že na pravej strane sa nič nové maľovať nebude, 9 miest je preč a značka zákaz zastavenia je tam preto, aby to všetkým bolo jasné. Mínus 9 miest bude mať veľký dopad na obyvateľov, kedže bežne som tam ja aj ostatní z bytových domov Hlboká 1/3 parkovali.
29. február 2024

Klára

Suhlasim, ze tieto miesta budu chybat a potom je aj oznam na stranke “nespravne” naformulovany “Staré Mesto začína realizovať rozšírenie staromestského rezidentského parkovania v zóne Sokolská ulica a okolie. Ďalšie rozširovanie zóny staromestského rezidentského parkovania prebieha na uliciach Sokolská (pokračovanie, časť ulice je už zaregulovaná), Okánikova, Banícka a Za sokolovňou.” Cast ulice je uz zaregulovana a zaroven sa ta cast aj zrusila … Urcite to bude trvat par mesiacov, kym sa tu zacne lepsie byvat, a dufam, ze bude fungovat nejaka kontrola nalepiek zo strany mesta, policie … Tu znacku prehliadne este vela vodicov. A vyznacovanie tiez bude trvat dlhsie prave kvoli autam, ktore tam stale stoja napriek zakazu od 26.2.2024.
01. marec 2024

Peter Ondavsky

Pri znaceni bezne auta odtahuju - ale nie na odtahovisko, ale o miesto vedla... Je tam policia, ak by niekto bol arogantny, tak mu daju aj pokutu, ked nie, tak je to bez pokuty auto o par miest vedla... bezne takto fungujeme v RU1, uz mesto neriadia neschopne lemple... Ti co nepreparkuju pri znaceni si len najdu auto o par miest vedla...
02. marec 2024

Klára

Nikto si danu znacku nevsima, a nevnima jej “rozmer”. Znacka hovori o parkovacej zone … Parkovacia zóna - Značka označuje začiatok zóny, v ktorej je státie vozidiel dovolené len na vyznačených parkovacích miestach a len za určitých podmienok uvedených na dodatkovej tabuľke. V podstate cela zona Sokolska ulica a okolie (Okanikova, Banicka, Za sokolovnou) ma parkovacie miesta pre rezidentov. Aj usek pred TJ Sokol je pre rezidentov. Parkujuce vozidla by mali mat v pripade parkovania na danych uliciach staromestsku rezidentsku parkovaciu nalepku, ale …. a kontrola ziadna. https://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/74/74207/POD%20Sokolská.pdf
02. marec 2024

Juraj Jurík

dobrý deň, som obyvateľ bytu na ul. Hlboká cesta 1 (rezident s trvalým pobytom). V rodine s 1 malým dieťaťom máme 1 auto. Keď som sa na túto adresu pred rokmi nasťahoval, tak bolo možné parkovať aj na chodníku pred bývalou nemocnicou na Hlbokej a tiež na ploche medzi ministerstvom a SAV pod nadchodom. Zmenou parkovacej politiky v starom meste od Štefánikovej ulice smerom dole sa parkovacie nálepky zredukovali len na lokalitu "hradný kopec", čím sa nám - obyvateľom ulíc Hlboká cesta, Sokolská a Fraňa Kráľa skomplikovala už aj tak dosť obmedzená možnosť zaparkovať. Nehovoriac o doteraz zrušených spomínaných parkovacích miest, parkovanie obyvateľov z Leškovej v našej lokalite a pravidelne obsadených parkovacích miest - aj rezidentnských - vozidlami bez rezidenčnej nálepky vo večerných hodinách keď sú krúžky v Sokolovni. Teraz nám zmizlo ďalších 9 parkovacích miest a parkovacie státia na sokolskej boli označené dodatkovou tabuľkou "rezidenti" čo si návštevník môže vyložiť po svojom. Poprosím kompetentných úradníkov o riešenie - minimálne aspoň doplnením zvislej dopravnej značky označujúcou korektne parkovacie miesta s doplnením dodatkovej tabuľke "pre držiteľov parkovacej karty s povolením MÚ BA ...", čím sa zabezpečí rezidentom pridanie parkovacích státí na úkor voľných parkovacích miest. ďakujem za pochopenie
03. marec 2024

Klára

Tiez nevnimam pozitivne, ze miesta pri MZV sa zrusili. Snad sa situacie zlepsi, aj pod “tlakom” pripomienok od rezidentov. Vsetci vieme, ako to tu vyzera pocas pracovnych dni, kedykolvek vecer, pocas vikendov, ked su turnaje v Sokolovi, ludia idu na prechadzku, do restauracii, pripadne je stretnutie rodicov v ZŠ Hlboka. Vela by sa vyriesilo zavedenim PAAS, aj nerezidenti by mali moznost tu parkovat, ked potrebuju. Mestska cast danou zonovou znackou vyhovela poziadavkam rezidentov a rozsirila staromestske rezidentske parkovanie v zone Sokolská ulica a okolie. Kazdy, kto tu byva rozumie, ze musi mat platnu rezidentsku parkovaciu nalepku. Zaroven si to aj MÚ Bratislava - Stare mesto ulahcil. Myslim, ze dodatkova tabulka „PRE VOZIDLÁ S PLATNOU PARKOVACOU KARTOU MÚ BA STARÉ MESTO“ vzdy definuje aj pocet miest, boxov pre vozidla (mozno sa mylim). Na danom svahu, ako je osadena znacka momentalne nema mesto sancu kreslit parkovacie miesta, kedze auta nerespektovali zakaz statia pocas dni, ked sa toto vsetko dialo, je tam privesny vozik bez pohybu par rokov, vrak .. Ked si pozriete projekt organizacie dopravy Sokolska, uvidite, ze niekde nap. vzniklo len 1 parkovacie miesto, niekde je parkovaci pas - to znamena, ze vsade by sa asi musela osadit zvisla dopravna znacka s dodatkovou tabulkou a poctom miest. https://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/74/74207/POD%20Sokolská.pdf https://www.staremesto.sk/sk/news/view/sokolska-ulica-a-okolie-sa-budu-vyznacovat-pribudne-rezidentske-parkovanie Rozumiem, ze pre mesto je to z pohladu nakladov asi vyssia polozka, a nie som si ista, ci pri parkovacom pase viete zadefinovat pocet miest … Takze znackou Parkovacia zona a dodatkovou tabulkou rezidenti sa urychlilo rozsirenie a zjednodusil sa proces. Mimochodom, ukoncenie parkovacej zony je z druhej strany zonovej znacky - teda pri odchode z danej lokalitu, ale to nikto neriesi, ze vsade je potrebna nalepka. Ked sa pojdete prejst smerom Banicka a Za sokolovnou, zaregistrujete, ze asi ziadne z parkujucich aut na vyznacenych miestach a v pase nema nalepku .. Ani auta parkujuce pred vjazdom do TJ Sokol. A na svahu tiez stoja rozne aut … Osobne si myslim, ze ak nebude fungovat kontrola a sledovanie dodrziavania predpisov, tak potom cele rozsirenie nema zmysel. Mozno aj mesto moze na zaciatku nejakym sposobim informovat vodicov, nieco na sposob PAAS - v zone by sa zo zaciatku parkovanie kontrolovalo, a ti, ktori nemaju na danom mieste opravnenie stat, dostanu na sklo auta oranzovu nalepku, ktora by mala informacny charakter. Parkovanie pre rezidentov a nerezidentov je v parkovacich zonach oznacene jasne. Alebo sa uplatni objektovna zodpovednost, nakolko predstavuje ucinny nastroj, ako pravidla a ich dodrziavanie kontrolovat a zlepsovat tak dostupnost parkovania pre obyvatelov tam, kde byvaju.
14. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. marec 2024

Belo

V pripade, ze MU BA Stare mesto doda nejake stanovisko k podnetu, prosim reagovat aj na nasledovne otazky :

- ako funguje kontrola dodrziavania dopravneho znacenia v celej zone? Denne v celej oblasti od spustenia rezidentskeho parkovania parkuju na vyznacenych miestach (aj mimo) vozidla bez nalepiek - navstevnici, nerezidenti a neregistrujem ubytok; stale je obtiazne prist pocas dna domov, ale aj od 16:00 a neskor
- sleduje sa spravanie “dopravy”, ci prislo k zlepseniu problematickeho parkovania? Vykonaju sa pripadne upravy?
- vyznacenim parkovacich miest doslo realne k ubytku - zmizli miesta pri MZV, v dolnej casti, kde su parne cisla (Sokolska 2 az 10) doslo k znizeniu, usek pred vjazdom do dvora TJ Sokol je okresany o zopar miest … Realne mozno “zmizlo” cca 20 miest len zo Sokolskej … Planuje sa uprava? Pridanie/vratenie parkovacich miest v prospech rezidentov??
- informacne letaky sa davaju vylucne autam na urovni Sokolska 1 ?? Nebavime sa o zone “Sokolska ulica a okolie”??
- momentalne to stale posobi, ze aj napriek rozsireniu rezidentskeho parkovania a zakupeniu nalepky je tu nedostatok miest. Mozno by stalo za zvazenie si pozriet evidenciu rezidentov, nakolko ich tu pribudlo zrazu dost, a od toho ratat, kolko miest je potrebnych. Nepoznam presnu metodiku vypoctu, ale aktualne je mozne zistit kolko je aut v danej lokalite vdaka potrebe rezidentskej nalepky
21. marec 2024

Ferdinand Paštúch

Supeer, tak na lavej strane (pohlad smerom do kopca) nie je vyhradene parkovanie pre rezidontov, ale volne (hej, je to aj v projekte, ale nieco take, mi ani nenapadlo). Tak že, nie že by pridali miesta pre rezidentov, ale len nahradia. Zase sa berie ohlad na MZV.
Pred domom mame volne parkovacie miesta, Sokolska volne, Hlboka volne. Tak najbližšie, kde zaparkujem je cca 500 m od domu. Nikde v Starom meste, nie je na kope tolko volnych parkovacich miest.
21. marec 2024

Ferdinand Paštúch

Volne parkovacie miesto, myslim, ze to nie je vyhradene parkovacie miesto pre rezidentov.
22. marec 2024

Belo

Tie miesta maju byt aj pre navstevy, verejnost, nie vylucne pre MZV. Aktualne ked k vam niekto pride, nema kde zaparkovat, jedine tieto lokality, ako uvadzate. Prax je vsak taka, ze tieto miesta su non-stop obsadene, cez den, vecer, v noci … Stale vidim lepsie riesenie v PAAS.
22. marec 2024

Ferdinand Paštúch

Pred naším domom na Fraňa Kráľa je 20 nerezidentských parkovacích miest. Keď som sa pýtal, že z akého dôvodu, keď celá Fr.Kr. je pre rezidentov, tak argument bol, že si to vymohlo MZV.
Všetky miesta pre návštevy sú nakopené okolo MZV. Náhoda?
Tiež sa teším na PAAS, už mal byť hotový do konca roka 2023.
22. marec 2024

Ferdinand Paštúch

A kvoli MZV sa zrušilo aj parkovanie pod podchodom. Lebo nesúhlasili. Tak preto spomínam MZV.
04. apríl 2024

Milan Mikula

Za posledných pár rokov sme na Hlbokej stratili viac ako 20 parkovacích miest:
Oproti Základnej škole, pod nadchodom pri ministerstve, teraz na Sokolskej. (Vtedy sme písali aj petíciu starostke z Hlbokej 1 a 3 - nepomohlo). Chcete nás vyhnať? Deti a starí nemôžu behať kolobežkou.
10. apríl 2024

Belo

Moze sa niekto kompetentny z MiU BA Stare Mesto vyjadrit k podnetu??
- ako funguje kontrola dodrziavania dopravneho znacenia v celej zone? Denne v celej oblasti od spustenia rezidentskeho parkovania parkuju na vyznacenych miestach (aj mimo) vozidla bez nalepiek - navstevnici, nerezidenti a neregistrujem ubytok; stale je obtiazne prist pocas dna domov, ale aj od 16:00 a neskor,
- vyznacenim parkovacich miest doslo realne k ubytku. zmizli miesta pri MZV, v dolnej casti, kde su parne cisla (Sokolska 2 az 10) doslo k znizeniu, usek pred vjazdom do dvora TJ Sokol je okresany o zopar miest … Realne mozno “zmizlo” cca 20 miest len zo Sokolskej … Planuje sa uprava? Pridanie/vratenie parkovacich miest v prospech rezidentov??

Ubytkom miest na parkovanie si rezidenti nepolepsili a parkovanie je stale problematicke. Uvazuje sa nad pridanim?? Vratenie povodnych miest pri MZV, alebo zmenou verejnych miest (parkovaci pas) pri skole na rezidentske miesta?? Zaroven sa mnozia nazory, ze sa neriesia priestupky z dovodu chybnej dopravnej znacky osadenej na zaciatku ulice.
10. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania