Leškova-cesty a chodníky-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený

Prosím zobojsmerniť Leškovu pre cyklistov. Aj tak tade pravidelne jazdia, je to pre nich určite bezpečnejšia trasa ako po Šancovej.

15. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

soferi a chodci odmietaju budovat priority pre cyklistov
15. marec 2024

Michal

Hovor za seba, ja som chodec aj šofér a nič neodmietam. Čo je vlastne na tom "priorita pre cyklistov"?
15. marec 2024

Heroldim

Nula pocet cyklistov ako na Vajanskeho alebo na Stefanovicovej - ale uz to treba riesit. Treba vsetky taketo podnety mazat.
15. marec 2024

Michal

Úplne ma fascinuje, ako sa rozplývate nad takouto banalitou. V zahraničí je úplný štandard, že takmer vo všetkých jednosmerkách je povolená jazda cyklistom v opačnom smere. Na Slovensku má nejaký trkvas obviní z účasti v organizovanej skupine podľa Trestného zákona. Doslova sú to 2 dodatkové tabule, nikomu neublížia.
15. marec 2024

Common Ennemy

V paas zónach bežne už aj v Bratislave. Tiež chodím tadiaľto ak idem na kamzik z tejto strany. A tých dvoch si nevšímaj. Jeden pletie ku každému podnety všetko od elektrokolobeziek po cykloretardery na chodníkoch a druhý jazdí 10x za mesiac cez nábrežie a dokáže tam roztrhať pneumatiku. Každopádne vymyslieť nejaký prístup od racianskeji mýta ku karpatskej by bolo vhodne. Ja chodím buď tak ako ty píšeš, len je to porušenie predpisov alebo idem po sancovej kde nič neporušujem len ono sa to nezdá je to dokonca a brutálne brzdim premávku.
15. marec 2024

Vodafonix

Dalsi zbytocny vydaj z nasich dani na znacenie, ktore si vacsina ludi ani len nevsimne. V civilizovanych krajinach vedecke studie preukazali (napr. na Hochschule Karlsruhe), ze skoro 2/3 probandov dopravne znacky nevnima, resp. ich len podvedomo vnima, ale platime za ne vsetci.
15. marec 2024

Michal

Peter, nerozumiem. Tu nejde predsa o pridanie nejakého duplicitného značenia, ale o legalizáciu jazdy cyklistov daným úsekom. Ako som už spomenul, cyklisti tadiaľ jazdia tak či tak, akurát teraz im za to hrozí pokuta (alebo ich začne nejaký expert typu Miloš natáčať a pridávať na sociálne siete za porušovanie zákona)
15. marec 2024

Notimportant

Pár km od Bratislavy, v dedinke Kittsee, je úplne normálne, že cyklisti majú povolený vjazd , kde je zákaz pre autá.
15. marec 2024

Heroldim

Ty brdo, pondelok skocim do Kittsee za kolegami pri cintorine a spytam sa ci to pravda a ci pokutuju za jazdu v protismere.
Btw: ukazovanie cyklistov co robia priestupky je vrcholne zasluzna cinnost - lebo to je nespratna banda jazdiaca napriklad pri Riverparku kde su decka aj 40 kmh. Takze idealne by bolo ked uzn nemaju vodicaky aby im policajti resp. sudy habali bicykle. Bude to treba zapracovat do zakona.
16. marec 2024

Common Ennemy

Znova admin: čo ma Riverpark spoločne s predmetom podnetu. Žiadame vymazanie príspevku.
16. marec 2024

Common Ennemy

Ale vieš čo pravda momentálny stav na nábreží je nevyhovujúcu pripadam podnet na zúženie pruhov pre IAD a vybudovanie plnohodnotného cyklopruhu na nábreží pred river parkom
16. marec 2024

Heroldim

Admin co ma Riverpark spolocne s Leskovou -nic - treba zmazat vsetky pripevky Common Ennemy.
Inak formulacia Commen Ennemy ! ziadame ! dokladuje, ze sa jedna o organizovanu skupinu viac osob posobiacich v prospech dolozneho ciela.
btw Riverpak je sukromny pozemok takze si Common Ennemy mozes cyklopruh kreslit najma na papieri a lepit na stenu
16. marec 2024

Common Ennemy

S RP si začal ty. A ano organizovaná skupina píše o jednej ráno na OPS. Vy ste organizovaná skupina vy vcyklomania 🏳️‍🌈👀
16. marec 2024

Notimportant

Heroldim, kľudne si skočte za našimi kamarátmi oproti cintorínu.
Sú bilingválni :)


O cca pol km je cesta okolo hostinca,kde natrafíte /ak tam trafíte :) / na zákaz vjazdu - okrem cyklistov, aj by sme Vám nakreslili tú dopr.značku :)
18. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

vidim cielene planovane cyklokolaiciou
urobit mesto bez ludi a iba RBNB projekt
tak ako v zahranici
bez ludi
zivota a podla vlastne predstavy
18. marec 2024

Common Ennemy

Znova absolútne od veci komentár, nesúvisiaci s podnetom @admin poprosím zmazať.

Nikto tam nechce zákaz vjazdu IAD, len značku, tak ako je na milíón miestach v Bratislave o povolenie jazdy v protismere pre cyklistov.
Pri PAASe sa to momentálne vždy pekne rieši. Hádam čoskoro bude celé mesto "upratané".

Prípadne príklad, ako sa dá upratať ulica - bude viac parkovacích miest aj prejazdy pre cyklistov tak ako to Michal navrhuje:
https://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/75/75846/Panensk%C3%A1%20-%20prezent%C3%A1cia%20POD%20-%20susedsk%C3%A1%20porada%20(2).pdf
18. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentáre, ktoré porušovali pravidlá portálu boli zmazané. V prípade opakovaného porušenia bude diskusia pod podnetom uzatvorená a po opakovanom porušení zo strany konkrétneho užívateľa budeme nútení pristúpiť k deaktivácii užívateľského konta.

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. marec 2024

Ferdinand Paštúch

Suhlasim, ale nech daju pokoj Šancovej.
23. marec 2024

Common Ennemy

Na sancovej netreba cyklo ale busy pruhy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.