Námestie hraničiarov-chýbajúci stĺpik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
C K 22. marca 2024

Na Námestí hraničiarov bola po novom dovolená obojsmerná jazde pre cyklistov cez jednosmerné parkovisko, pritom vo výjazde bežne stávajú vozidlá pozdĺžne po obidvoch stranách, a teda pri vychádzaní z miesta vôbec z pozície vodiča nemusia cyklistu vidieť a vôjdu mu do cesty, obzvlášť ak sa zaraďujú za prechádzajúce auto, na ktoré sa sústredia pohľadom do zrkadla, pritom cyklista uhýba čo najbližšie k vozidlu, ktoré bude vychádzať z miesta a je v zákryte vozidiel alebo A-stĺpika.

Prosím o osadenie vhodných zábran na tejto strane výjazdu, aby sa zabránilo parkovaniu a újme na zdraví či živote. Miestom prechádza množstvo taxíkov, aj ho na parkovanie používajú.

22. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, kolegovia ho preveria.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? marec-apríl 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
31. marec 2024

Tomáš

Nebojte to betonove parkovisko je v tak zlom stave, ze tadial ziadny cyklista nikdy nepojde :)
31. marec 2024

C K

No, medzitým som sa na to pozrel, sú tam 3 alebo 4 miesta napravo (z pohľadu cyklistu idúceho v "prostismere"), celý podnet som zadal na základe absurdného výsledku riešenia podnetu:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/161394/namestie-hraniciarov-chybajuca-zvisla-znacka

Odhliadnuc od toho, nakoľko sa tam reálne jazdí, nejde mi do hlavy, ako to mohlo niekto navrhnúť a následne schváliť, vediac, že tam - odhadom - je asi 3m šírky v tom výjazde, pritom tam stáva až 7 aút navyše k vyznačeným miestam v tom najužšom mieste. Som si istý, že o kvalitu povrchu sa nejednalo, ktorú zohľadňuje projektant a KDI.

Aj by sa k tomu dali vyjadriť exaktnejšie, ale pred mesiacom žiadané PODy sú stále nedostupné, údajne kvôli potrebne odstraňovať GDPR informácie z PDF dokumentov. Čo dodať?
01. apríl 2024

C K

V súvisiacom podnete vyplynulo, že MČ si to nechala schváliť KDI tak, že miesta nezaznačila do PODu:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/161394/namestie-hraniciarov-chybajuca-zvisla-znacka

Chcem len podotknúť, že podľa mňa je to na aktualizáciu oboch podnetov, pretože kým tam sú na oboch stranách miesta nemá byť formálne povolená obojsmerka pre cyklistu (to je ten druhý podnet, kde sa mi dostalo tzv. odpovede ako obvykle), tento podnet potom vlastne vznikol iba vďake nedostatku kompetencií na MČ, pretože vlastne stav nikdy nemal nastať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania