Primaciálne námestie-kôš-chýbajúce sáčky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Igor Šurina 22. marca 2024

Mesto Bratislava má spoločnosť OLO. Mesto riadi fungovanie tejto spoločnosti. Ak chce mesto Bratislava zabezpečiť čistotu v oblasti odvozu odpadov, tak musí doručiť zdarma občanom obaly na BRKO a na KO. Pán primátor pochopí moju žiadosť. Uvádzam situáciu v meste Zurich Švajčiarsko. Občania, z rodinných alebo bytových domov, dostávajú každý mesiac obaly na odpady. Ak, občan umiestni svoj odpad do kontajnerov na odpad v iných obaloch, ako sú mu dodané obaly označené logom mestskej spoločnosti, tak táto neodvezie odpad. Čo sa dosiahlo takýmto postupom ? Kontajnery na komunálny odpad sú čisté. Spoločnosť odvážajúca odpad ušetrí na čistení kontajnerov.
Za odpady BRKO, zaplatí tieto obaly spoločnosť spracúvajúca tento odpad. Obaly sa doručia občanom cez správcov bytových domov.

22. marec 2024

Igor Šurina

Podnetom problému je, že ak chce mať mesto Bratislava čistotu v oblasti zberu odpadov, tak musí zabezpečiť pre obyvateľov sáčky na odpady, teda na BRKO a na bežný komunálny odpad. Mesto Bratislava musí distribuovať tieto sáčky prostredníctvom Správcov bytových domov občanom.
22. marec 2024

Igor Šurina

Áno, žiadam o distribúciu sáčkov na biologicky rozložiteľný odpad, a na komunálny odpad. Á zodpovedným subjektom je Hl. Mesto Bratislava a jeho podnik OLO.
22. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
24. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie životného prostredia
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania