Štúrova-chodník-znečistený - pomoc žene bez domova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Denisa Žiaková 22. marca 2024

Prespávenie ženy bez domova na lavičke a vykonávanie telesných potrieb pri lavičke a kvetináči, čím je chodník takmer do jeho stredu znečistený a zapáchajúci. Pred budovou Kórejského veľvyslanectva.

22. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
22. marec 2024

Peter K

Ta pani potrebuje skor pomoc nez podnety na tejto stranke.
A ktovie kam to posle na riesenie hlavne mesto, cez cestu k tym policajtom?
22. marec 2024

Denisa Žiaková

Pani je agresívna a vulgárna voči okoliu a dlhodobo problémová. Pomoc ponúkaná bola…
22. marec 2024

Peter K

Ak je pani agresivna tak je to o dovod viac prejst cez ulicu a nahlasit to na policii.

Tu to zbytocne zamestna vela ludi a bude to trvat ovela dlhsie, nech je riesenie akekolvek.

Pekny den.
22. marec 2024

Julo

Dakedy vystavala naproti pri policajtoch. Snad celu zimu.
24. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť. Primárne sa v tomto podnete budeme venovať znečisteniu komunikácie. Pokiaľ bude dochádzať k narúšaniu verejného poriadku osobou bez domova, bude tieto problémy riešiť príslušné oddelenie Mestskej polície - Bratislava.

S pozdravom,
Kto? Sekcia správy a údržby ciest + Mestský terénny tím
Kedy? Mesiac

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestský terénny tím (ďalej len „MTT“) vykonáva terénnu sociálnu prácu v rámci celej Bratislavy v čo najväčšej možnej miere počas celého roka. Šetrenia prostredníctvom výkonu terénnej sociálnej práce vo verejnom priestore uskutočňuje MTT v pravidelnej intenzite trikrát týždenne, v prípade potreby sa táto intenzita zvyšuje. Výkon terénnej sociálnej práce je uskutočňovaný pravidelnými návštevami lokalít, v ktorých sa stabilne zdržiavajú ľudia bez domova. Zároveň sú vykonávané šetrenia pri všetkých obdržaných podnetoch týkajúcich sa ľudí bez domova.

Po obdržaní podnetu MTT uskutočnil v danej lokalite  výkon terénnej sociálnej práce (ďalej len „TSP“), pričom s dotyčnou pani bez domova sa nepodarilo nadviazať kontakt. V danej veci MTT nadviazalo súčinnosť aj s mestskou políciou a  mimovládnou organizáciou pracujúcou s ľuďmi bez domova. Na základe interakcie bolo zistené, že dotyčná pani bez domova zdržiavajúca sa na Štúrovej ulici je klientkou predmetnej mimovládnej organizácie. Lokalitu bude MTT naďalej monitorovať.

Počas kontaktov MTT s ľuďmi bez domova je zo strany MTT poskytované základné sociálne poradenstvo s cieľom informovať a nasmerovať ľudí bez domova na využívanie dostupných sociálnych služieb. Zároveň prebieha aktívna komunikácia s dôrazom na udržiavanie poriadku vo svojom okolí, počas ktorej sú ľuďom bez domova poskytované aj vrecia na odpad. Každému človeku bez domova je poskytovaná brožúra s mapou, v ktorej sú kompletné informácie o všetkých dostupných možnostiach sociálnych služieb v rámci mesta Bratislava.

V prípade, že sa človek bez domova rozhodne zostať vo verejnom priestore a nedochádza v danom momente k protiprávnemu konaniu, nie je možné vykázať akékoľvek osoby z verejného priestoru. Riešením je v prípade spozorovania, že v lokalite dochádza k páchaniu protiprávnej činnosti, bezodkladne kontaktovať Mestskú políciu na linke 159, ktorá preveruje každý oznam. Policajné zložky môžu následne v zmysle vyššie uvedených skutočností adekvátne zasiahnuť v závislosti od rozsahu a závažnosti priestupku dohovorom, pokutou alebo zabezpečením nápravy v priestore.

Vyššie uvedenými aktivitami Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava sa snažíme v maximálnej možnej miere prispieť ku riešeniu podnetov a problematiky ľudí bez domova.

K problematike čistoty uvádzame, že predmetná lokalita spadá pod pravidelnú údržbu.

S pozdravom,
Kto? Mestský terénny tím + Sekcia správy a údržby ciest

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania