Na Revíne 17 - diviaky prevracajú kontajnery na kuchynský odpad

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

*Veľmi súrne*

Dobrý deň,

píšem Vám ohľadne vážneho a pretrvávajúceho problému s diviakmi v oblasti - Kramáte. Diviaky sa tu v čoraz väčšom počte vyskytujú a spôsobujú značné škody prehrabávaním sa v kontajneroch na kuchynský odpad. Týmto ničia životné prostredie, rozhadzujú odpadky po celej ulici a ohrozujú bezpečnosť obyvateľov. Cez noc veľmi rušia obyvateľov.

Tento problém pretrváva už dlhšiu dobu a neustáva ani po montáži uzamykateľných gravitačných zámkov na kontajnery. Diviaky sú silné a dokážu kontajnery prevrátiť alebo inak manipulovať, aby sa dostali k odpadu.

Táto situácia je neudržateľná a vyžaduje si promtnú reakciu a komplexné riešenie. 

Riešenie by malo byť nastavené s ohľadom na dlhodobú udržateľnosť a bezpečnosť obyvateľov. Navrhujem zvážiť nasledovné kroky:

Zvýšená frekvencia vývozu kontajnerov:

Častejší odvoz odpadu by znížil celkový objem odpadu dostupného pre diviaky a tým pádom aj ich lákadiel.

Preskúmanie typov kontajnerov: 

Na trhú sú dostupné aj typy kontajnerov odolnejšie voči poškodeniu diviakmi. Odporúčam zvážiť testovanie takýchto kontajnerov v najpostihnutejších lokalitách. Účinnosť týchto kontajnerov by sa následne vyhodnotila a v prípade preukázanej funkčnosti by sa mohli zaviesť aj do širšej oblasti. Teno spôsob je podľa mňa najlepší.

Verím, že si uvedomujete vážnosť situácie a spoločne nájdeme účinné riešenie, ktoré ochráni obyvateľov Kramárov pred diviakmi a zabezpečí čisté a bezpečné životné prostredie v tejto mestskej časti.


Vďaka za promté vyriešenie danej problematiky.

S pozdravom,

Vranovič Michal

14. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
14. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. apríl 2024

Peter Ondavsky

Treba zasahovy team a odbornikov z Karlovej univerzity... ludia ktorym vysvetluju ze maju zit s medvedmi sa nad tymto musia pekne pobavit:)
24. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie životného prostredia

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
24. apríl 2024

Michal Vranovič

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený
24. apríl 2024

Filip Květoň

pán Peter, podľa Štatistického úradu SR majú divo žijúce zvieratá na svedomí väčší počet úmrtí človeka ako všetky medvede na SVK za posledných 20 rokov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania