Cyklotrasa? ...kde?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jozef 22. júna 2015

Ešte v zime som sem dával podnet, že cyklotrasa cez Petržalské korzo (od lávky Einsteinova po ŽST Petržalka) už v podstate neexistuje. Bolo mi odpísané, že hneď ako to dovolia poveternostné podmienky sa na jar začne s obnovou vodorovného značenia...

Chcem sa preto opýtať kompetentných, či som niečo nepochopil? ...pretože cyklosezóna je v plnom prúde a chodci v týchto miestach chodia častokrát viac po cyklotrase ako po chodníku. A človek im to nemôže ani vyčítať, keďže to nie je značené...

Taktiež nelogicky postavená stena pri vinárni núti chodcov ísť po cyklotrase, keďže chodník majú prehradený... kto toto povolil???

24. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Preznačenie Petržalského korza je naplánované a zrealizujeme ho spolu s obnovením značenia priechodov pre chodcov postupne v priebehu letných prázdnin.
Čo sa týka vybudovanej steny pracovníci stavebného úradu túto budú riešiť v rámci platnej legislatívy.

mestská časť BA-Petržalka
06. august 2015

Jozef

Milá mestská časť BA-Petržalka... Od Vašej odpovede prešiel mesiac aj pol... Leto je v plnom prúde, cyklosezóna je v plnom prúde... Na čo ešte čakáte? ...kým skončí sezóna, kým skončí pekné počasie a skonštatujete ako každý rok, že veď to zase necháme vo fáze sľubov na ďalšiu sezónu?

Ja tento stav reklamujem už tretiu sezónu... a stále bez zmeny...
08. september 2015

Jozef

Dobry den. Priechody pre chodcov boli obnovene... Cyklotrasa bohuzial opat NIE.
Kde nastal problem? ...alebo to boli opat raz len prazdne slova?
08. október 2015

Peter Muchna

Pán Stránsky som obyvateľ Lenardovej ulice a nechápem o čo Vám ide. Tento Váš neobjektívny príspevok ma ako občana poburuje. Stále na týchto stránkach iba kydáte na všetkých a všetko a v každej mestskej časti. Nevidel som od Vás príspevok typu, keď prídete s nejakým zmysluplným návrhom alebo pochvalou pre mestskú časť za veci, ktoré urobili dobre.
Čo sa týka tejto poznámky, tak ten múr nejde cez cyklotrasu, zabudli ste odfotiť pohľad z druhej strany. Potom by bolo potrebné odstrániť aj skolaudovanú budovu, ktorá je podľa Vás na cyklotrase. Skôr sa zamyslite nad úvahou o presmerovaní cyklotrasy cez námestie. Chápem, že sa cítite nedocenený ale je najvyšší čas prestať svojim spoluobčanom a úradníkom vnucovať svoj prázdny pohľad na svet.
08. október 2015

Peter

ad Peter Muchna: v príspevku sa nepíše, že múr ide cez cyklotrasu - ale že stena prehradzuje chodník a núti chodcov ísť po cyklotrase.
Ak toto považujete za natoľko poburujúce, že ste sa museli kvôli tomu zaregistrovať, aby ste mohli autora osočovať (že sa cíti nedocenený a vnucuje iným prádzny pohľad na svet), tak mi vás je úprimne ľúto.
Ale skôr si myslím, že ste nejako napojený na toho, kto tam tú stenu postavil a práve preto útočíte na osobu, ktorá na to upozorňuje.
08. október 2015

Peter Muchna

Viete, nie som do toho zainteresovaný ale na spôsob akým prezentujete svoje názory pán Stránsky alias Peter sa už nemôžem nečinne prizerať. Ste presný príklad toho, čo kritizujete a ak náhodou má niekto iný názor ako Vy už spriadate konšpiračné teórie. Spôsob ako je realizovaná cyklotrasa nám nevyhovuje ako lokálnym obyvateľom pretože cyklisti ohrozujú svojou bezohladnou a rýchlou jazdou obyvateľov tejto časti Petržalky. Samozrejme nie všetci ale väčšina áno. Vôbec by som sa nečudoval keby ste sa aj Vy premávali týmto úsekom ako zmyslov zbavený a keďže potrebujete čím skôr skontrolovať riešenie všetkých vašich postrehov, tak to sa musíte ponáhľať. Pozor aby ste niekoho nezrazili.
09. október 2015

Jozef Stránsky

Aaaaaleluuuja...
Uz len vyhodit do povetria ten mur pri vinarni, nech nenuti chodit chodcov po cyklotrase...
09. október 2015

Jozef

Pan Muchna. Ak Vas cyklisti ohrozuju, znamena to len to, ze ste jeden z tych, ktori sa spaciruju po cyklotrase... A ak mate navrh na ine, lepsie trasovanie, kludne ho sem zadajte ako novy podnet a neosocujte mna. Ja tu nikoho neosocujem a nikomu nevnucujem svoje nazory... To je vsetko, co som Vam chcel k Vasmu komentaru povedat... Prajem Vam pekny den bez stresu z cyklistov :)
18. február 2016

Michal Stankoviansky

Myslím že všetci by mali mať na zreteli ohľaduplnosť a slušnosť. Chodci sa často špacírujú po cyklotrase a nemali by sa, ale to nie je dôvod byť na nich agresívny, ako niektorí cyklisti sú, je to predovšetkým obytná zóna. Na Nobelovom námesti by podľa mňa malo byť upozorenenie pre cyklistov aby spomalili, zvlášť v zákrute smerom na korzo, kde je zlá viditeľnosť za roh, a tu by mal byť aj prechod pre chodcov v miestach, kde chodníky pretínajú cyklotrasu, a chodci by tam mali mať prednosť. Chápem potreby cyklistov, sám som cyklista, ale mám aj malé deti, ktorým je ukradnutá nejaká cyklotrasa, a vždy keď náhodou pri prechádzke po chodníku vedľa nej na ňu vybočia, už ma oblieva studený pot od stresu...
15. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

značenie bolo doplnené. neevidujeme žiadne iné podnety, kolízne situácie v súvislosti s predmetným múrom.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania