Mierová-stĺpik-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Gabriel 22. mája 2024

Parkovanie na chodniku - Mierova pri Wolt.
Rad by som upozornil na problem, ktory pretrvava odkedy sa novelizoval Zakon o cestnej premavke:
Ide o nezakonne parkovanie/statie na chodniku pred Mierovou 27 - pri Wolt/Lekaren, a teda porusovanie Zakona o cestnej premavke par. 25.
Ano, tento problem ma riesit policia - no neriesi. Situaciu sme niekolko krat, v priebehu niekolkych mesiacov, hlasili Mestskej policii 159. Ti potvrdili vyslanie hliadky, no ta nikdy nic neurobila. Problem prehliada. Mala udelit pokuty a zamedzit protipravnemu konaniu, no problem pretrvava a podla mojich informacii neudelila este ziadnu pokutu, maximalne tak napomenutie.
Co tak osadit betonove/kovove stlpiky? Alebo legalizovat parkovanie vodorovnym znacenim? Posledna moznost je prinutit Mestsku policiu pokutovat.

22. máj 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
25. máj 2024

Tomáš

Suhlasim, tento problem treba jednoznacne riesit. Tu vsak mestska policia len tazko zasiahne, ide o kurierov ktori tu zastavia na minutu aby vyzdvihli tovar a sli dalej. Problem je vsak pretrvavajuci nakolko je kurierov obrovsky pocet, ti sa nasledne pohybuju po vozovke zahladeny do telefonu, obmedzuju premavku uz v tak velmi vytazenej krizovatke a nasledne sa v danom mieste este aj radi otacaju cez plnu ciaru. Pripadne radi zastavuju aj na zastavke MHD.
Tu treba jednoznacne osadenie stlpikov a zakazu zastavenia aby sa auta nepresunuli z chodnika na kraj cesty.
Nie je predsa normalne tolerovanie takehoto spravania tak obrovskej firmy akou je Wolt, ta by mala zabezpecit riadne parkovacie plochy pre svojich kurierov a pokial s tym nesuhlasi, nech si svoju prevadzku presunie na vhodnejsie miesto alebo zabezpeci svojim kurierom vhodnejsiu formu dopravy ako auto.
27. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme už preposlali kolegyniam a kolegom z príslušnému útvaru, ktorí sa budú snažiť vyriešiť ho v čo najkratšom čase. O ich postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.