MESTSKY cintorin Juh

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Uzavretý
meno
Stanley Rumstein 30. júna 2015

Zdravim. Chcem sa opytat, kto je zodpovedny za sucasny stav casti mestskeho cintorina Juh, ktora bola vybudovana kvoli nedostatku pohrebnych miest v Trencine. Kto vynalozil financie na terenne upravy, vybudovanie obrubnikov, dlazdenneho chodnika, spevnenych chodnikov ci slapaji, vysadbu zelene vratane vysiania travnika, mobiliar a kto je zodpovedny za udrziavanie tohoto majetku? Nie je nikomu luto vyhodenych verejnych financii, kedze pri buducom vyuziti tohoto priestoru bude nutne vsetko urobit de facto nanovo?

02. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v súčasnosti prebieha stavebné konanie, ktorého predmetom je odvodnenie hornej časti cintorína. Práve prívalové dažde v roku 2014 a akumulácia dažďovej vody na spevnených plochách horného cintorína a jej následné stekanie spôsobili škody na jeho novovybudovanej spodnej časti. K odstráneniu škôd na novovybudovanej spodnej časti cintorína pristúpime až po zrealizovaní vymedzeného odvodnenia, teda až po zániku hrozby jeho opätovného poškodenia stekajúcou dažďovou vodou. Uvedenie novovybudovenej časti cintorína do stavu podľa projektovej dokumentácie, čiže odstránenie škôd vzniknutých pôsobením dažďovej vody, nebude mať dopad na verejné financie, dodávateľ stavby si nebude nárokovať žiadnu odplatu.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
06. júl 2015

Egon

Popravde nechápem čo má nedokončené odvodnenie spoločné s tou džunglou, ktorá tam je. Snád to má správca cintorína pokosiť a čistiť aj keď sa tam ešte nepochováva.
07. júl 2015

Dodo

Egon, nevidíš tie chodníky? sú podmyté, zaplavené...a práve o to sa jedná
31. júl 2015

Egon

Dodo tie chodníky beriem a vidím, že to niekto dovrzal s odvodnením. Ale viac mi bije do očí ten nezáujem zodpovedných o udržbu tejto novej časti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania