Obnovenie žltej čiary

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Jozef 17. júla 2015

Chcel by som poprosiť o obnovenie roky zanedbanej žltej čiary pred garážami na ulici J.C.Hronského. V poslednej dobe si tu čím ďalej tým častejšie zvykajú parkovať ľudia (hlavne s cudími EČV) štýlom, že "veď z tej garáže nejak vyjdú".
Jedna vec je, že tie garáže sú tak úzke, že človek musí vchádzať/vychádzať úplne priamo, pretože pri vjazde pod uhlom sa akurát tak sprieči.
Ďalší problém je ten, že cesta pred garážami je obojsmerná, z čoho vyplýva, že zaparkovane auto stojí defacto v strede cesty a ak sa stretnú oproti sebe dve autá, tak jedno ho musí obchádzať...

Ďakujem za kladné vyriešenie problému...

23. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia z oddelenia Výstavby a investícií - v zmysle § 23 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov vodič nesmie zastaviť a stáť na mieste kde by znemožňoval vjazd a výjazd vozidiel. Z uvedeného dôvodu mestská časť Bratislava Nové Mesto o obnovení žltej čiary pred garážami na ul. J. C. Hronského neuvažuje.
Riešenie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je v kompetencii polície.





Jana Plevová
28. júl 2015

Jozef

Dakujem za odpoved... tu je vsak problem ten, ze ludia nezaparkuju bezprostredne pred vjazdom do garaze, ale prave na byvalej zltej ciare. Zvadza ich to aj preto, ze si myslia, ze ved vodic z garaze "nejak" vyjde a na druhej strane, asfaltova vozovka je na sirku jedneho auta, preto si myslia, ze parkuju mimo vozovky, kedze parkuju uz na betonovom prijazde do garaze. Avsak tato ulica je obojsmerna a tym padom znemoznuju obojsmernu prevadzku, pretoze smer od Kraskovej k parku je vedeny v práve po tomto betonovom prijazde ku garazam.

Takze napriek tomu som nazoru, ze znovuobnovenie zltej ciary, ktora tu roky bola by objasnilo situaciu aj ludom, ktori boli v autoskole asi nie prave najpozornejsi... Je to naozaj nizka investicia, ktora zase par rokov vydrzi.
Taktiez chcem tymto poprosit kompetentnych na Mestskej policii, nech instruuju svojich "pochodzkarov", aby takto odparkovane auta riesili hned ako to sami vidia, nielen na podnet obcanov. Videl som totiz uz viac krat, ako bez povsimnutia presli okolo takto odstaveneho vozidla.
20. august 2015

Rudolf Kusý

Máte pravdu. Žltú čiaru obnovíme.

S úctou


Kusý
20. august 2015

Jozef

Pan Kusy, dakujem velmi pekne :) ...a cenim si, ze tiez citate toto forum.
07. september 2015

Jozef

Zlta ciara bola obnovena... Dakujem velmi pekne pan Kusy :)
Podnet je tymto padom vyrieseny.
22. september 2015

Jana Plevová

Dobrý deň,

Žltá čiara je obnovená.
13. december 2015

Michal

Nie je, pretoze podla vyjadrenia hliadky okrskovej stanice (OS) MsP Nové Mesto "Táto vodorovná dopravná značka naviac nespĺňala technickú normu (jej šírka je iba 10 cm namiesto predpísaných 12,5 cm) a nebola viditeľná, nakoľko ju prekrývala súvislá vrstva opadaného lístia."

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/22681/mestska-policia-neriesi-to-co-ma

Takze poprosim podnet znovu otvorit a MC Nove Mesto poprosim o doriesenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania