Zanedbany pozemok s jamou po čiernej stavbe

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý

Dlhodobo zanedbany pozemok patriaci súkromnej spoločnosti, odrastene naletove rastliny .Padajúce bednenie výkopu, poškodený plot. Trvalá záťaž na alergikov z dôvodu pelov, prachu.

12. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť vyzvala vlastnika pozemku na vyčistenie pozemku, termin kontroly je 25. 8. 2015.


kancelária starostu
28. august 2015

Miroslav Burdych

Dobrý deň,
dňa 26.8.2015 som obzrel predmetný pozemok a konštatujem, že k zmene nedošlo. aký je ďaľší postup MČ?

Ďakujem
28. august 2015

Miroslav Burdych

Foto dokumentacia 26.8.2015

Dňa 25.8.2015 bol termín kontrolného dňa.
12. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Ružinov vyzvala vlastníka pozemku 15568/64 v k.ú. Ružinov dvakrát.. Prvé miestne šetrenie sa konalo 25.8.2015 kde sa zo strany vyzvaného nikto nedostavil. Na základe kontrolnej obhliadky a zisteného nezmeneného stavu pozemku bola firma INFORAMA a.s. opakovane upozornená na znečistenie s dátumom miestneho šetrenia 15.10.2015.
Na toto šetrenie sa dostavili všetci dotknutí i s právnickym zástupcom spoločnosti INFORAMA a.s.
Nakoľko vlastník neodstránil nedostatky v požadovanom rozsahu a naďalej svojou nečinnosťou porušuje VZN 1/2003 o čistote a poriadku, bude MČ BA-Ružinov ďalej postupovať v zmysle právnych predpisov.



kancelária starostu
15. január 2016

Fredy

Dobrý deň,

Zaujímalo by ma či sa budú diať zmeny s touto oplotenou dierou alebo sa čaká kým to niekto kúpi a začne sa stavať na tomto malom kúsku...

Pričom takýto otrasný stav tejto diery alebo ako to nazvať pretrváva už pekne dlho, rovnako ako ľahostajnosť MČ.
14. február 2016

Miroslav Burdych

Čierna skládka v centre Štrkovca

Pôvodná vykopova jama čiernej stavby sa pomaly mení na čiernu skládku. Poškodené oplotenie, rozpadavajuce sa debnenie.
22. jún 2016

Katarina Jaloviarová

Veru, už sa na jamu pozeráme vyše 4 rokov. Bolo by zaujímavé spätne zistiť, ako sa pozemok, kvalifikovaný v katastri ako sídlisková zeleň stal vôbec stavebným a predaným Spoločnosti pre rozvoj bývania, n. o. (býv. starosta Petržalky Ftáčnik) a následne predaný Inforame, a. s. Bola som aj za naším štrkoveckým poslancom aj s fotofokumentáciou (ešte v minulom volebnom období, za KDH, Kocián), ktorý ma ubezpečil, ako ma budú informovať o riešení, s prehľadom sa na to vykašľal.
09. september 2016

Tamara

Dobry den, chcela by som sa opytat, v akom stadiu je riesenie spominaneho problemu s dlhodobo zanedbanym pozemkom s oplotenim v katastrofalnom stave pri Strkovci? Niektori spoluobcania tam dokonca bez problemov chodia vykonavat velku potrebu. V danej lokalite byva mnozstvo starsich ludi a rodin s malymi detmi. Pozemok v takomto stave je vyslovene nebezpecny, plot zanedbany, nehovoriac o estetickej a environmentalnej zatazi na okolie. Ludia tam hadzu odpad. Tento stav pretrvava uz niekolko rokov.
Dakujem za odpoved.
07. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad nariadil vlastníkovi stavby/stavebníkovi rozhodnutím, ktoré potvrdil odvolací orgán v odvolacom konaní zasypať vykopanú jamu. Stavebník podal žalobu na súd a vo veci výkonu rozhodnutia prebieha exekučné konanie. Stavebný úrad už v minulosti viackrát kontaktoval stavebníka, aby oplotenie uviedol do stavu aby neohrozovalo zdravie a bezpečnosť chodcov. Stavebník zakaždým zriadil nápravu. Pozemok je oplotený staveniskovým plotom, t. zn. nie je určený na to aby odolával neprimeranému vodorovnému zaťaženiu ale aby zabránil vstupu cudzích osôb na stavenisko. Za zabezpečenie „stavby“ je zodpovedný stavebník. Nakoľko sa jedná o súkromný pozemok Mestská časť Bratislava-Ružinov nemôže uskutočniť opatrenia, ktorým by zamedzila vstupu ľudí na súkromný pozemok.







kancelária starostu
26. október 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, tak nejako som zakopol o tento 3 roky spiaci podnet
ako pisem v komentari k susednemu podnetu o tom istom https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/23514/poskodene-oplotenie-inforama-smolnicka , parcela s ciernou stavbou Inforama uz zopar mesiacov vyzera ako zelena luka, po jame a plote nezostali takmer ziadne stopy
necham to na rozhodnutie administratora, podnetu patri status VYRIEŠENÝ alebo UZAVRETÝ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania