Chodník

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Slávka 29. júla 2015

Napriek tomu, že som na správcu chodníka po predchádzajúcom podobnom podnete podanom na odkazprestarostu.sk napísala e-mail, zostal bez odozvy a nápravy, preto dávam aj týmto kanálom na vedomie a žiadam o súčinnosť mestský úrad, aby zabezpečil vykonanie nápravy. A odpoveď "nie je v našej kompetencii", ako bola reakcia na podobný podnet v minulosti ma neuspokojí. Poprosím trocha vlastnej iniciatívy a aktivity.

07. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z popisu podnetu ani z fotografie nie je zrejmé, kde presne sa podnet nachádza, ani na aký predchádzajúci podnet reagujete. Odhadujeme, že predmetný chodník nie je vo vlastníctve ani správe Hlavného mesta. Z tohto dôvodu hlavné mesto nemôže vykonať jeho opravu.

Hlavné mesto, ako každá samospráva, nemôže vynakladať peniaze na investície do majetku, ktorý nemá vo vlastníctve ani inak zverený. Hlavné mesto - Magistrát má v správe cesty a miestne komunikácie I. a II. triedy, metské časti majú v správe cesty III. a IV. a k nim prislúchajúce chodníky a prícestnú zeleň.

Len Magistrát hlavného mesta má v správe celkovo takmer 400 km ciest ktoré spolu tvoria 4 milióny m2. Na ich opravu môže využiť len tie financie, ktoré má pridelené v rozpočte schválenom poslancami mestského zastupiteľstva. Vzhľadom na obmedzený limit financií na túto činnosť sa robia opravy najviac poškodených prejazdných povrchov ciest.

Žiadna samospráva ani orgán verejnej správy nemôže svojvoľne konať na cudzom majetku. Možno by však mestská časť vedela, či v tejto súvislosti nie je chodník súčasťou nejakej stavby na ktorú dávala povolenie ako stavebný úrad.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
16. august 2015

Slávka

hodnik sa nachadza medzi SPP a Enel, vlastnikom je majitel BC Apollo - HB Reavis a odkazujem na podnet, ktory som cca pred 1r. podala presne v tejto istej veci toho isteho chodnika.
Chapem, ze samosprava nebude vynakladat financie do cudzieho majetku, ale nema samosprava paky na to, aby sukromnych majitelov upozornila, ze obcan ma podnet, ktory sluzi pre obcanov, aj ked nie je v mestskej sprave?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania