Off Road pri Istrocheme - Nobelova uica

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 09. septembra 2012

Prejazd cez koľajnice na Nobelovej ulici je v katastrofálnom stave. Sú tu obrovské výtlky a pri koľajniciach rozpadnutá zámková dlažba. Nechápem, ako mohol niekto takto amatérsky opravovať prejazd cez koľajnice? Takéto technické riešenie je vhodné, tak akurát, pri koľajniciach posuvnej brány do dvora vily. Prepokladám, že tak, ako sa píše o koľajniciach na Odborárskej ulici, tak aj tieto sú v správe Istrochem Reality, a.s.
Kedy konečne Mú Bratislava - Nové Mesto zabezpečí opravu?

10. september 2012

Rudo

Vsetkym kompetentnym by som dal povinne, na svojich sukromnych autach, tymto zeleznicnym prejazdom prejst 500 krat hore-dole. Nech mi potom zavolaju zo servisu, kolko ich stala oprava!
20. september 2012

E. Vadovič

Je jasne, ze Istrochem Reality a.s. sa stara predovsetkym o biznis vo svojom areali. Avsak "upratat si pred vlasnym prahom", tak to ich uz nezaujima!
08. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
elektronickou poštou nás žiadate o stanovisko k podnetu občanov, ktorí nás upozorňujú na zlý technický stav koľajových priecestí na Nobelovej a Odborárskej ulici.
O opravu koľajového priecestia na Nobelovej ulici sme písomne požiadali ŽSR a žiadosť Istrochemu Reality a.s. o odstránenie koľajového priecestia na Odborárskej ulici je v súčastnosti na konaní na príslušnom dráhovom úrade.

S pozdravom


Jana Pauličková, OCH, Magistrát hl.m.SR BA
04. november 2012

Miroslav Z.

Tento brutálny stav sa stále nezmenil!!!
07. november 2012

Peter "Vodic" Vinohradsky

Tento tankodrom stale beztrestne poskodzuje vozidla!!!
13. november 2012

M. Ferianec

Na Odborárskej ulici to "riešia" už od júla 2011!
http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/996/nefunkcne-kolajnice-na-odborarskej-ulici#comment-form
23. november 2012

Dušan

Akurat vcera som po dlhej dobe tade isiel, kedze mam este nove auto snazim sa ho setrit co na BA cestach je, ale naozaj tazky oriesok. Velmi naivne som sa vydal tymto useko nakolko som si zas velmi, ale velmi naivne myslel, ze na Odborarskej a Nobelovej ulici su uz priecestia OK. Poprosil by som opravit aj priecestie na peknej ceste, ktore sa tiez rozpadava. Bohuzial stav celej cesty na Odborarskej ma velmi rychlo vratil do reality a vidim, ze na odstraneni skody sa intenzivne pracuje... Bohuzial budem musiet nabuduce porozmyslat nad inou obchadzkovou strasou, len zacinam mat znacny strach, ze uz v BA nebude kadial chodit, aby aspon kusok cesty nebol v katastrofalnom stave a to si uvedomme, ze este ani riadne nazacala zima... To si neviem ani predstavit. Je to naozaj smutne. Teraz mi uz konecne dochadza preco v hl. meste je tolko terennych aut, asi som pri vybere auta urobil chybu a neprisposobil som vyber stavu a povahe vozoviek v BA.
24. november 2012

Duro Cestar

... Potom pridete na STK a povedia vam, ze mate vymlatene tlmice, znicene silentbloky, tycky riadenia, ...
A spravcovia komunikacii + dopravna policia hraju s nami tuto spinavu hru s bohorovnym kludom.
V zakone by som uzakonil, ze dopravna policia je povinna zavazne poruchy na cestach zdokumentovat a zasielat spravcom komunikacii!!!
19. apríl 2013

Praznovsky

Pani na MU Nove Mesto, zobudte sa uz konecne zo zimneho spanku!
19. apríl 2013

Odkazprestarostu.sk

@Praznovsky: len pre korektnost ohladom riesenia podnetov - tento podnet je v kompetencii Magistratu a nie MC Nove Mesto.
21. jún 2013

Kolpašský

Katastrofálny stav pokračuje aj 21.6.2013 !!!
14. august 2013

Dobrovič

Stav nezmenený!!!
P.S.
Na Odborárskej ulici pribudol asi 150 metrov dlhý úsek s novým asfaltom. Vodiči, ktorí dennodennde prechádzajú týmto úsekom, by určite viac privítali odstránenie koľajníc na Odborárskej ulici a rekonštrukciu železničného priecestia na Nobelovej ulici.
20. august 2013

Koloman

Chcel by som vediet, kedy tu naposledy presiel nejaky vagon?!
Kolajnice treba zrusit a cestu vyasfaltovat!!!
26. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopĺňame informáciu, že priecestie na Nobelovej ulici patrí Istrochemu Reality, ktorého sme písomne vyzvali na opravu komunikácie v priecestí - bez odozvy. Na koľajové priecestie na Odborárskej ulici má Istrochem búracie povolenie od Úradu pre reguláciu železničnej dopravy od januára 2013.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
26. august 2013

Kovalcik

Vazeny Mgr. Papajcik, je jasne, ze Istrochem Reality a.s. dlhodobo ignoruje neakceptovatelny stav na Odborarskej a Nobelovej ulici a magistrat sa len nemohuco prizera!
02. január 2014

Kristián

Aktuálny stav 2. januára 2014: Brutálne priecestie a brutálna ignorácia.
20. apríl 2014

Stankoviansky

Deštrukcia tohoto priecestia na pokračovanie! Tento kovový profil sa po prejazde rozkmitáva do výšky najmenej 25 centimetrov. Neuvedomujú si zodpovení, že poškodené pnenumatiky, riadenie, brzdy, ... možu spôsobiť smrteľnú nehodu?!
01. marec 2016

Anonymný užívateľ

Konečne! prišla nádejná odpoveď:

„Istrochem Reality, a. s. nie je vlastníkom a teda ani organizáciou zodpovednou za technický stav železničného priecestia na Nobelovej ulici. Vlastníkom a od 1. 1. 2014 aj prevádzkovateľom železničnej vlečky a teda aj organizáciou zodpovednou za stav priecestia je Duslo, a. s. Šaľa, konkrétne v rámci vnútropodnikových zodpovedností Odbor dopravy.

Technický stav priecestia na Nobelovej ulici je skutočne niekoľko rokov v zlom technickom stave, do 31.12.2013 bol za technický stav železničnej vlečky a teda aj uvedeného priecestia zodpovedný vtedajší prevádzkovateľ železničnej vlečky, firma Brynti Rail, (predtým BRKS). Po prevzatí prevádzkovania vlečky Duslom, a. s. po 1.1.2014 boli na priecestí vykonané čiastkové miestne opravy krytu vozovky, ktoré, ako sa ukazuje, zlý technický stav priecestia nevyriešia.

Duslo, a. s. vzhľadom na skutkový stav zaradí dodatočne do plánu opráv na rok 2016 opravu tohto priecestia, pri realizácii však je potrebné brať do úvahy nasledovné skutočnosti :
1. Komplexná rekonštrukcia priecestia si vyžaduje úplnú resp. čiastočnú uzávierku ulice Nobelova v úseku priecestia na dobu vykonania opravy (cca 1 týždeň) – nebude jednoduché, jedná sa o vysoko frekventovanú komunikáciu.
2. Musí povoliť príslušný odbor dopravy a pozemných komunikácií v Bratislave (mestská časť Nové mesto)
3. Následne musí byť spracovaná projektová dokumentácia dočasného dopravného značenia, dopravné značenie vyrobené a osadené
4. Až potom môže dôjsť k samotnej oprave priecestia

Jedná sa o časovo aj organizačne náročnú akciu, predpoklad realizácie leto-jeseň 2016.

S pozdravom

Pavol Šinkovič
Odbor dopravy/Department of transport
Duslo a.s.
10. máj 2016

Anonymný užívateľ

Problém tohoto štátu je v tom, že ani päť-päťročníc!!!!! stále nefungujú zákony a mechanizmus uplatňovania zodpovednosti.
Veď, keď takéto auto s poškodeným podvozkom pri brzdení dostane hodiny, dobrzdí o 5 metrov ďalej, ... tak stále nikto nie je zodpovedný?!
Kde je lobby Ministerstva zdravotníctva, Všeobecnej zdravotnej poisťovňe, komerčných poisťovní, poslancov NRSR, ... ?!
17. október 2016

Anonymný užívateľ

Vážený Pavol Šinkovič, Odbor dopravy/Department of transport Duslo a.s., dnes je už 16.10.2016! a stále žiadna náprava-oprava!
19. apríl 2017

Anonymný užívateľ

Ani po roku nič!
16. september 2017

Anonymný užívateľ

Hurá! Prejazd konečne opravený.
A ako bonus aj nový asfalt skoro na celej Odborárskej ulici.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania