Parkovanie taxíkov pod Mostom SNP

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Igor Polakovič 19. augusta 2015

Dobrý deň,
je pravidlom, že na troch parkovacích miestach vyhradených pre taxislužbu sa zmestí aj 9 vozidiel.
Neviem či ide o selektívnu slepotu Mestskej polície, ale toto je dlhodobý jav, ktorý nepridáva na kráse už aj tak ošarpanému priestoru.
Návrhy na zlepšenie:
1. ideálne vypovedať zmluvu o prenájme pre porušovanie podmienok, stanovište zrušiť a priestor preventívne ostĺpikovať (nie na MP sa spoľahnúť nedá). Nie je to vôbec vhodné miesto a naviac, keďže väčšina taxíkov sa volá telefonicky, môžu čakať aj pod mostom Lafranconi.
2. Varovať nájomcu pred takýmto krokom a v prípade ďalšieho porušenia postupovať podľa bodu 1.
3. Vážne sa zamyslieť nad tým, ako funguje Mestská polícia ak sú takéto javy prehliadané. Tento bod by bolo dobré vykonať bez ohľadu na bod 1 či 2.

Ďakujem.

19. august 2015

Jaroslav

súhlas
20. august 2015

nepšo

Tento podnet tu už bol, od septembra 2014 sa situácia vôbec nezmenila - majú tam vyhradené 3 parkovacie boxy , avšak parkuje je ich tam častokrát aj 3x viac . Oddelenie marketingu písalo , že informovali mestskú políciu o danom probléme . To by však mestkí policajti nemohli byť s taxikármi "najväčší" kamaráti , tým , že prejdú okolo , že všetko je ok a nič sa vlastne nedeje . Pýtam sa , to si mesto nevie poradiť s Fun taxi ? V inom štáte by ich pokutovali denne , až by mohli svoje autá predať a prestali by fungovať , prečo to teda aspoň nevystĺpikujete alebo niečím neohradíte ? Jasné , je Vám to jedno , ale že človek nemôže prejsť kvôli týmto ľuďom riadne ani po chodníku Vás vôbec nezaujíma...
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11392/taxiky-pod-mostom-snp
20. august 2015

Peter

neojte sa Uber sa o nich postará ked to nejde mestu...
20. august 2015

jajbolina

Taxíky na nástupištiach MHD by vôbec nemali parkovať. Je to absurdné, nech si prenajmú inú plochu. Prečo by vôbec mesto malo prenajímať plochy v centre mestam, navyše určené cestujúcicm MHD? Taxislužba je súkromný subjekt, nech si prenajme parkovisko za komerčnú cenu od súkromníka, ale nevidím dôvod, prečo by taxislužbu malo zvýhodneným nájmom dotovať mesto. Tú nájomnú zmluvu treba vypovedať.
24. august 2015

Xena

Podnet bol publikovaný 19/08/2015. Aké je stanovisko samosprávy?
24. august 2015

jajbolina

Stanovisko samosprávy? A čo by si nechcela? Zaliezli ako voš pod chrastu, nevidia, nepočujú. Samosprávy reagujú len ak z toho majú nejaký profit. No hlavne že počúvame vyjadrenia o kvalitnej MHD, pritom sa ohrozujú cestujúci priamo na nástupišiatch MHD.
26. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom Mestskú políciu ako aj Oddelenie dopravných systémov, aby vyzvali majiteľov urobiť nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
26. august 2015

jajbolina

No, je tu síce zverejnená odpoveď (ako vždy nič neriešiaca), ale dokonca tam je uvedené iba oddelenie ktoré odpovedá, ale čoho? Mesta, mestskej časti? Tomuto vravím komunikácia, výsmech občanom!
26. august 2015

Xena

Hore je uvedené, že podnet rieši magistrát.
18. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
V súčasnosti považujeme podnet za vyriešený nakoľko sa tu už parkovacie miesta nenachádzajú a autá tu už neparkujú.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 2015-2018

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. marec 2021

jajbolina

Áno, taxíky tam už dlho nestoja. Vďaka. Podnet prosím označiť za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania