Parkovanie na ulici Malý trh

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Oľga Petreková 27. augusta 2015

časté porušovanie Zákazu vjazdu neoprávnenými vodičmi - bez platnej parkovacej karty vydanej Mestskou časťou Staré mesto

Navrhované riešenie:
Umiestnením dodatkovej tabule pod značku "Zákaz vjazdu" zo strany ulice Mlynské nivy s textom ako je pri vjazde z ulice Karadžičova by sa obmedzilo neoprávnené parkovanie na ulici Malý trh, kde je vyhradené parkovanie pre rezidentov. Súčasný stav značky "Zákaz vjazdu" z ulice Mlynské nivy je zmätočný, lebo dodatková tabuľa je obrátená na druhú stranu.
Tiež by bolo vhodné, aby Mestská polícia častejšie kontrolovala oprávnenosť parkovania na ulici Malý trh. Niektorí vodiči si tam totiž zvykli neoprávnene parkovať PRAVIDELNE.

04. október 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Staré Mesto pripravuje nový systém parkovania, ktorý bude vychádzať z celomestských pravidiel parkovacej politiky. Súčasným problémom ulice Malý trh je, že časť ulice z Mlynských nív patrí magistrátu, ktorý tu prenajal parkovacie miesta súkromnej firme, a časť z Karadžičovej ulice mestskej časti. Po pripravovanej zmene štatútu mesta a prijatí VZN o dočasnom parkovaní by všetky parkovacie miesta na území Starého Mesta mala v správe mestská časť. Potom bude možné zjednotiť parkovací sytsém na magistrátnych cestách a komunikáciach mestskej časti.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
11. marec 2021

Žigmund Branimír Hronsecký

Poprosím update. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania