Nelegalna reklama

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

nelegalna reklama

17. september 2015

orel skalný

Dobrý deň

Vyzývam samosprávu mesta Bratislavy o overenie legálnosti tohoto reklamného smogu.

Výzva majiteľa k odstráneniu alebo legalizácia, prípadná pokuta, dosť dobre nerozumiem tomuto zdĺhavému administratívnemu procesu.

Prosím o adresnú a konkrétnu odpoveď.

Vopred vďaka
orel
02. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Orgán štátneho stavebného dohľadu - poverený zamestnanec stavebného úradu Mestskej časti Bratislava – Ružinov, podľa § 99 zákona č.50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov (ďalej „stavebný zákon“), vykonal štátny stavebný dohľad v lokalite Plynárenská ul., , na pozemku parc.č. 9193/427, kat. úz. Nivy v Bratislave, v súvislosti s umiestnením a realizáciou reklamných stavieb .
Na základe vykonaného štátneho stavebného dohľadu vyzval stavebný úrad v zmysle § 102 ods.1 stavebného zákona vlastníka pozemku: Verejné prístavy, a.s., Prístavná 10, 821 09 Bratislava, aby odstránil nedostatky, zistené pri výkone štátneho stavebného dohľadu dňa 01.11.2015, konkrétne:
predložil odsúhlasené ohlásenie reklamných stavieb stavebným úradom alebo právoplatné stavebné povolenie predmetných reklamných stavieb,
alebo
ohlásiť odstránenie stavieb a na základe toho odstrániť nepovolené reklamné stavby,
Podľa §88, ods. 7 stavebného zákona: Povolenie stavebného úradu sa nevyžaduje na odstránenie reklamnej stavby, ktorá je postavená bez stavebného povolenia alebo v rozpore s ním, alebo bez písomného oznámenia stavebného úradu podľa § 57 ods. 2 pri stavbách, ktoré treba ohlásiť, alebo v rozpore s ním, ak ohlásenie odstránenia stavby podal vlastník pozemku alebo stavby alebo osoba, ktorá má iné práva k pozemku alebo stavbe.
Podľa §88, ods. 8 stavebného zákona: Vlastník pozemku je oprávnený po doručení súhlasu stavebného úradu s odstránením reklamnej stavby odstrániť reklamnú stavbu na náklady vlastníka reklamnej stavby v lehote do 30 dní odo dňa doručenia tejto výzvy.
Zároveň vlastník pozemku bol vo výzve upozornený, že Právnickej osobe a fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie, ktorá nezabezpečuje podmienky vykonávania štátneho stavebného dohľadu, bráni v jeho výkone, nesplní výzvu orgánu štátneho stavebného dohľadu [§ 102 ods. 2] alebo neurobí opatrenie nariadené orgánom štátneho stavebného dohľadu, možno uložiť pokutu podľa § 106 ods. 1 písm. c) stavebného zákona.





kancelária starostu
02. október 2015

orel skalný

TO: kancelária starostu Ružinova

Vaše stanovisko zo dna 02. októbra 2015 mi do slova vyrazilo dych v dobrom slova zmysle.

Chcem Vám touto cestou prejaviť vďaku za Vašu prácu.

pekný deň prajem
orel
25. marec 2016

orel skalný

reklamne tabule odstranili... dakujem do poslem dodatocne fotku vdaka prosim oznacte podnet ako vyrieseny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania