Jazda v BUS pruhoch na Pražskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 26. septembra 2012

Pravidelne medzi siedmou a desiatou rano porusuje mnozstvo vodicov predpisy jazdou vo vyhradenom autobusovom pruhu na Prazskej ulici medzi zastavkami Hrobonova a Sokolska smerom do mesta.

Myslim, ze by sa tomu mala intenzivnejsie venovat policia a odchytavat vodicov nie len v hornej casti Prazskej ale aj pred koncom autobusoveho pruhu dole pri Sokolskej.

Neviem ci na taketo nieco myslela novela zakona pri zavadzani objektivnej zodpovednosti ale definitivnym riesenim by bolo umiestnenie kamery ktora by sa pri 60€ pokute isto rychlo splatila...

Je to frustrujuce pre vodicov co poslusne cakaju v zapche a tiez pre pasazierov a vodicov MHD.

02. október 2012

JA

Tak totomu sa presne čudujem aj ja. Máme v Bratislave len pár BUS pruhov a vozidlá MHD miesto toho, aby šli rýchlo, sú nútené na väčšine ciest stáť v zápche spolu s autami. Aj na tých pár BUS pruhoch ešte drzo stoja osobné autá. Čo robí magistrát a čo polícia SR, prečo to nepostihuje? To ozaj vedia iba "chytať" za rýchlosť? Magistrát by mal políciu SR vyzvať na pokutovanie drzých vodičov.
08. november 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Samospráva hlavného mesta venuje zvýšenú pozornosť verejnej doprave a jazdným pruhom vyhradeným pre verejnú dopravu, čo bolo najzásadnejšie vidieť počas septembrového týždňa mobility, kedy sa vyznačili nové vyhradené pruhy. S tým samozrejme súvisí aj koordinácia celej dopravy spolu Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ v Bratislave. Ich aktivity smerujú aj k dodržiavaniu jazdy vo vyhradených pruhoch, ale nemajú kapacitné možnosti aby boli hliadky na istých miestach nepretržite, čo žiaľ, vodiči vedia a zneužívajú to. Veríme, však, že aktivitami k alternatívnej doprave pomôžeme aj vodičom uvedomiť si situáciu a dodržiavať dopravné predpisy.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
21. máj 2013

Anonymný užívateľ

Nic sa neriesi, takto to vyzeralo dnes...
21. máj 2013

Anonymný užívateľ

Nic sa neriesi, takto to vyzeralo dnes...
06. jún 2013

razdvatrojka

a pritom by stacilo, aby sa postavili policajti na vyustenie z podjazdu z kramarov a kazdy den maju tolko oveciek nachytanych... denne tade jazdim a za tych 10 minut kym sa dostanem az dole k SAVke tak sa vzdy najde zo 10 ponahlajucich sa vodicov
10. apríl 2014

anonymný užívateľ

Polícia nekoná a arogancia vyhráva nad slušnosťou...
8.4.2014: http://youtu.be/YeoGFErblf4
19.3.2014: http://youtu.be/zCO95H544x4
06. apríl 2021

Martin Uváček

Takéto priestupky sa dejú po celom meste, nielen na Pražskej. Ale objektívna zodpovednosť už nato myslí, polícia monitoruje aj tieto priestupky, a previnilci môžu byť po pár mesiacoch prekvapený z pozdravu z okresného úradu na Tomášikovej. Čo som videl, tak BUS pruhy na Pražskej a blízkej Štefánikovej vodiči na 90% dodržiavajú. Ak by mal zadávateľ podnetu iný názor, nach sem napíše. Inak navrhujem tento podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania