Zvyšky po jedle pravidelne vylievané do kanalizácie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Marek 14. septembra 2015

Pri chodniku na ul. Mlynske nivy na krizovatke s Hranicnou ul. v blizkosti restauracie su dlhodobo a pravidelne do kanalizacneho zberaca vylievane zvysky po jedle.
Nesmierne to tam "vonia" hlavne za slnecneho pocasia.
Auta pri parkovani to roznasaju aj po chodniku.

25. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, odporúčame aby situáciu preverila mestská časť z hľadiska dodržiavania VZN o čistote a poriadku.. Hlavné mesto nemá kompetencie kontaktovať prevádzku, ktorej udeľuje povolenie prevádzky mestská časť.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
25. august 2016

jan

Reštaurácia Bizon vylieva odpad z kuchyne na cestu

každý deň vylievajú zvyšky jedla a olejov cez cestnu mrežu kanálu. je to nechutné, smrad je v lete cíti až za roh (najhoršie je to v teple). chovajú hlodavce.
26. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet.
Ide o porušenie VZN č. 1/2003 o dodržiavaní čistoty a poriadku MČ Bratislava – Ružinov ale aj zákona č. 442/2002 o vodovodoch a kanalizáciách. Nakoľko komunikácia Mlynské Nivy je v priamej správe hlavného mesta SR Bratislavy, podnet bude ďalej postúpený na Magistrát hl. mesta SR Bratislavy.





kancelária starostu
04. september 2016

Andrej

To si snad robia srandu?! Teraz si bude MC Ruzinov a Magistrat prehadzovat zodpovednost dalsi rok? Zistili ste kto je povodcom odpadu? Je to restauracia Bizon? Ak ano, vyzvali ste ich, aby prestali vylievat odpad, na vycistenie priestranstva, udelili ste im pokutu? Alebo za porusenie VZN nehrozi ziadny postih? Pointa nie je upratat ulicu, ale zamedzit dalsiemu vylievaniu odpadu do kanalizacie priamo na ulici.
29. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Mestská časť Bratislava – Ružinov vykonala na základe podnetu vo veci podozrenia zo znečisťovania životného prostredia prevádzkou Bizón na ulici Mlynské nivy miestnu obhliadku. Majiteľ predmetnej prevádzky na ulici Mlynské nivy doložil doklad o nakladaní s kuchynskými odpadmi a olejmi, ktoré sú pravidelne odvážané zazmluvnenou firmou. Zároveň bol majiteľ prevádzky Bizón upozornený na dodržiavanie VZN 1/2003 o dodržiavaní čistoty a poriadku, zákona č. 442/2002 o vodovodoch a kanalizáciách a zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V prípade opakovaných sťažností bude mestská časť ďalej konať.





kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania