Opakovaný neporiadok a špina v parku Pekníková

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Anna Húščavová 21. septembra 2015

Píšem, a viem, že nie som jediná, ktorá nie som spokojná s neporiadkom v parku Pekníková. Jedná sa konkr. o pieskoviská, kde sme opakovane ponachádzali a vlastnoručne odpratávali mačacie exkrementy /nie je ich málo/... práve z tohto druhu znečistenia pieskoviska naše deti už mali aj nie malé zdravotné problémy. Pred týždnom dokonca manžel odpratával v blízkosti pieskoviska zdochnutého potkana.
Zároveň smutne konštatujem, že Pekníková ako najväčšie ihrisko v Dúbravke vôbec nie je kapacitne vybavená, či hojdačkami, preliezkami....a toľko je dnes možností.... Jedna jediná preliezka, ktorý už cca 13 rokov, sa ako tak sanuje ...myslím, že Dúbravské deti si zaslúžia omnoho viac.... Vdaka s pozdravom A. H.

23. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovolím si nesúhlasiť s vašim tvrdením o opakovanom neporiadku a špine v parku Pekníková. Tento areál je ako jeden z mála priamo pod každodennou kontrolou pracovníka MÚ, ktorý ho okrem iných povinností denne upratuje. Vzhľadom na vysoký počet návštevníkov parku je samozrejmé, že sa tam aj každý deň nejaký ten neporiadok urobí, ale je pravidelne uprataný.
Na druhej strane súhlasím s vami, že v pieskoviskách detských ihrísk je možné nájsť mačacie exkrementy. Bohužiaľ nedokážeme zabrániť túlavým mačkám, aby chodili do pieskovísk na potrebu, ako dobre viete mačka s ľahkosťou prelezie niekoľkometrový múr alebo plot. Aby sme znížili riziko prípadnej nákazy na minimum vymieňame každoročne piesok v pieskoviskách, na Pekníkovej bol na jar tohto roku tiež vymenený, a periodicky prehrabávame a prekopávame pieskoviská. Pre lepšie pochopenie rozsahu prác naša mestská časť má v správe 53 detských ihrísk v Dúbravke. Okrem toho regionálny úrad verejného zdravotníctva vykonáva kontroly zamerané na nezávadnosť piesku v detských ihriskách. Mŕtvy potkan v areáli nás mrzí, nemalo by sa to stávať, v najbližších týždňoch prebehne v celej Dúbravke plošná deratizácia.

Čo sa týka vybavenia hracími prvkami mám pre vás dobrú správu. Vybrali sme viaceré nové hracie prvky do parku Pekníková a momentálne prebieha výberové konanie na ich dodávateľa. Približne za mesiac by mali byť osadené a plne k dispozícii vašim deťom. Okrem toho približne rok-dva dozadu mestská časť obohatila park o workoutové posilňovacie zostavy, ktoré sú neďaleko detského ihriska a rovnako slúžia aj deťom na hranie a cvičenie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania