Umiestnenie značky na zákaz parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jana 09. októbra 2015

ako je vidieť v tejto časti majú chodci jedinečnú príležitosť dostať sa z terasy na chodník, pretože všade sú zaparkované autá, mamičky s kočíkmi a chorí ľudia s paličkami ale sú obmedzovaní vo voľnom prechode zaparkovanými autami, ktoré si bezohľadní a netolerantní vodiči zaparkujú takto ukážkovo na chodníku. Mestská ani štátna polícia v tomto smere nezakročí aj keď okolo jazdia a vidia, aká je situácia. Popri pošte sú vyznačené pruhy na parkovanie ktoré sú ale vodičom ľahostajné. Iba značky a pokuty by snáď vyriešili problém.

24. október 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

ziadna odozva prosim?
23. december 2015

Odpoveď samosprávy

Zákon o cestnej premávke umiestnenie dopravného značenia zakazujúceho státie na chodníku nepovoľuje. Osadiť regulačné stĺpiky, ktoré sa používajú na zabránenie alebo na obmedzenie vjazdu vozidiel tam, kde je ich jazda zakázaná alebo obmedzená, len na predmetnej spevnenej ploche nemá opodstatnenie. Na plochu je prístup z komunikácie zo 4 strán, osadenie stĺpikov by viedlo k ďalšej jazde vozidiel po chodníkoch k ich parkovaniu za stĺpikmi a k ďalšiemu ohrozovaniu chodcov. Uzatvoriť plochu a všetky prístupy na ňu stĺpikmi možné nie je, cez plochu je prístup ku vchodom bytového domu Mlynarovičova č.13 a 15, ktorý je potrebné zachovať pre rýchlu zdravotnícku pomoc a hasičskú záchrannú službu.
Navrhovaná parkovacia politika, ktorá by riešila aj tieto prípady, nebola zo strany poslancov Petržalky schválená, mestská časť preto čaká na nové návrhy zo strany poslancov miestneho zastupiteľstva.
Dohľad nad výkonom Mestskej polície patrí pod kompetenciu primátora Bratislavy, štátna polícia patrí pod ministra vnútra. Podnety občanov treba adresovať aj na nich, aby sa informácie o problémoch s parkovaním v Petržalke dostávali do rúk všetkých zainteresovaných a aby sa začalo v tejto otázke konať - racionálne, účinne a bez emócií.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania