Parkovanie pri priechode - Petržalské korzo


V riešení
meno
Jan Hubar 08. októbra 2012

Dobrý deň,

V tesnej blízkosti prechodu pre cyklistov/chodcov parkujú každý deň autá, ( smerom od prechodu na Záporožskú ul. ) čím zakrývajú rozhľad ostatním vodičom a spôsobujú kolízne situácie.

Mestská polícia to síce z času načas rieši papučou/pokutou avšak nie je to moc efektívne, autá tam parkujú aj tak a denne.

Bolo by možné vyznačiť žltou farbou na cestu na tomto mieste zákaz státia aby sa dodržiavala aspoň minimálna 5m vzdialenosť? Toto vyplýva priamo zo zákona, značenie na ceste by to však mohlo ozrejmiť aj menej tolerantním spoluobčanom.

Vopred vďaka

09. október 2012

meno

Pred Rontgenovou 10 je rovnaky problem, co je nedaleko 200metrov od miesta. Ak sa bude riesit toto znacenie, rad by som, keby sa vykonalo naraz.
15. október 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky. Každý vodič s oprávnením na vedenie motorového vozidla by mal pravidlá cestnej premávky ovládať. Problémom preto nie je dopravné značenie, ktoré by duplicitne určovalo zákaz, ale nedostatočná kontrola ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, zo strany poriadkových síl.

Váš podnet prepošleme na mestskú políciu so žiadosťou o zvýšený dohľad.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
15. október 2012

Jan Hubar

Dobry den p. Podmajerska,

Ano, kazdy vodic by mal tieto pravidla ovladat len sa proste nedodrziavaju a o tomto podnete to plati dvojnasobne nakolko ten problem tam je denne. Pokial viem nie je zo zakona zakazane tam ten zakaz vyznacit a nemalo by to byt ani fin. nakladne. Situacii by to urcite pomohlo a mestska policia by svoje sily mohla sustredit aj inde.

Posledny vikend tam cely cas parkovalo auto, teda v dobe ked je korzo vyuzivane najviac. Nakolko mestska policia nekonala na situaciu som ich upozornil, uviedol som presne miesto aj SPZ. Napriek tomu nekonali, auto tam stalo cely dalsi den bez pokuty! Teda asi tolko v odporucaniu ze situaciu zlepsi m. policia.

Preto Vas prosim urobte tam tie ciary za tu trochu namahy to stoji a na to predsa samosprava existuje!

Dakujem
16. október 2012

Odpoveď samosprávy

Áno, sme tu aj na také veci, ale tiež sme tu aj na to, aby sa robili rozumné veci a nemíňali sa peniaze zbytočne. A navyše takýchto lokalít je v Petržalke viac, nielen táto jedna a teda nejde o jednu čiaru. Neschopnosť poriadkových síl a nedisciplinovanosť vodičov nezmení žiadne značenie.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
16. október 2012

Jan Hubar

Dovolim si oponovat, jedna sa o rozumne, lacne! a efektivne riesenie danej situacie, navyse mestska policia nestiha/nema zaujem toho miesto kontrolovat pravidelne. Ta trocha namahy urcite stoji za usetrene zdravie chodcov/cyklistov hlavne deti ( najohrozenejsia skupina ) Pokial je takych miest v Petrzalke viac, co brani v samosprave v ich vyznaceni?

Ako argument prikladam fotku z vedlajsej Rontgenovej ulice ( oproti poziarnikom ). Pred casom tam bol rovnaky problem, po vyznaceni zltych ciar ( tu sa to evidentne dalo realizovat ) tam auta parkuju ozaj vynimocne a to aj bez zasahov mestskej policie. Situaciu vyriesilo prave toto znacenie. To iste riesenie sa pouziva aj v zahranici ( a nielen na zapade ). Nie je nic lahsie ako si tieto pozitivne riesenia osvojit a uviest do praxi aj v Petrzalke a zvysit tak komfot byvania v tejto stvrti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania