Neprehľadný priechod pre cyklistov/chodcov Gercenova ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jan Hubar 04. augusta 2012

V tesnej blízkosti priechodu pre cyklistov a chodcov na Petržalskom korze - Gercenova ul. stojí reklamný pútač, čím významne bráni rozhladu pre autá idúce v smere od Záporožskej ulice. Aby vodič spozoroval idúceho cyklistu musí v podstate zastať ( značka STOP nie je osadená ).
Pri chodcoch tento problém nie je nakoľko sa pohybujú pomalšie.

Hneď pri uvedenom prechode taktiež často parkujú na ceste autá, čím kryjú výhľad ostatním vodičom. ( označiť zákaz státia? )

Je možné odstrániť reklamný pútač, čím by sa situácia vyriešila?

08. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzniknutú situáciu na Gercenovej ul. už riešime. Spoločnosť, ktorá ho vlastní, nás požiadala o zaujatie verejného priestranstva na niekoľko reklamných pútačov, vrátane tohto. Máme však záporné vyjadrenie od polície na umiestnenie tohto reklamného zariadenia práve z dôvodu neprehľadnosti križovatky. Snažíme sa telefonicky spojiť s vlastníkom, zatiaľ bez výsledku. Vyzveme vlastníka reklamného pútača, zatiaľ ústne, aby vec odstránil. Ak ho neodstráni, začneme správne konanie.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
08. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dnes spoločnosť, ktorá vlastní predmetný reklamný pútač, prisľúbila jeho odstránenie najneskôr v piatok 10. augusta. Situáciu samozrejme skontrolujeme.

Pozdravujem

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
13. august 2012

Jan Hubar

Reklamný pútač bol naozaj odstránený a situácia je vyriešená.

Ďakujem, za okamžitú odpoveď a reakciu.
14. august 2012

Jan

Dakujem za pomoc, zasielam este aktualnu fotku.
Pekny den
22. august 2012

a

Mimo temy:
Moj nazor je, ze tato cyklotrasa nemala viest pomedzi obyvane domy. Odstranenie putaca urcite zlepsi prehladnost krizovatky, ale zaroven moze zvysit prejazdovu rychlost cyklistov, ktori viac ako casto letia cez petrzalske korzo rychlostou 30 az 40 km/h (a putac ich aspon trochu spomalil). Pritom tesne popred cestu vedie aj chodnik (kolmo na cyklotrasu) a dochadza k potencialnym koliziam s chodcami. Znacku "Spomal" cyklisti zvacsa systematicky ignoruju. Cela tato oblast je v zone 30 km/h, co plati aj pre cyklistov. A to nespominam:
- auta, ktore parkuju na ceste na vodorovnom znaceni informujucom o cyklisitckej trase
- auta, ktore sa v zone 30 prehanaju 50 a viac
12. september 2012

An.

Vzdy sa najdu extremy a bezohladny ludia aj medzi cyklistami, nemam pocit ze by ich ten putac nejako spomaloval, na druhej strane ohrozoval beznych cyklistov, preto si myslim ze je dobre ze ho dali prec.

Byvam v dome priamo pri tom chodniku a za cely cas som nevidel nejaku krizovu situaciu, chodci co krizuju cyklochodnik proste trochu spomalia kym cyklista prejde, pripadne ich cyklista obdide. Celkoho vnimam tu cyklotrasu pozitivne...
14. september 2012

Jozef

Casto chodim po tejto cyklotrase. Okrem toho, ze pomaly ale iste mizne viditelnost ciar, ktoru je myslim prave nacase obnovit, tak aj napriek este ako-tak viditelnym ciaram by som skor poukazal na nedisciplinovanost chodcov.
Ist po tomto chodniku 30-40km/h je realne nemozne, kedze 50% chodcov si veselo vykracuje po cyklochodniku, miesto toho, aby isli po svojom pesom chodniku...

Len toto leto som tu mal niekolko incidentov: kolízia s voľne pobehujúcim psom, ktorý vybehol priamo z kríkov pri kostole, kolízia s pani, ktorá venčila psa tak, že išla po jednej strane cyklotrasy a tenké "z dialky neviditelne"vodítko viedlo ku psovi, ktorý behal po druhej strane, ako aj pani, ktorá kráčala v mojom pruhu cyklostrasy a keď som ju začal obiehať, tak mi zmenila smer priamo pod koleso... na otázku, či vie, že ide po cyklotrase mi s kamennou tvarou odpovedala, že jasné že vie... a to nerátam desiatky chodcov, ktorí miesto po chodníku špacírujú po cyklotrase...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania