Doplnenie chýbajúcich úsekov živého plota na ulici Obr. mieru

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Richard Drutarovský 15. júla 2019

Prosím o doplnenie chýbajúcich úsekov živého plota na ulici Obrancov mieru. Súčasný stav, zdokumentovaný aj na fotografiách, pôsobí neesteticky a kvôli medzerám nie je funkčný. Bolo by vhodné nahradiť chýbajúcu zeleň novým živým plotom.

Pochopiteľne je vhodné živý plot doplniť a následne udržiavať tak, aby zároveň netvoril prekážku v rozhľade pre vodičov, ktorý vychádzajú z bočných ulíc na hlavnú a nezakrýval ani miesta pri priechodoch pre chodcov. Skúste prosím zvážiť tam, kde živý plot chýba pri priechodoch pre chodcov jeho dosadenie na miesta v zelenom páse, aby neprekážal vo výhľade chodcom na vozovku a vodičom na chodcov. Čiže napríklad tak, aby pred priechodmi pre chodcov živý plot postupne ustupoval od okraja vozovky do zeleného pásu. Ale konkrétne riešenie a jeho realizovateľnosť radšej ponechám na odborníkov.

12. október 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
22. október 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk k problematike doplnenia chýbajúcich úsekov živého plota na ulici Obrancov mieru, Vám ako správcovia verejnej zelene dávame nasledovné stanovisko:
Požiadavka na doplnenie živého plota v lokalite sídliska II, na ulici Obrancov mieru, je z pohľadu určenia priorít vo väzbe na rozsah disponibilných zdrojov, ale predovšetkým v snahe zrealizovať obnovu a výsadbu vzrastlých stromov vo verejnej zelene opodstatnená, avšak nateraz neprioritná. Vzhľadom na skutočnosť, že živý plot je pravidelne strihaný na výšku max 1 m, v niektorých úsekoch až na 30 cm netvorí protihlukovú a protiprašnú bariéru. Pre vytvorenie protihlukovej a protiprašnej bariéry je potrebná hlavne výsadba stromov, ktorú čiastkovo realizujeme v jednotlivých mestských častiach a následne pristúpime k doplneniu krovitých porastov, čo bude zahrnuté v kompozičnom riešení súvisiacej projektovej dokumentácie.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
07. september 2013

Odkazprestarostu.sk

Prosíme Vás - užívateľov portálu,aby ste nás informovali v prípade, ak sa situácia akokoľvek zmení alebo dôjde k odstráneniu problému . Až po vykonaní nápravy bude status podnetu zmenený na "vyriešený", alebo v prípade nekonania samosprávy na "neriešený". Vopred ďakujeme
15. júl 2019

Sergej Fedor

Obrancov mieru-krík-chýbajúci

Reagujem na podnet http://bit.ly/2JKsc6Q z roku 2012. Áno, čítate správne. Podnet je už 8. rok v riešení. Týmto žiadam, aby bolo doplnenie chýbajúcich kríkov čo najskôr doplnené do zoznamu údržby mestskej zelene. Z niekoľko desiatok metrov chýbajúcich kríkov nerobte investičnú akciu, na ktorú nebodaj by ste chceli robiť rozpočtové opatrenie. Dosadenie zrealizujte z bežného rozpočtu na údržbu zelene. Šetríte na občanoch, prvá kosba zrealizovaná na mnohých miestách až v júli, tak máte ušetrené až až na tieto kríky. Áno aj tieto 1m vysoké kríky plnia izolačnú funkciu a tiež istú ochranu proti vybehnutiu detí na cestu z chodníka a na tejto frekventovanej ceste veľmi chýbajú. Ani esteticky to nevyzerá dobré. Pani primátorka nám sľubovala mesto ako zo škatuľky, tak sa prosím realizujte. Ďakujem.
16. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
31. marec 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Dobrý deň, prosím admina o preposlanie podnetu. Nič sa s tým nedeje a dokonca som zachytil v zápisnici VMČ 2, že občan práve navrhuje presadenie inde zbytočných kríkov práve na toto miesto. V prílohe foto. Vidíte, že celé mesto vníma, že tam zeleň chýba. Chcel by som od mesta odpoveď kedy konečne naplánuje opravu tohto torza živého plota? Mesto dostalo milión eur práve za výrub lesov vo VMČ. 2 tak prečo nám z tých peňazí neopravíte živý plot pri ceste 1. triedy?
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
29. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby plánuje dosadiť v jesennom termíne 2021 chýbajúce úseky izolačnej zelene na ulici Obrancov mieru v súlade s dodržaním technických podmienok, zachovaním bezpečnostných rozhľadov a neohrozením dopravnej premávky.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ
29. apríl 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Mesto sa už dlhodobo "vyhovára" na rozhľad z križovatiek, že kríky by mu bránili. Normy však až také prísne nie sú. Citujem: "Jedná sa o rozhľadový trojuholník a v ňom musia byť odstránené prekážky brániace rozhľadu ležiace 90 centimetrov nad úrovňou komunikácií tvoriacich križovatku". Čiže zeleň tam môže mať výšku až do 90 cm. Tie kríky sa pri vjazdoch/výjazdoch strihajú na veľmi nízku úroveň možno až na 40cm avšak v jari keď ten typ kríkov rýchlo rastie, lebo je veľa dažďov, tak to môže medzi intervalmi kosieb narásť až k tým 90cm alebo nad. Týmto dávam mestu verejný prísľub, že ak mesto na zelenej čiare v prílohe obnoví zeleň, tak ja osobne po celú dobu čo tam budem mať trvalý pobyt, tak na svoje náklady (kúpim si nožnice) a zabezpečím, aby výška kríkov pri výjazdoch bola v súlade s STN. Žijem tam, mám prehľad a označil som v prílohe červenou farbou kritické body. Na tej pravej strane ulice Obr. mieru v smere na Poprad ich je ich iba 4. Pri jednotke je výjazd iba v pravo, čiže v ľavo treba strihať - ostrihám ja. Body 2 a 3 tam je výjazd vpravo aj v ľavo, čiže treba strihať vpravo aj vľavo - ostrihám ja. Bod 4 je iba vjazd vpravo, stačí strihať tam kde je znázornené - ostrihám ja. Týmto chcem poprosiť admina, aby tento môj verejný prísľub preposlal mestu a verím, že obnove zelene nebude brániť nič. Ďakujem.

Ono problém by vôbec nebol keby mesto ma vypočulo, už vo februári 2020 som mu posielal foto (obrázok 2), že keby sa pri križovatke presadili kríky od oblúkového obrubníka preč ďalej do trávnika (červená čiara je súčasná nevhodná poloha kríkov a zelená čiara je môj návrh na presadenie). Takto ďalej do trávnika posadené kríky pri križovatkách je bežne vidieť v iných mestách.
15. máj 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Nožnice kúpené, kríčky ostrihané (výška v súlade s STN), lebo tento týždeň sa kosilo na Obr. mieru, ale kríky v križovatkách TSMP neostrihali. Verím, že aj mesto dodrží prísľub a izolačná zeleň bude v jeseni tohto roku dosadená.
12. júl 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Verím, že motoristi túto sezónu oceňujú výborny rozhľad :) Ostrihané už tretíkrát.
13. júl 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Halo admin, podnet nie je vyrieseny, podnet je o dosadeni krikov nie o strihani, kriky dosadene nie su, ale mesto na to pracuje aktualne - obstaravanie, ked budu dosadene dam vediet, nateraz prosim vratit spat stav na "V rieseni"
04. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
17. marec 2022

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Kriky boli CIASTOCNE dosadene. PODNET NIE JE VYRIESENY. Stale na mnohych miestach nedosadene. Zaujimave, ze v krizovatke existujuce mohli byt, ale za nou uz nie. Urad uplne ignoruje STN ze kriky a cokolvek moze tam byt do vysky 90cm!!! Mesto nie je schopne to strihat tak radsej nesadia vobec v dlzke 100m nic. Ale aky problem, ved to za nich striham ja a aj tak nedosadili vsade a ani NEAKCEPTOVALI, ze teda nech posadia kriky roznobezne od cesty nie rovnobezne a vtedy mozu mat aj 150cm a vyhladove trojuholniky poddla STN budu splnene.


Ziadam odpovede...

1.) Preco nedosadili vsade okolo cesty ked BYT TAM MOZU len ich treba strihat do 90cm co je dost luxusny limit na kricky?

2.) Preco potom ani len nedosadili kriky do SIKMA V TRAVNIKU? Uradnikom som aj poslal nakreslne ako dosikma cca v linii 100m od krizovatky az po krizovatku posadit.

3.) Kto konkretne rozhodol, ze sa to ma spravit tak zle ako sa spravilo? Pozna osoba STN, vydeli nakres ako som odporucal posadit ked uz nie su schopni strihat do 90cm?

Suma sumarum totalne cele zle, urobene nieco co je zbytocne, nedokoncene na hanbu, ludia pozeraju ze dosasene/nedosadene. Dve moznosti boli ako to spravit, aby bol vysledok ako ma byt. Nie, urobime po svojom totalnu chobotinu. Skoda slov, skoda penazi.
17. marec 2022

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Takze 10 rocny primitivny podnet stale nevyrieseny. Hlavne ze mesto ma statisice na zelen na ucte a cerpanie mizerne.
05. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby dosadil v jesennom termíne 2021 chýbajúce úseky izolačnej zelene na ulici Obrancov mieru v súlade s dodržaním technických podmienok, zachovaním bezpečnostných rozhľadov a neohrozením dopravnej premávky.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania