Billboard cez celý chodník (Ružinovská - Zimný štadión)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Martin 04. novembra 2015

Pred stadionom V. Dzurillu je situacia ako na fotke - na jednej strane oficialne parkovisko, na druhej neoficialne parkovisko, a v strede chodnik, ALE ten ma uprostred po celej sircke billboard vo vyske ramien. Znemoznuje prechod chodcom, neverim, ze taketo umiestnenie blokujuce cely chodnik je v poriadku.

Bud nech sa odstrani, alebo nech je aspon o pol metra vyssie, kedze popod spodnu kovovu tyc bez krcenia nepodlezie ani nizky clovek - je to cca vo vyske auta.

08. november 2015

Michal

Pripájam sa k podnetu. Vedie tadiaľ zmiešaný pešo/cyklochodnik, ktorý je celý zaprataný autami a zastĺpikovanú časť blokuje tento billboard. Prosim zvážiť odstranenie billboardu alebo zabezpečiť aby zmiešaný cyklochodník neblokovali autá.
09. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Stavebný úrad vypíše štátny stavebný dohľad a zisti, či takto postavená reklamná stavba bola povolená (vyzvaním stavebníka/žiadateľa na predloženie dokladov).


kancelária starostu
12. január 2016

Martin

Dobry den,

ako prosim samosprava postupila s riesenim tohto problemu? Bol vypisani stavebny dohlad, ak ano aky bol jeho vysledok? Je naozaj povolene stavat napriec chodnikom?

Od poslednej reakcie ubehla uz dostatocne dlha doba, aby sa spravil v tejto veci nejaky pokrok.

Dakujem
02. máj 2016

Nacbo Ynmynona

Reklama je stale na mieste. Z jednej strany stlpikov parkuju auta a z druhej je reklama, ktoru ked nepodidete prikrceny, buchnete si hlavu do zeleznej konstrukcie. Myslim ze chodci nechcu az tak vela, ked pozaduju len jeden jediny koridor kadial mozu bezpecne a bez kluckovania prejst.
Co zistil stavebny dohlad?
Ak je to chodník, odstrante odtial prosim tu reklamu. Aj ak by bola legalna. Ak je jej majitel rozumny, urcite mu nebude vadit posunut si ju medzi parkujuce auta. Im tolko zavadzat nebude a chodci budu mat aspon kusok chodnika (v Bratislave je to uz skoro rarita). Dakujem
02. máj 2016

Nacbo Ynmynona

Skoda ze som dal do aktualizacie fotku akurat z vikendu :( Teraz to vyzera, ze tam nikto neparkuje a da sa pouzivat chodnik napravo. A je to pravda: cez vikend, ked su vsetci mimo BA, sa da pouzivat takmer lubovolna cast chodnika. Takze ostava uz len vyriesit, co cez pracovne dni.
09. máj 2016

Nacbo Ynmynona

Chodnik vlavo je plny aut (dodrziavaju 1,5m, ale kazde z inej strany). Chodnik v strede je zataraseny bilbordom.
Kadial maju chodit chodci a cyklisti? Po parkovisku na pravo alebo po ceste?
Skusili ste sa uz dohodnut s majitelom bilbordu?
28. február 2017

Bruno Dilhof

Tento billboard na mieste ešte stále stojí (27.2.2017). Chcem sa spýtať ako sa podnet riešil od roku 2015 kedy bol nahlásený a ako vo veci postúpil stavebný úrad.
07. jún 2017

Vlado KL

Taketo billboardy a sialene parkovanie po chodnikoch je obrazom Bratislavy co len odzrkadluje stav v nadej republike kde si kadejaky gauner postavi billboard ako sa mu zapaci ...tu by sa kompetentni nemali pytat ci sa postupovalo podla zakona a nasledne konat ale najprv konat a potomnex si to pan majitel gauner dokazuje ze to tam moze byt...
07. jún 2017

Obcan

Kadial ma clovek prejst ked je tam ta hnusna ohava? To si mozem aj ja postavit billboard v meste? Preco samosprava nekona? Takmer 2 roky ziadna odpoved?
13. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení podnetu na príslušných útvaroch Magistrátu hl. mesta si Vás dovoľujeme informovať, že predmetný billboard sa nachádza na pozemku, ktorého vlastníkom je Slovenská republika a správcom Univerzitná nemocnica Bratislava.
V tomto prípade môže ako jediný konať stavebný úrad Bratislava - Ružinov.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebný úrad začína konanie o odstránení stavby.


kancelária starostu
05. august 2017

Erika Škrovinová

Dnes sa je prechod pod billboardom uz bezpecny.
Dakujem vsetkym, ktori prispeli k odstraneniu zeleznej tyce spajajucej stlpiky billboardu,
ktora zapricinila vela zraneni a trvalych nasledkov.
05. august 2017

Erika Škrovinová

Sucasny stav - Biboard bez zelezneho nosnika - Ludia mozu bez obav prechadzat popod billboard
06. august 2017

Vlado KL

ten billboard by mal list prec - toto je absurdne
07. august 2017

Obcan

Vy si robite z ludi srandu? Erika Skrovinova to nemozete mysliet vazne, este aj dakujete? Tak najprv stavebny urad zacina konanie o odstraneni stavby a potom spravite toto? Ja by som vam ten billboard dal pred dom na chodnik a potom dakoval vsetkym, ktori prispeli k odstareniu zeleznej tyce spajajucej stlpiky. Ten billboard je postaveny na betonovych kvadroch - je tam vobec legalne? Neskutocne nieco...
14. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

Stavebný úrad vo veci aj naďalej koná.

MU Bratislava Ružinov
27. august 2017

Nacbo Ynmynona

Toto bola vraj odpoveď spoločnosti Nubium na mail ohľadom tohto podnetu:

"predmetná reklamná stavba umiestnená pri cestnej komunikácií Ružinovská ul. je postavená v súlade všetkých platných noriem a zákonov. Reklamná stavba vôbec nestrpčuje život tade prechádzajúcim ľudom, lebo predmetný pozemok nieje chodník a ani cyklochodník. Chodník po ktorom chodia chodci sa totiž nachádza medzi "oploteným" pozemkom a cestou komunikáciou Ružinovska ul. "

Som preto zvedavý ako to celé dopadne. Ak je to ako píše Nubium, snáď sa s nim bude dať aspoň nejako dohodnúť.
06. máj 2018

Nacbo Ynmynona

Na chodníku pri ceste už (takmer) neparkujú autá, takže je použiteľný. Ak sa teda reklamu nepodarí odstrániť (aj napriek konaniu o odstránení stavby), bolo by možné aspoň odrezať jej časť, ktorá presahuje ponad stĺpiky nad chodník a môže ohroziť cyklistov?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania