Zdevastovaný stánok Šintavska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Neskutočne veľa odpadkov, špiny v bývalom stánku na ovocie na konečnej zastávke MHD Holíčska zo strany ul. Šintavska, ktorý je tu už dlhšiu dobu zdevastovaný, bol už aj podpálený niekým, to že tam prestávajú rôzne individuá a špatí to okolie, bolo by potrebné to už konečne odstrániť.

12. január 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka ako príslušný stavebný úrad sa snaží skontaktovať vlastníka predmetnej nepovolenej stavby - stánku, nachádzajúceho sa na pozemku parc. č. 1844 k. ú. Petržalka na Šintavskej ulici.
V evidencii predajných stánkov stavebný úrad vedie vlastníka stánku , ktorý sa však podľa informácii tunajšej mestskej polície dlhodobo zdržiava v zahraničí. S menovaným nie je možné viesť žiadne správne konanie, nakoľko všetky odoslané zásielky na uvedenú adresu sa vracajú stavebnému úradu ako nedoručené.
Stavebný úrad požiadal o súčinnosť Centrálne pracovisko Registra obyvateľov SR, Nám. Ľ. Štúra 1, 974 04 Banská Bystrica, ktoré nám potvrdilo adresu trvalého pobytu menovaného, a to Znievskej ul. v Bratislave.
Stavebný úrad môže nariadiť odstránenie stavby v zmysle § 88 ods. 1 písm. b) stavebného zákona len preukázanému vlastníkovi stavby. Vzhľadom k týmto skutočnostiam sa stavebný úrad obrátil aj na vlastníka pozemku, ktorým je Hlavné mesto SR Bratislava, Primaciálne nám. č.1, 814 99 Bratislava. Vlastník pozemku nám oznámil, že nemá uzatvorený nájomný vzťah k pozemku pod dotknutou stavbou s vyššie menovaným, a ani s inou fyzickou osobou resp. právnickou osobou.

Hlavné mesto SR Bratislava ako vlastník pozemku túto situáciu vôbec nerieši.

Stavebný úrad začal konanie o nariadení odstránenia tejto stavby, listiny doručuje menovanému na adresu Znievskej ul. v Bratislava. Koncom decembra sa vrátila obálka s poznámkou, adresát neznámy.
Mestská časť nemôže svojvoľne zasiahnuť do vlastníckeho práva inej osoby. Mestská časť nemôže bez súhlasu vlastníka vykonať stavebné úpravy stánku, mestskej časti neprislúcha právo odstrániť túto stavbu.
Miestny podnik verejnoprospešných služieb na pokyn mestskej časti stánok a jeho okolie niekoľkokrát vyčistil a stánok zabezpečil. Nie je však v našich silách - a nie je to možné ani z finančného hľadiska - zabezpečovať čistotu a poriadok v stánku a jeho okolí v týždenných intervaloch, nakoľko samotní obyvatelia tam opakovane vyhadzujú komunálny odpad.

mestská časť BA-Petržalka
25. január 2016

Peter

pekne pokiaľ sa to neodvysiela v TV, tak hrajú mŕtveho chrobáka či magistrát alebo mestská časť ... také slovenské
02. máj 2016

Peter

dnes aspoň odstránili odpadky z tohto stánku
09. jún 2016

Mladý Petržalčan

Správa s Petržalských novín. Zdevastovaný stánok zo Šintavskej definívne zmizol. Prípad sa tým pádom uzatvára. Bola to dlhá cesta, avšak, úspešná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania